שתף קטע נבחר

נמסיס - עוגת שוקולד מושחתת במיוחד

זהירות! למכורים בלבד: יניב גור אריה מציג מתכון לעוגה שוקולדית, קרמית ועשירה עם כמויות מושחתות של שוקולד - ובלי קמח בכלל. היכונו לבואה של הנמסיס

 

נמסיס שוקולד 

מתכון של השף קונדיטור יניב גור אריה

 

המרכיבים:

350 גרם שוקולד מריר

250 גרם (2 וחצי חבילות) חמאה

120 גרם סוכר

125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 32%

6 ביצים

קורט מלח

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 32%

קורט מלח

 

כלים: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים שמנת ומלח בסיר ויוצקים על השוקולד בקערה, מערבבים עד להמסה מלאה ומערבבים פנימה חמאה רכה, עד שהיא נטמעת בתערובת.
  2. מקציפים יחד ביצים וסוכר למשך כ-5 דקות במיקסר, עד לקציפה תפוחה ואוורירית.
  3. מאחדים את שתי התערובות בעדינות, יוצקים את התערובת האחידה לתבנית, מניחים את התבנית בתוך תבנית תנור גדולה וממלאים אותה במים חמים.
  4. אופים בחום של 150 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שהעוגה יציבה.
  5. מצננים לטמפרטורת החדר (מומלץ להשאיר את העוגה בתנור כבוי למשך כחצי שעה עד שעה) ומעבירים למקרר לכמה שעות.
  6. לציפוי: מרתיחים שמנת ומלח בסיר, יוצקים על השוקולד בקערה ומערבבים עד להמסה מלאה.
  7. יוצקים על העוגה (מתחילים במרכז העוגה ונותנים לציפוי ליזול לדפנות העוגה ולצפות אותה). מנערים קלות למניעת בועות אוויר.
  8. מחזירים את העוגה למקרר למשך 25-30 דקות נוספות, עד להתייצבות.

 

בחסות "השף הלבן". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יניב גור אריה
יניב גור אריה
צילום: לירון אלמוג
מומלצים