נמסיס - עוגת שוקולד מושחתת במיוחד
זהירות! למכורים בלבד: יניב גור אריה מציג מתכון לעוגה שוקולדית, קרמית ועשירה עם כמויות מושחתות של שוקולד - ובלי קמח בכלל. היכונו לבואה של הנמסיס
נמסיס שוקולד
מתכון של השף קונדיטור יניב גור אריה
המרכיבים:
350 גרם שוקולד מריר
250 גרם (2 וחצי חבילות) חמאה
120 גרם סוכר
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 32%
6 ביצים
קורט מלח
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 32%
קורט מלח
כלים: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה:
- מרתיחים שמנת ומלח בסיר ויוצקים על השוקולד בקערה, מערבבים עד להמסה מלאה ומערבבים פנימה חמאה רכה, עד שהיא נטמעת בתערובת.
- מקציפים יחד ביצים וסוכר למשך כ-5 דקות במיקסר, עד לקציפה תפוחה ואוורירית.
- מאחדים את שתי התערובות בעדינות, יוצקים את התערובת האחידה לתבנית, מניחים את התבנית בתוך תבנית תנור גדולה וממלאים אותה במים חמים.
- אופים בחום של 150 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שהעוגה יציבה.
- מצננים לטמפרטורת החדר (מומלץ להשאיר את העוגה בתנור כבוי למשך כחצי שעה עד שעה) ומעבירים למקרר לכמה שעות.
- לציפוי: מרתיחים שמנת ומלח בסיר, יוצקים על השוקולד בקערה ומערבבים עד להמסה מלאה.
- יוצקים על העוגה (מתחילים במרכז העוגה ונותנים לציפוי ליזול לדפנות העוגה ולצפות אותה). מנערים קלות למניעת בועות אוויר.
- מחזירים את העוגה למקרר למשך 25-30 דקות נוספות, עד להתייצבות.
יניב גור אריה
צילום: לירון אלמוג
מומלצים
