שתף קטע נבחר

אחת ולתמיד: מה אסור להכניס למיקרוגל, מה מותר לשטוף במדיח

אסור להכניס כלים חד פעמיים למיקרוגל, מותר להכניס כלי כסף למדיח. אבל מה עושים עם הסרוויס של סבתא? ריכזנו עבורכם את ההמלצות הבטיחותיות והבריאותיות של הגורמים המוסמכים

איזה כלים אפשר להכניס למיקרוגל

 

  • במיקרוגל השתמשו רק בכלים מפלסטיק, זכוכית או קרמיקה, המסומנים בתו תקן. בני בראון, ראש ענף כימיה במכון התקנים מסביר כי כלים למיקרוגל עוברים בדיקות קפדניות בתנאים של חום מעל 100 מעלות, לוודא שאינם פולטים חומרים רעילים העלולים להיספג בתוך המזון. כלים מחומרים לא מתאימים עלולים לייצר
    צילום: דלית שחם
    מדיח כלים (צילום: דלית שחם)
    רעלים בשם דיואקסינים, שנספגים במזון ועלולים לגרום לבעיות בעור, פצעים וגירויים, לפגוע בכבד ובמערכת החיסונית ואפילו לגרום לסרטן.

 

  • אסור להכניס למיקרוגל מתכות מכל סוג (כולל נייר אלומיניום), כלי פלסטיק דקיקים כמו קופסאות של מרגרינה וממרחים, כלים חד פעמיים, שקיות ניילון ונייר שלא מיועדות לכך, ונייר עיתון.

 

  • מותר להשתמש בניילון נצמד לכיסוי מזון במיקרוגל, אבל יש להקפיד על רווח של 3 ס"מ בין הניילון למזון, והכיסוי חייב להיות רופף או מנוקב, כדי לאפשר לאדים לברוח החוצה.

 

  • מותר לכסות מזון במיקרוגל במגבת נייר.

 

  • נייר שעווה, נייר אפייה ושקיות פופקורן מותרים לשימוש רק אם כתוב עליהם במפורש שהם מתאימים למיקרוגל. שימו לב, כי לא כל הסוגים מתאימים לכך.

 

  • לא מומלץ לחמם מזון לתינוקות במיקרוגל, כי החלבונים והוויטמינים נהרסים, והחימום אינו אחיד, ועלול לגרום לכוויות.  

 

איזה כלים אפשר להכניס למדיח הכלים

 

  • רוב כלי הבישול וכלי האוכל בטוחים לשימוש במדיח, ועל חלקם הגדול נכתב במפורש שהם מתאימים לשטיפה כזו. כלים אחרים עלולים להיות עדינים מדי ולהינזק ועיטורים ודוגמאות עלולים להימחק, אבל אין לזה השלכות בריאותיות.

 

  • משרד הבריאות קובע כי מותר לנקות במדיח בקבוקי מזון של תינוקות. החוששים מכך טענו כי חומר בשם ביספינול המצוי בפלסטיק ממנו עשויים הבקבוקים, זולג ומתערבב עם המזון - אבל על פי
    מחקר שנעשה בנורבגיה זליגה זו היא כמעט אפסית. כמות החומר הנוכח בבקבוק עולה אחרי 169 שטיפות במדיח וגם אז היא נמוכה מאוד מהכמות המותרת על פי התקן האירופאי.

 

  • חברת "פיניש", המייצרת חומרי ניקוי למדיחים, מפרסמת באתר שלה שפע מדריכים לשימוש נכון במדיח. על פי החברה אסור להכניס למדיח כלי קריסטל וסירים ומחבתות מאלומיניום או מברזל יצוק (אלא אם כתוב עליהם אחרת במפורש).

 

  • לא מומלץ לשטוף במדיח כלי סכו"ם ישנים שהידיות שלהם מחוברות בדבק, כי הן עלולות לנשור במגע עם לחות וחום. גם כלים עם ידיות עץ אין לרחוץ במדיח, כי העץ ייסדק ויתבקע בשהות במים חמים.

 

  • על פי חברת פיניש, מותר לשטוף במדיח כלי כסף (למעט כלים שמצופים בשכבה דקה של כסף), אבל יש לשטוף מהם שיירי מלח ומזון חומצי לפני הרחצה מחשש היווצרות כתמים, להפריד ביניהם לבין כלים אחרים, ולהוציא אותם מיד בתום הרחצה, כדי שלא יחלידו או ישנו את צבעם.

 

  • כוסות זכוכית מומלץ להוציא מהמדיח מיד בתום השטיפה, כדי למנוע את העכירות שלעתים מצטברת עליהם כתוצאה ממגע עם אדי המים. 

 

האינפורמציה בכתבה נלקחה ממחלקת התזונה במשרד הבריאות; מכון התקנים הישראלי; האתר למידע הציבור במשרד החקלאות האמריקאי וחברת פיניש. הכתבה פורסמה לראשונה במוסף "100" המצורף חינם לעיתון "לאשה". 

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זה לא נראה טוב
זה לא נראה טוב
צילום: ablestock
זה נראה נקי
זה נראה נקי
צילום: דלית שחם
מומלצים