זו העונה למרק אפונה: 2 מתכונים ירקרקים
אפונה היא מרכיב נפלא להכין ממנו מרק. היא טעימה, בריאה ויוצרת מרק סמיך ומשביע. הנה שני מתכונים חלביים למרק אפונה ירקרק, שיכול לתפקד כארוחה בפני עצמה
מרק אפונה עם פסטו וגבינת ברי מטוגנת
מתכון של השף אלון גונן, "אל-בריו בנחלה"
המרכיבים (ל-6 מנות):
1 ק"ג אפונה (אפשר קפואה)
2 בצלים קצוצים
1/4 כוס שמן זית
פיסת שורש ג'ינג'ר באורך 1/2 ס"מ
10 שיני שום קצוצות
צרור פטרוזיליה
1 כף מלח ים
1 כוס יין לבן יבש
1 ליטר מים רתוחים
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לפסטו:
צרור בזיליקום
1 כוס שמן זית משובח
100 גרם צנוברים קלויים
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
להגשה:
250 גרם גבינת ברי צעירה
1 ביצה טרופה
פירורי לחם
שמן לטיגון

(צילום: אורי כהן)
אופן ההכנה:
- הפסטו: מניחים את כל מרכיבי הפסטו מלבד שמן הזית בקערת מעבד מזון, מתחילים לעבד ומזלפים באיטיות את שמן הזית עד שמתקבל רוטב במרקם חלק.
- המרק: בסיר רחב, מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות.
- מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים מלמד הפסטו וביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהאפונה רכה. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד קבלת מרקם חלק אך לא חלק מידי.
- מחזירים את הסיר ללהבה נמוכה ומוסיפים 1/2 כוס פסטו. מערבבים בעדינות.
- הגשה: חותכים את גבינת ברי לקוביות או למשולשים קטנים, מחממים שמן זית במחבת. מצפים את הגבינה בביצה טרופה ובפירורי לחם ומטגנים בשמן חם מאוד עד שהציפוי זהוב.
- רגע לפני ההגשה מניחים מספר קוביות גבינה בכל קערית מרק ומגישים.
מרק קרם אפונה
המרכיבים:
1 ק"ג אפונה טרייה (אפשר קפואה)
2 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
2 בצלים קצוץ
3 שיני שום כתושות
2 ענפי טימין טרי
4 גבעולי סלרי קצוצים דק
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כוס יין לבן יבש
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט מגורר (לא חובה)
1 כף פטרוזיליה קצוצה

(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- מניחים חמאה ושמן זית בסיר על להבה בינונית. לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים בצל, שום, סלרי וגזר. מטגנים תוך ערבוב כ-10 דקות עד שהירקות רכים למדי.
- מוסיפים את היין, מגבירים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עד שמרבית הנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את האפונה ויוצקים מים רותחים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, עד שהאפונה רכה.
- מכבים את האש ומרסקים את המרק בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את השמנת המתוקה, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים מעט אגוז מוסקט.
מומלצים