שתף קטע נבחר

סלט משגע: אפרסמון, מלפפון ולימון

אם יש לכם לימונים מתוקים על העצים, זה הזמן לשלבם בסלטים, כמות שהם, עם הקליפה. יעל גרטי מספקת מתכון לסלט נהדר עם חסה, אפרסמון, מלפפון ולימון

בחצר של הוריי ניצב עץ לימון מתוק, עמוס פירות לעייפה. כיוון שכך, מוסיפה אמי פרוסות דקיקות של לימון מתוק לסלטים רבים מבלי לקלפו, מה שמתגלה כשוס של ממש. אני שמחה לשתף אתכם בסלט שלהלן, פרי-המצאתה של אמי, קל להכנה - ופשוט נפלא.

 

מתכונים נוספים של יעל גרטי:

סלט נוסף עם אפרסמון

איך כובשים לימונים?

 

סלט חסה, אפרסמון, מלפפון ולימון

מתכון של אמא שלי, רחל גרטי

 

אם אינכם משיגים לימונים מתוקים, נסו להשיג לימונים אורגניים.

 

המרכיבים (ל-5 מנות):

חופן גדוש גרעיני דלעת קלופים

1 חסה אייסברג/ערבית, שטופה היטב וחתוכה גס

4 מלפפונים קטנים, קלופים או לא, פרוסים דק מאוד

2-3 אפרסמונים, שטופים, חצויים ופרוסים דק מאוד

1 בצל סגול קטן, קלוף וחתוך לרצועות דקיקות

חופן פטרוזיליה טריה, עלים בלבד, שטופים וקצוצים דק

1 לימון מתוק קטן, שטוף ופרוס דק מאוד עם הקליפה

לרוטב:

4 כפות שמן זית

1 כף גדושה חרדל חלק איכותי

1 כף חומץ בן יין לבן

1 כף גדושה סוכר

מיץ מ-1 לימון

מלח

פלפל שחור גרוס גס

(צילום: יעל גרטי)

 

אופן ההכנה:

  1. קולים גרעיני דלעת במחבת ללא שמן, או לחילופין בתנור (180 מעלות, 5 דקות, כשהתנור כבר חם), או במשך דקה במיקרוגל. מעבירים לקערת הגשה גדולה.
  2. מוסיפים לקערה חסה, מלפפונים, אפרסמונים, בצל סגול, פטרוזיליה ולימון.
  3. הרוטב: מערבבים היטב את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מעט מלח, פלפל או סוכר, עד לקבלת טעם מאוזן.
  4. יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים מיד.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יעל גרטי
מומלצים