מסיבת גן
היא אשה עם אמביציות, הוא העוזר הבטלן שלה. איימי פולר היא כוכבת "מחלקת גנים ונוף" שעולה השבוע, החברה הכי טובה של טינה פיי ואחת הנשים המצחיקות בעולם, עזיז אנסארי הוא מרואיין שמחסל כל אפשרות לרצינות בראיון הזוגי הזה
זו תקופה מעולה להיות אשה עם חוש הומור. שמות כמו טינה פיי, קתי גריפין ושרה סילברמן הפכו את הזירה הקומית האמריקאית לערימת אסטרוגן נוירוטית ותרמו לתחושה הכללית שאת כבר ממש לא חייבת להיות פצצת סיליקון בלונדינית כדי להצליח בהוליווד.
את אפילו יכולה להסתובב עם שפם מלאכותי וסרקזם מפותח - כל מה שאת צריכה זו סדרה מצליחה וכמה שמלות מעצבים בארון, שיהיה לך מה ללבוש כשיזמינו אותך לקבל פרסים. לזכותה של איימי פולר ייאמר שהיא נהנית כרגע משני העולמות - גם בלונדינית וגם מצחיקה. מספיק מוכשרת כדי לעשות מזה קריירה וא־פצצתית בדיוק במידה הנכונה כדי שתסתכלו על הכישרון שלה ולא על החזה.
אחרי קריירה מפוארת כאחת השחקניות הבולטות של "סטרדיי נייט לייב" ("SNL") ובעיקר על תקן החברה הכי טובה של פיי - או כמו שקוראים לזה בהוליווד, בתור הצל שלה - פולר סוף סוף התנתקה השנה מחבל הטבור של ספינת האם הקומית ועלתה על המסלול בדרך לכוכבות עצמאית.
באפריל האחרון עלתה ברשת NBC סדרה חדשה בכיכובה, "מחלקת גנים ונוף", שנוחתת היום גם ב־HOT (ביקורת בעמ' 71). את הסדרה כתבו גרג דניאלס ומייקל שור, חלק מצוות היוצרים של האדפטציה האמריקאית ל"המשרד" המהוללת. גנים ונוף יועדה בתחילת דרכה להיות ספין–אוף של "המשרד", אבל לבסוף קיבלה כיוון אינדיבידואלי משלה והיום עסוקה בעיקר בלנער את ההשוואות הבלתי פוסקות למסחטת הרייטינג המדוברת.

פולר. עובדת קשה כדי להיות מטורללת (צילומים: אימג'בנק, Gettyimages)
כמו "המשרד", גם "מחלקת גנים ונוף" היא קומדיה בניחוח מוקומנטרי, שמתארת את המתרחש במשרד לפיתוח פארקים וגנים בעיירה הבדיונית והנידחת פוני באינדיאנה. פולר מגלמת את לזלי נופ, אשה מגוחכת ושאפתנית שמשוכנעת שהתפקיד שלה כסגנית המחלקה הוא קרש הקפיצה שלה לבית הלבן.
אחרי שאחות מקומית (ראשידה ג'ונס המהממת, מ"בוסטון ליגל" ו"המשרד") מגיעה להתלונן על בור עצום שנפער ליד הבית שלה ושהחבר הלוזר שלה נפל לתוכו, נופ מחליטה להפוך אותו לפארק, לא לפני שתיפול אליו בעצמה.
בין כל הדמויות שעובדות איתה במשרד - הבוס המשוגע והאנטי־יעיל, רון (ניק הופרמן, בעלה של מייגן מולאלי שגם שיחק לצדה ב"וויל וגרייס") והקולגה הסמי־חתיך שלה, מארק (פול שניידר, "ההתנקשות בג'סי ג'יימס על ידי הפחדן רוברט פורד") - הדמות הכי מצחיקה שאפשר למצוא שם היא זו של טום, אחד מעובדי המשרד, עצלן, סרקסטי ומרושע המעביר את הימים במשחקי שבץ־נא און ליין.
פולר: "טום הוא חתיכת שמוק"
את טום מגלם השחקן עזיז אנסארי, 26, סטנדאפיסט מחונן וסוג של תגלית, שמתקשה לשמור על נימה רצינית לאורך הראיון הטלפוני שקיימתי עם שניהם, אפילו ברגעים המעטים שבהם פולר ממש משתדלת. "טום הוא חתיכת שמוק", הוא מעיד כששואלים אותו איך היה מתאר את הדמות שלו. "מסוג הבחורים שלא הייתי רוצה להיות חבר שלהם, כי הוא פשוט מניאק קטן. מצד שני, נורא כיף לגלם אחד כזה".
"ללזלי יש כוונות טובות, אבל אין לה שום יכולת לשחק את המשחק", פולר מנסה לענות ברצינות. "זה לא שהיא טיפשה, היא פשוט לא מתוחכמת, אז אני צריכה להתאמץ כדי להבין איך היא רואה את הסיטואציה".

אנסארי. סטנדאפיסט מחונן וסוג של תגלית
זה בטח קשה לגלם דמויות שהן פתטיות לגמרי מצד אחד, אבל אי אפשר שלא לחבב אותן מצד שני.
אנסארי: "אני פשוט מאמין גדול בשיטת המשחק של דניאל דיי לואיס (שנכנס לדמות לאורך כל תקופת הצילומים, לא משנה כמה היא הזויה, ושובר אותה לעיתים רחוקות - ח.ג). במיוחד אחרי שראיתי את 'זה ייגמר בדם'. אז זה מה שאני עושה. בגלל זה אני מקווה לזכות השנה באוסקר".
בקטגוריית הטלוויזיה?
איימי: "אני רק רוצה לציין שעזיז אולי יזכה בפרס האקדמיה, אבל אני אזכה בפרק הא־קומדיה".
פולר, 38, היא פרצוף מוכר לאמריקאים כבר כמה שנים טובות. את עיקר הקריירה שלה עשתה כאמור על הסט של "SNL", שם שיחקה מ־2001 עד 2008 ואפילו היתה מועמדת על כך לאמי השנה. אבל פולר קרעה אנשים מצחוק עוד הרבה לפני כן: היא השתתפה בקבוצות אימפרוביזציה בקולג' וכשסיימה ללמוד, עברה לשיקגו והצטרפה לקבוצה קומית בשם Second City, שבה פגשה את פיי.
ב־96' הצטרפה לקבוצת האימפרוביזציות והמערכונים Upright Citizen's Brigade. הקבוצה עברה לניו יורק, הקימה תיאטרון משלה על חורבות מועדון חשפנות ישן שהפך ללהיט והצליחה להשחיל מערכון לתוכנית שקונאן אובראיין הנחה באותה תקופה, "לייט נייט", ואחר כך קיבל האנסמבל תוכנית בת חצי שעה בקומדי סנטרל, ששרדה שתי עונות.
הפרק הראשון של פולר ב־"SNL" היה גם התוכנית הראשונה ששודרה אחרי אסון התאומים. פולר התחילה, כמו רוב החברים בקאסט, כשמשתתפת לא קבועה, אבל קיבלה קביעות כבר בעונה הראשונה שלה, שיא שלפניה שברו רק אדי מרפי והארי שירר.
מהר מאוד היא והחברה הוותיקה שלה, פיי, הפכו לשוס של התוכנית. ב־2003 היא התחתנה עם וויל ארנט, כוכב "משפחה בהפרעה" ובעונת 2005־2004 של "SNL", אחרי עזיבתו של ג'ימי פאלון, היא הצטרפה לפיי בהגשת אחת הפינות האהובות בתוכנית, "עדכון סופשבוע" ("Weekend Update").
במקביל היא התחילה להשתתף בסרטים, שניים מהם עם פיי - "ילדות רעות" מ־2004 (שפיי כתבה ושנחשב לסרט הפריצה של לינדזי לוהן) ו"בייבי מאמא" מ־2008. ב־2007 השתתפה ב"להבי התהילה" של וויל פארל יחד עם בעלה. היא גם דיבבה כמה מסרטי האנימציה המצילחים בשנים האחרונות, כמו "שרק 3", "הורטון שומע מישהו" ו"מפלצות נגד חייזרים".
אחד מהשמות הלוהטים בתעשייה
אנסארי, לעומת זאת, הגיע למחלקת הגנים והנוף עם רזומה דקיק בהרבה כמובן. הוא התחיל כאמור כסטנדאפיסט בניו יורק, במקביל ללימודים באוניברסיטה. ב־2005 המגזין "רולינג סטון" סימן אותו כאחד מהשמות הלוהטים בתעשייה.

אנסארי עם הקאסט של "Funny People"
באותו הזמן הוא התחיל ליצור סרטים קצרים עם שני חברים שלו, הקומיקאים רוב הובל ופול שצ'יר, ושנתיים מאוחר יותר השלושה כיכבו בתוכנית מערכונים של רשת MTV, שנקראה "Human Giant" ושרצה במשך שתי עונות. הוא גם קפץ להופעת אורח ב"טיסת הקונקורד" והשתתף בסרטים "להשקיף ולדווח" עם סת רוגן וב"אני אוהב אותך, גבר" עם פול ראד וג'ייסון סיגל. בקרוב נוכל לראות אותו גם ב"אנשים מצחיקים", הסרט החדש של ג'אד אפאטו עם אדם סנדלר ורוגן.
"אני חושב שהעניין עם מערכונים הוא שאתה יודע שאתה יכול לעשות כל דבר", אומר אנסארי, "בגלל זה גם התרגשתי נורא לעשות את הסדרה הזו, כי זה סוג של בית ספר למשחק בשבילי ומלמד אותי לעשות משהו אחר לגמרי".
"זה נחמד להיות מסוגלת פשוט להתעמק בדמות אחת, להבין איך היא פועלת", פולר מוסיפה. "הדבר המדהים ב־"SNL" הוא כמה ורסטילית יוצא לך להיות בתוכנית אחת. אבל הדמויות יכולות להיות מאוד ארעיות וזה מתחיל מחדש כל שבוע, אז כיף לגלם דמות אחת שאני גם יכולה להאמין שקיימת איפשהו".
"מחלקת הפארק והגנים", שעונתה הראשונה מונה בסך הכל שישה פרקים בני 20 דקות כל אחד, התקבלה בארצות הברית בביקורות מעורבות. מצד אחד, הרייטינג עמד על ממוצע של כחמישה מיליון צופים לפרק.
מצד שני, המבקרים היו חלוקים. בזמן שמגזינים כמו "אנטרטיינמנט וויקלי" ו"הוליווד ריפורטר" היללו וטענו שמדובר בסדרה קורעת, היו אחרים, כמו ה"וושינגטון פוסט", שאמרו שמדובר בניסיון שקוף מדי להיות דומים ל"המשרד", ה"דיילי ניוז" שכינו אותה "מחנה קיץ לבדיחות זולות ופאנצ'ים צפויים, משהו שנראה כמו מערכון ב־"SNL" אבל ספק אם יחזיק סדרה שלמה" ו"USA Today" שכתב ש"אין כאן אפילו טיפת מקוריות, רק תוכנית שמנסה למצוא את הסגנון שלה על חשבון הצופים".

"מחלקת גנים ונוף". התקבלה בארצות הברית בביקורות מעורבות
למרות הדעות החלוקות, רשת NBC חידשה את הסדרה לעונה שנייה, שעלתה בספטמבר האחרון. במקרה הזה הביקורות כבר נטו לכיוון חיובי יותר, כשהמגזין "טיים" כתב שלתוכנית יש אחיזה טובה יותר בעלילה, וגם השחקנים מרגישים הרבה יותר בנוח.
"בעונה השנייה אנחנו עדיין בתהליך למידה של הגרוב", אומרת פולר. "אני חתומה למאה עונות, אבל נראה מה יהיה, כי יש לנו עוד 98 לעשות. אני מאוד מתרגשת מהעונה השנייה, כי לדעתי כולנו פחות או יותר מבינים מי הדמויות שלנו ואיפה אנחנו אמורים להיות. אבל את יודעת, זו התפתחות שנמשכת כל הזמן וזה תהליך למידה אחד ארוך. עזיז מעביר סדנת משחק שנקראת 'אבולוציה ותהליכי למידה'. נכון, עזיז?".
אנאסרי: "כן, אני מלמד כיתה בזמן שאנחנו מצלמים. זה עולה 500 דולר לשיעור ועד עכשיו איימי השתתפה בכמה מהם".
פולר: "נכון".
ועדיין ממשיכים להשוות אתכם ל"המשרד".
פולר: "כמובן שאנחנו מעריצים ענקיים של 'המשרד', אז בכל פעם שמזכירים אותנו באותו משפט יחד איתם זו מחמאה אדירה, אבל אני חושבת שאנשים שיראו את העונה השנייה יבינו עד כמה היא שונה ומיוחדת בדרכה שלה".
אנסארי: "אני מקווה שבעונה הבאה ישוו אותנו ל־'NCIS' עם LL קול ג'יי וכריס אודונל".
פולר: "אני מקווה שישוו אותנו ל'השורד האולטימטיבי' (דוקו־ריאליטי על אדם ששורד בתנאים קיצוניים, שותה שתן ואוכל קליפות עצים, של ערוץ דיסקאברי - ח.ג)".
מי היית רוצה שיגלם את מושא האהבה של לזלי בסדרה?
אנסארי: "זה בשבילה, בסופו של דבר, לא בשביל לזלי. לא אמרת שאת רוצה את ווסלי סנייפס?".
פולר: "כן, או הוא או הנשיא ג'ימי קרטר בתפקיד עצמו".
ואילו כוכבים אורחים הייתם רוצים להביא?
פולר: "קולדפליי ישתתפו בכל הפרקים הבאים".
אנסארי: "כן, זה נכון".
פולר: "אתם לא תוכלו לראות אותם, הם יהיו מוסתרים. אבל הם יהיו שם. אה, וגם ג'וני דפ".
אנסארי: "וגם לברון ג'יימס (הכוכב הכי גדול ב־NBA, ח.ג)".
פולר: "קלינט איסטווד, בטי ווייט, קארל ריינר".
אנסארי: "אני רוצה שהחבר'ה מ־"NCIS אל.איי" יבואו לתוכנית שלנו, שיעשו פרק שבו הדמויות של LL קול ג'יי וכריס אודונל רודפות אחרי פושע שכל הזמן בורח לפאווני (העיירה ב"מחלקת גנים ונוף" - ח.ג.) ואז אנחנו נהיה חייבים לאחד כוחות".
- עוד על איימי פולר ועזיז אנסארי, האמונות התפלות לפני הצילומים והאילתורים שהם עושים בסדרה, בגיליון פנאי פלוס החדש