ביקור בית בריא אצל שרון פרי
שדרנית הספורט המוכרת מכניסה את שני ארד לשגרת האימונים והתזונה שלה
כשכולן התאמנו על פלייה בחוג בלט היא כבר ידעה לא מעט מהלכים בקראטה, ובמקום לאסוף צדפים על החוף היא ניקתה את הדגים שאבא שלה משה מהמים. שרון פרי, ה״לוחשת לגלים״, כבר 15 שנה חוזרת אל הים בוקר-בוקר עם הגלשן שלה, כשהיא כבר יודעת היטב מתי ומאיזו זווית הכי כדאי להיכנס למים. שני, דיאטנית שטראוס, ״התיישבה״ עם שרון, במקרר הביתי שלה ומצאה שם הרבה יותר מסתם אפונה וגזר, כמו למשל גרגירי חומוס מושרים ומבושלים שרק ממתינים להיטחן יחד למתכון המופלא של שרון או את הפרי האהוב על שרון על אף כמויות הסוכר שבו כיוון שלדעתה: ״סוכר פירות מותר חופשי״.
גיל? 47
מצב משפחתי: גרושה + ילד בן 17.
מקום מגורים: עתלית.
מקצוע: מגישה בערוץ הספורט.
קבוצת כדורגל אהובה: מכבי חיפה.
תחילתה של הגלישה: לפני 15 שנה.
מאיפה מגיעה האהבה לספורט? מאז שאני קטנה עשיתי המון ספורט, התעמלות קרקע ומכשירים וטניס. אני בת בכורה, אבא תמיד רצה בן בכור והוא לא נתן לעובדה שהגיחה בת לאוויר העולם לעצור בעדו או “לחבל לו בתוכניות”. כולן קיבלו ברביות ואני מכונית מרוץ, כולן הלכו לבלט, ואני - לקראטה.
מה אנחנו לא יודעים על גלישה? החל מאולימפיאדת 2020 בטוקיו הגלישה היא ענף ספורט אולימפי.
טיפ למפחדים מהמים: גלשן הוא מציף ולכן לטבוע עם גלשן זה מאוד קשה. במקרה שכבר אין כוח או אוויר פשוט נשכבים על הגלשן - ברירת המחדל היא שהים יפלוט אותך החוצה. גם אני בהתחלה פחדתי ונכנסתי למים ביראת כבוד לים ולטבע, עד שהתחלתי לזרום עם זה. ככול שצוברים יותר ימי ים יודעים מתי ומאיזו זווית להיכנס למים.
שעת השכמה: 6:00
זמן גלישה: 6:30-8:30
אנרגיה זמינה לגלישה: סופר פוד: בננה / שקדים / תמרים. לא כדאי להעמיס על הקיבה לפני שנכנסים למים.
אוכל אחרי הגלישה: סלט ירקות + טונה. מתבלת בלימון ושמן זית/טחינה גולמית משומשום מלא/ דנונה 0% BIO שומן/ צזיקי עם עגבניות במקום מלפפונים. חובה אחרי הגלישה חלבון.
ארוחת צהריים: לרוב בחדר האוכל בעבודה. כף הגשה אחת של אורז + שעועית ירוקה טבעית + פילה דג/ חזה עוף + סלט.
ומה לגבי קינוח? לפעמים שוקולד מריר 80%-70% מוצרי קקאו, 2 קוביות מקסימום.
מבשלת לעצמך? כן, בעיקר תבשילי קטניות.
נשנוש לפני השידור: קפה.
ארוחת ערב: יוגורט/ סלט ענק עם כל הירקות, לעיתים אני יכולה לסיים את הערב רק עם אבטיח. אני לא אוכלת כבד בערב.
איזה ספורט את עושה? אימוני כוח עם משקולות בבית. יש לי משמעת עצמית מאוד גבוהה. זה טוב למפרקים ולעצמות בעיקר לגיל השלישי, הגוף שלי התעצב ונראה הרבה יותר טוב. כיף לקבל מחמאות, בטח ובטח כשאת כבר לא ילדה בת 30.
תדירות? כמעט כל יום.
צ’יט DAY: בסוף השבוע. זהו יום שאני מתפרעת בו באוכל ולא מתאמנת, החל בשוקובו ועד להמבורגר עסיסי.
צ’יט מיל אחרון: נסעתי לפורדיס וקניתי מלא חומוס + פול + עלי גפן מלאים בשמן (אבל... בלי פיתה).
ובארוחות שישי משפחתיות? אנטיפסטי בתנור, דגים. במשפחה שלי כולם שומרים על תזונה בריאה ומאוזנת.
קינוח? כן, לדוגמה עוגת גבינת פירורים שאמא שלי מכינה בשבועות. אני יכולה להכין עוגת שוקולד לאחרי הארוחה וכולם יאכלו.
ובחו”ל? לגמרי יוצאת מהשגרה. הייתי בסרי-לנקה, גלשתי כל היום ואכלתי הכל! יש שם שפע מטורף של פירות, בחרתי דגים ישר מהים.
לא תאכלי אף פעם: בורקס ואוכל מטוגן.
ה-חטא: פאדג’ שוקולד.
אלכוהול? עקב האכילס שלי! חייבת כוס יין אחרי יום עבודה במרפסת, לבן או אדום - מה שבא.
תמיד היית ב”משטר תזונתי”? לגמרי לא. עד לפני שנה וחצי הייתי אוכלת הכל מהכל: בצקים, פיצות, גבינות ועם יותר מדי סוכר. היום אני מרגישה הרבה יותר קלה בעקבות השינוי התזונתי.
אז כבר לא בא לך לרדת על מגש פיצה? התאווה נשארת אבל הגוף מתרגל. אם אוכל יותר ממשולש פיצה ארגיש בחילה. אם אהיה למשל בארוחה איטלקית אצל חברים אקח יחד עם הפיצה סלט ענק.
3 מאכלים שתמיד יהיו במקרר: אבטיח - סוכר פירות מותר חופשי, חומוס גרגירים מושרה ומבושל (אני מכינה חומוס ביתי מושלם) וטונה.
טיפ לקוראים: תזונה קודם כל! ואז ספורט.
קושי בשמירה על תזונה נכונה שהיית רוצה לפתור? לקטוז לא טוב לי.
מה לא יודעים על שרון פרי? אני בשלנית על! את רוב החגים אני מארחת אצלי, ואני מציירת, עובדת על תערוכה ממש בימים אלה.
הטיפ של שני הדיאטנית מוצרים דלי לקטוז
שרון מוותרת על מוצרי חלב בגלל הלקטוז, אז כדאי לדעת שיש אופציות היום למוצרי חלב דלי לקטוז ואפילו נטולים.למשל, יש יוגורט דנונה דל לקטוז, חלב נטול לקטוז ועוד...