דיווח: "עשרות חיילים אמריקנים נפרסו בקפריסין בצל ההסלמה במזרח התיכון"

ב-CNN דווח כי הפנטגון פרס עשרות חיילים בקפריסין כהכנה לתרחישים שונים - כולל אפשרות של פינוי אזרחים אמריקנים מלבנון אם המלחמה תתרחב | ביידן ומקרון קוראים להפסקת אש מיידית של 21 יום, בכירים בבית הלבן רמזו: ישראל ולבנון הסכימו | נתניהו המריא לארה"ב וינאם בעצרת האו"ם | איראן במועצת הביטחון: "ישראל רוצה מלחמה כוללת". השגריר דנון: "צריך לנטרל את האיום"

הצג מהחדש לישן
הצג מהישן לחדש
26.9.24

איראן במועצת הביטחון: "ישראל רוצה לגרור את האזור למלחמה כוללת"

איתמר אייכנר
שר החוץ של איראן, עבאס עראקצ'י, תקף את ישראל בדיון במועצת הביטחון של האו"ם. "המצב באזור נפיץ מאוד, ואם יישאר ללא פיקוח - תוצאה קטסטרופלית תהיה בלתי נמנעת", אמר.
לדבריו, "משטר האפרטהייד פתח במלחמה לא מוצדקת נגד לבנון ופוגע באנשים חפים מפשע. זו טקטיקה מחושבת על ידי ישראל להפחיד אוכלוסייה שלמה ולהבריח אותה ממדינתם. לישראל אין כבוד לשלום וזכויות אדם, והיעד שלה הוא לגרור האזור למלחמה כוללת. המזרח התיכון עומד על סף סכסוך רחב יותר בגלל ההתקפות הישראליות נגד מדינות האזור, ועכשיו יותר מבעבר ישראל הפכה לאיום על השלום והיציבות".
26.9.24

ראש ממשלת לבנון: "אנחנו קורבן של תוקפנות סייבר - שעלולה להפוך למלחמה כוללת"

איתמר אייכנר
ראש ממשלת לבנון נג'יב מיקאתי אמר בדיון במועצת הביטחון כי "ישראל מפיצה טרור ופחד בקרב אזרחי לבנון לעיני העולם שרק מסתכל. לבנון היא היום קורבן של תוקפנות סייבר אלקטרונית שיכולה להפוך לתוקפנות קרקעית ולהסלים למלחמה כוללת. אנו עדים להסלמה חסרת תקדים עם כלים אלקטרוניים חדשים שמזיקים לתושבים".
לדבריו, "צריך להפעיל לחץ על ישראל ולהגיע להפסקת אש בכל החזיתות. המצב בעזה משליך על המצב בלבנון והמזרח התיכון כולו, והכישלון להגיע לפתרון יסבך עוד יותר את המצב. האלימות תוביל לעוד הסלמה שלא תשרת אף צד. יש לפעול מיידית, אסור לאבד עוד דור בגלל המלחמה".
26.9.24

השגריר באו"ם דנון: "ישראל לא רוצה מלחמת כוללת - אבל צריך לנטרל את האיום"

איתמר אייכנר
שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, אמר בדיון במוצעת הביטחון כי "ישראל לא רוצה מלחמה כוללת". לדבריו, "הבהרנו לכל אלה שלא עיוורים משנאה - ישראל תחת התקפה. זאת לא רק מלחמה נגד ישראל, אלא נגד האנושות - שהחלו בה הפרוקסי של איראן. היא ראש הנחש. לעולם לא עוד היכן שיהודים התחבאו מהמפלצות שמטרתם בחיים זה לרצוח יהודים. כשהם אומרים לנו ומראים מי הם - אנו נאמין להם, וננקוט בכל הצעדים במסגרת זכותנו ובהתאם לדין הבינלאומי לנטרל את האיום הזה".
הוא הוסיף: "לא נאפשר לפרוקסי של איראן להכתיב איך ישראלים יחיו את חייהם, ולא נאפשר להם להפוך את הצפון לאזור מלחמה".
26.9.24

בריטניה במועצת הביטחון: "מלחמה כוללת היא לא אינטרס של לבנון וישראל"

איתמר אייכנר
שר החוץ של בריטניה, דיוויד לאמי, אמר בדיון במועצת הביטחון כי "זהו רגע של סכנה מקסימלית. אנו על סף תהום. מדברים על סכנה של מלחמה רחבה אך אנו עדים לעימות בכמה חזיתות: בעזה, בגדה המערבית בלבנון ובים האדום". לדבריו, "על המועצה חובה לדבר בקול אחד ועלינו לומר שיש להפסיק את ירי הרקטות עכשיו, יש להפסיק את ההפצצות האוויריות עכשיו ויש להתחיל את השיחות עכשיו עם הפסקת אש מיידית - עכשיו. הגיע הזמן לסגת מהתהום, מלחמה כוללת היא לא באינטרס של העם הלבנוני והישראלי".