חברת סטייקהולדר פודס (Nasdaq: STKH) (Steakholder Foods) הודיעה על שיתוף פעולה עם אומאמי ביורקס במטרה למסחר ולשווק נתחי דגים מתורבתים המיוצרים בהדפסת תלת-ממד. המיזם המשותף, הממומן באמצעות מענק של קרן המו"פ הישראלית-סינגפורית (SIIRD), מגיע לאחר שנתיים של מחקר ופיתוח, ומניח תשתית להחדרת מוצרי דגים חדשניים לשוק. ההכרזה מדגישה את השילוב ההולך וגובר בין טכנולוגיה לקיימות בתעשיית המזון.
שתי החברות מובילות בתחומן: סטייקהולדר פודס מתמחה בתחליפי חלבון ובטכנולוגיות הדפסת תלת-ממד, בעוד אומאמי ביורקס מוכרת בזכות הישגיה בתחום הדגים המתורבתים. יחד הן מבקשות להתמודד עם הצורך הדחוף בצמצום ההשפעה הסביבתית של שיטות דיג מסורתיות, שהובילו לדלדול אוכלוסיות הדגים ולפגיעה במערכות האקולוגיות הימיות.
המענק הנוסף מתווסף לשיתוף הפעולה ההדוק בין הגופים המכוון לפיתוח תחליפים בני-קיימא ואתיים לדגים מסורתיים. באמצעות טכנולוגיית הדפסת תלת-ממד, פיתחו החברות מגוון אבות-טיפוס המדמים את טעמם ומרקמם של דגים מסורתיים. חדשנות זו לא רק עונה על הביקוש הגובר לתחליפי דגים איכותיים, אלא גם מתמודדת עם החששות הסביבתיים הנוגעים לדיג-יתר.
אריק קאופמן, מנכ"ל סטייקהולדר פודס, הדגיש את חשיבות השותפות בהשגת יעדי המסחור: "באמצעות שילוב הכוחות שלנו, אנו שואפים לפתח במהירות מוצרים מסחריים העונים על צורכי התעשייה, תוך עמידה בדרישות הרגולציה והקיימות". קאופמן ציין כי המיקוד יהיה בהחדרה מהירה של המוצרים החדשניים לשוק.
מיהיר פרשד, מנכ"ל אומאמי ביורקס, ציין כי שיתוף הפעולה חיוני להרחבת היקף הייצור ולהבטחת זמינותם של תחליפי הדגים בני-הקיימא לצרכנים ברחבי העולם. השותפות תפעל בשיתוף הדוק עם האשכול הלאומי לחדשנות בייצור של סינגפור (NAMIC), הפועל תחת סוכנות המדע, הטכנולוגיה והמחקר (A*STAR). שיתוף פעולה זה יסייע במעבר משלב המחקר למוצרים מוכנים לשיווק, תוך הבטחת עמידה בתקני בטיחות המזון.
השלכות השותפות חורגות מעבר לחדשנות טכנולוגית, והן משקפות נקודת מפנה משמעותית בהעדפות הצרכנים של מקורות מזון בני-קיימא. עם העלייה בביקוש לאפשרויות ידידותיות לסביבה, סטייקהולדר פודס ממוצבת היטב לניצול מגמה זו. הישגי החברה האחרונים, ובהם השלמת ארבע עסקאות אסטרטגיות והמעבר לשלב המסחרי במחצית הראשונה של 2024, מדגישים את מחויבותה לקידום תחליפי חלבון.
בעידן שבו העולם מתמודד עם אתגרי שינוי האקלים וביטחון תזונתי, יוזמות כדוגמת אלו של סטייקהולדר פודס ואומאמי ביורקס הן צעדים חיוניים קדימה. שילוב טכנולוגיית הדפסת תלת-ממד בייצור מזון לא רק משפר את היעילות אלא גם מצמצם את ההשפעה הסביבתית הכרוכה בתהליכי ייצור מסורתיים. באמצעות אספקת חלופה בת-קיימא לדגים מסורתיים, פועלות החברות הן למענה על צורכי הצרכנים והן לשימור המערכות האקולוגיות הימיות.
שותפות זו מסמנת צעד מכריע לקראת עתיד בר-קיימא יותר. בתמיכת מערכת החדשנות של סינגפור, סטייקהולדר פודס ואומאמי ביורקס מציבות רף חדש לשיתופי פעולה עתידיים במגזר החקלאות והמזון. היכולת לייצר שוק למוצרי דגים מתורבתים המדמים במדויק דגים מסורתיים עשויה לשנות את ציפיות הצרכנים ולהרחיב את מגוון אפשרויות המזון בנות-הקיימא.
שיתוף הפעולה בין סטייקהולדר פודס ואומאמי ביורקס מדגים כיצד התקדמות טכנולוגית יכולה להתמודד ביעילות עם אתגרים עולמיים דוחקים בתעשיית המזון. במסגרת פעילותן למסחור נתחי דגים מודפסים בתלת-ממד, השפעת מאמציהן תחרוג הרבה מעבר למדף הדגים, ותסלול את הדרך לעתיד שבו ייצור מזון בר-קיימא הוא תקן מקובל. תפקידה של סינגפור כזרז לשינוי זה מדגיש את הפוטנציאל של חדשנות להניע שינוי משמעותי בנוף המזון העולמי.
הכתבה נכתבה בשיתוף ״הזירה״, שירות מסחרי המספק שירותי סיקור לחברות בורסאיות, ובכללן החברה/ות המסוקרות לעיל, ובפרט אלו העוסקות בטכנולוגיות ובשווקים בישראל. אין באמור לעיל המלצה לביצוע פעולה כלשהי בני״ע ויש לכותבים עניין מסחרי באמור. התוכן לעיל הינו לצורכי העשרה בלבד. התוכן לעיל אינו מהווה תחליף לייעוץ אישי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. הכותבים אינם אחראים לכל שגיאה, השמטה ו/או טעות.