IBI בית השקעות הודיעה היום (ג') על השקת קרן נאמנות ראשונה מסוגה בישראל שתעקוב אחר מחיר הביטקוין בתחילת 2025. המהלך, המגיע בעקבות אישור קרנות ה-ETF של הביטקוין בארה"ב בתחילת 2024, מאפשר לראשונה למשקיעים הישראלים להיחשף למטבע הקריפטו הפופולרי באמצעות מכשיר השקעה מפוקח.
הקרן החדשה, "אי.בי.אי. מחקה (D4) S&P Bitcoin", מצטרפת לגל עולמי של מיסוד השקעות הקריפטו. מאז אישור ה-ETF הראשון לביטקוין על ידי ה-SEC בינואר 2024, נרשמו זרימות של מיליארדי דולרים למכשירים אלו, מה שתרם לעליית מחיר הביטקוין לרמות שיא של כ-100 אלף דולר.
"זוהי בשורה משמעותית לציבור המשקיעים בישראל", אמר אורי בן דב, מנכ"ל IBI קרנות נאמנות. "אנחנו עדים לביקוש גובר להשקעה במטבעות דיגיטליים דרך אפיקים מפוקחים בשוק ההון, במיוחד לאור ההצלחה המסחררת של קרנות ה-ETF בארה"ב".
מגמה עולמית של מיסוד
השקת הקרן בישראל משקפת מגמה עולמית של התבגרות שוק הקריפטו. לאחר שנים של התנגדות, הרגולטורים בעולם החלו לאמץ גישה מפוקחת להשקעות בנכסים דיגיטליים. בארה"ב, הנשיא הנבחר טראמפ הביע לאחרונה תמיכה בקריפטו, מה שנתן רוח גבית נוספת לשוק. המעבר ממסחר בזירות קריפטו למכשירים פיננסיים מסורתיים מושך גם משקיעים מוסדיים רבים שנמנעו עד כה מכניסה לתחום.
היתרון המרכזי של הקרן החדשה הוא היכולת להשקיע בביטקוין באופן פשוט ומפוקח. בניגוד להשקעה ישירה במטבע הדיגיטלי או בקרנות ETF זרות, המשקיעים בקרן של IBI, לדבריהם, לא יצטרכו להתמודד עם הקשיים הטכניים של ניהול ארנק דיגיטלי, עמלות המרת מט"ח, סיכוני אבטחה הכרוכים בהחזקה ישירה של מטבעות דיגיטליים או מורכבות המסחר בבורסות זרות.
למרות האופטימיות בשוק, מומחים מזהירים כי ההשקעה בביטקוין עדיין כרוכה בסיכונים משמעותיים. התנודתיות הגבוהה, לצד אי-הוודאות הרגולטורית בחלק מהמדינות, מחייבת משנה זהירות.
"השקת הקרן היא צעד משמעותי בהתפתחות שוק ההון הישראלי", מסכם בן דב. "אנחנו מצפים שהמהלך יפתח את הדלת למוצרים נוספים בתחום הנכסים הדיגיטליים, תוך שמירה על סטנדרטים גבוהים של פיקוח והגנה על המשקיעים".
אין לחברת ידיעות תקשורת בע״מ, לאתר ynet או לחברת המברקה פתרונות תקשורת בע״מ זיקה כלשהי לתוכן במובן של ניגוד עניינים או של עניין מיוחד. הכתוב אינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. אין לראות במידע בסקירה זו כעובדתי או כמכלול כל המידע הידוע, ולכן אין להסתמך על הכתוב בה ככזה.