הבנק הבינלאומי חתם אמש את עונת דו״חות הבנקים עם רווח של כ-620 מיליון שקלים המשקף למעשה תשואה של 19.4% על ההון העצמי, התשואה להון הגבוהה ביותר מבין חמשת הבנקים.
שנה לתוך המלחמה מהקשות שידעה מדינת ישראל נראה שהבנקים כברומטר לפעילות המשק עברו בשלום את התקופה המאתגרת עם ירידה בהפרשות להפסדי אשראי בכל הבנקים לאחר העליה החדה ברבעונים האחרונים. תוך שהם מציגים איתנות פיננסית מרשימה וכריות בטחון מרופדות היטב.
על אף שנרשמה עליה בהוצאות להפסדי אשראי ברבעון השלישי, חשוב להבין שמקורה בעיקר בהפרשה קבוצתית אותה הבנק מתחייב להפריש כפונקציה של גידול התיק ולא בכשלים ספציפיים בתיק האשראי.
סימן נוסף לאיתנות הבנקים: כל הבנקים חזרו לחלק דיבידנד בשיעור התקרה המותרת של 40% מהרווח הנקי (דיסקונט לראשונה הכריז על ביי-בק והגיע לתקרה גם הוא).

משחק סכום אפס

חלק ניכר מרווחי העתק של הבנקים שהסתכמו בכ-7.3 מיליארד שקלים מקורם מהחלטה של הציבור, או יותר נכון חוסר ההחלטה, שלא לעשות דבר בכספים הנמצאים בחשבון העו״ש השוכב בבנקים, דבר שהיה חסר משמעות בריבית ואינפלציה אפסית אך כיום משרת היטב את גלגול הכסף הבנקאי ומשיא מרווח ריביות יפה לבנקים.
על אף שחלק מהבנקים הכריזו על מתן ריבית על יתרות זכות בחשבון העו״ש, נתוני בנק ישראל מלמדים שכ-235 מיליארד שקלים השוכבים ביתרות עו״ש זכו לריבית אפסית של מתחת ל-0.1% ולא רק זו: רק כ-7% מהיתרות קבלו זאת בפועל.

קמצנות או נדיבות?

כלפי המשקיעים הבנקים לא נוהגים בקמצנות וכ-40% מהרווחים (גובה התקרה) מחולקים כדיבידנד לבעלי המניות כאשר חלק מהסכום שימש לביי-בק (רכישה חוזרת) של מניות הבנק.
המשקיעים במניות הבנקים מצידם לצד דיבידנדים נהנו משנה חלומית עם תשואה נאה של כ-37% במדד ת״א בנקים מתחילת השנה.

לאומי בראש

את התשואה הגבוהה מבין מניות הבנקים השיאה מניית בנק לאומי, הבנק הגדול ביותר במונחי שווי שוק וגם מי שרשם את הרווח הבנקאי הגבוה ביותר במערכת, רווח של כ-2.3 מיליארד שקלים ברבעון השלישי של השנה ונסחר במכפיל 1.06 על ההון לאחר זינוק של כ-50% מתחילת השנה.
1 צפייה בגלריה
רווחי הבנקים
רווחי הבנקים
רווחי הבנקים
(פרי אמסלם )

האנליסטים אופטימיים

על אף המצב הגיאופוליטי והזינוק החד במניות הבנקים, מנהל מחלקת המחקר בבית ההשקעות אי.בי.איי, לירן לובלין, אופטימי ודבק בהמלצות תשואת יתר לכל הבנקים ואף מעלה את מחירי היעד: ״הבנקים מוכיחים שוב כי גם בזמנים קשים למשק הישראלי הם יודעים לספק את התשואה האטרקטיבית ביותר ביחס לסיכון שיש לשוק המניות להציע. נזכיר כי התשואה להון הפנומנאלית שמציגה המערכת הבנקאית ברבעונים האחרונים, מושגת תחת משקולות של עלייה בשיעור המס של כ-3% (מס רווחי יתר), ועודפי הון משמעותיים אותם הבנקים מנועים בעת הזו מלחלק. שני הפרמטרים האלו גרעו בהערכה גסה כ-1.5% מהתשואה להון הענפית".
"בראיה קדימה, אני סבור כי לבנקים יהיה חלק משמעותי בשיקום הכלכלה הישראלית ביום שאחרי המלחמה והצמיחה שראינו בשנים האחרונה לא צפויה להבלם."
פרי אמסלם הינו מנהל פלטפורמת בורסה 360 ומשמש כיועץ שוק ההון לחברות ציבוריות ופרטיות. אין לראות באמור המלצה לפעילות בשוק ההון וני״ע השונים. לתכנים נוספים על שוק הישראלי מוזמנים להצטרף לעקוב אחרינו בערוץ הוואטסאפ וכן להצטרף לערוץ הטלגרם
*אין בנכתב המלצה לפעילות בני״ע או תחליף ליעוץ.
אין לחברת ידיעות תקשורת בע״מ, לאתר ynet או לחברת המברקה פתרונות תקשורת בע״מ זיקה כלשהי לתוכן במובן של ניגוד עניינים או של עניין מיוחד. הכתוב אינו מהווה ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. אין לראות במידע בסקירה זו כעובדתי או כמכלול כל המידע הידוע, ולכן אין להסתמך על הכתוב בה ככזה.