למיטב ידיעת פינרג'י, רוב חברות הענן המובילות התחייבו להפסיק את שימושן בגנרטורים מזהמים כמקור לאנרגיית גיבוי למרכזי נתונים שלהם בעשור הקרוב, כחלק ממדיניות האחריות הסביבתית שלהן. מתוך כך הן מחפשות פתרונות חלופיים נקיים שיעמדו בדרישות של אמינות ועלות, ויספקו אנרגיה למשכי זמן ארוכים של 24 עד 48 שעות.
השינוי המתואר לעיל מהווה אינדיקציה חזקה להתאמת טכנולוגיית האלומיניום-אויר לשוק זה שחווה צמיחה מואצת ברמה עולמית, עם צריכת חשמל שצפויה להכפיל את עצמה בין 2022 ל-2026 מ-460TWh ל-1,000 [1]TWh.
נכון לעכשיו, הפתרון הרווח לגיבוי האנרגיה שלהם הינו שימוש בגנרטורים מזהמים[2], כך שהחלפתם מהווה פוטנציאל שוק של עשרות מיליארדי ₪.
1 צפייה בגלריה
אביב צידון – יו״ר ומייסד פינרג׳י
אביב צידון – יו״ר ומייסד פינרג׳י
אביב צידון – יו״ר ומייסד פינרג׳י
(יחצ)
ישראל, תל אביב, 23 בספטמבר 2024 - חברת פינרג׳י (ת״א: פנרג), מתכבדת לעדכן אודות התקדמות המו"מ שמנהלת עם אחת מחמש החברות הגדולות בעולם בתחום שירותי מחשוב ענן (Cloud) לטובת פרויקט לתכנון, אספקה והדגמה של מערכת גיבוי אנרגיה למרכזי נתונים (Data Centers) בהספק של כ-3 מגה-וואט, שתהיה מבוססת על טכנולוגיית אלומיניום-אוויר של פינרג'י.
כדלקמן:
הצדדים הגיעו לשלב מתקדם במו"מ לטובת הפרויקט ונכון למועד זה הם פועלים להתקשר בהסכם מחייב, ולדלג על השלב של מזכר הבנות הבלתי מחייב. פינרג'י מעריכה כי עד סוף שנת 2024 יתקשרו הצדדים בהסכם כאמור.
חברת הענן זיהתה את טכנולוגיית האלומיניום-אוויר של פינרג'י כמועמדת מתאימה לספק גיבוי אנרגיה נקייה למרכזי הנתונים ה-hyperscale (בקנה מידה גדול) שלה, כחלק מהשאיפה שלה להפחית את פליטת הפחמן בפעילותה. במסגרת הפרויקט, פינרג'י וחברת הענן מתכוונות לשתף פעולה לפיתוח מוצר של מערכת גיבוי על בסיס טכנולוגיית אלומיניום-אוויר של פינרג'י, שיוכל להוות בסיס למוצרים מסחריים המתאימים להטמעה במרכזי הנתונים של חברת הענן.
חלוקת התפקידים במסגרת הפרויקט צפויה להיות כדלקמן:
חברת הענן תכסה את כל עלויות הפרויקט, כולל תשלומים לפינרג'י ולקבלן ההנדסה הראשי, לפיתוח ולבדיקות של המוצר. המוצר יפותח בהתאם להגדרות של חברת הענן ולכן היא עשויה להוות לקוח פוטנציאלי לרכישת המוצר.
פינרג'י תספק את טכנולוגיית האלומיניום-אוויר שלה ותתמוך בפיתוח של הפרויקט. לפינרג'י תהיה גישה חופשית לתוצרי הפרויקט שתאפשר לה למכור את המוצר לחברת הענן ולחברות ענן אחרות.
קבלן הנדסה ראשי (חברת אינטגרציה וייצור שנבחרה על ידי חברת הענן) אשר יהיה אחראי על הנדסת המוצר, בניית אבי הטיפוס והבדיקות הנדרשות.
פינרג'י מעריכה שהשלמת הפיתוח במסגרת הפרויקט תארך בין שנתיים לשלוש שנים ממועד התחלתו.
אודות פינרג׳י:
פינרג'י הינה חברה ישראלית הפועלת בתחום האנרגיה הירוקה, העוסקת בפיתוח מערכות לייצור, גיבוי ואגירת אנרגיה נקייה המבוססות על טכנולוגיית מתכת-אוויר. טכנולוגיית מתכת-אוויר מאפשרת הפקת חשמל משילוב של חמצן מהאוויר החופשי עם מתכות - אלומיניום ואבץ.
טכנולוגיית אלומיניום-אוויר הינה טכנולוגיית ייצור אנרגיה, ולה שני יישומים מרכזיים: גיבוי חשמל במתקנים חיוניים, והארכת טווח לרכבים חשמליים. טכנולוגיית אבץ-אוויר, הנמצאת כעת בשלב מחקר ופיתוח מתקדם, הינה טכנולוגיה לאגירת אנרגיה מתחדשת.
שתי הטכנולוגיית , אלומיניום-אוויר ואבץ-אוויר, מאפשרות ייצור ואגירת אנרגיה באופן נקי אשר אינו פולט מזהמים לסביבה וכן יעיל, חכם וחסכוני.
חברה פינרג׳י החלה להיסחר בפברואר 2021 בבורסת תל אביב. החברה מעסיקה כיום כ-70 עובדים במשרדיה בכפר סבא.
ההודעה מוגשת מטעם חברת ״פינרג׳י״ באמצעות מערכת ״המברקה״ להפצת הודעות לתקשורת. אתר ynet capital או מערכת ynet לא השתתפו בכתיבת או בעריכת הכתבה. אין לראות בכתבה המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות.