סקס אפיל - פודקאסט המיניות של ynet יחסים, בהנחיית לורי שטטמאור. מדי שבוע נדבר כאן עם מומחה אחר מעולמות הסקס, היחסים והמיניות. אתם ואתן מוזמנים ומוזמנות להאזין לנו כאן ב-ynet, וגם לעקוב אחרינו בספוטיפיי, באפל פודקאסטס ובכל מקום אחר שבו אתם נוהגים ונוהגות לשמוע פודקאסטים. פספסתן את הפרק הקודם? תוכלו להאזין לו כאן.
והפעם: חודש הגאווה בעיצומו, וזאת הזדמנות טובה לעסוק בלהט"ב, אבל מהמקום הפחות מדובר של העולם הרחב הזה - המיניות הקווירית. בעבר, המילה "קוויר" נחשבה למילת גנאי שנאמרה כדי להתנכל להומואים בארצות הברית. בעקבות מגפת האיידס בשנות השמונים של המאה העשרים, עבר המושג ניכוס מחדש, שהפקיע ממנו את המשמעויות השליליות שיוחסו לו, והטעין אותו בערכים חיוביים.
היום המושג "קוויר" מסמן הוויה מגדרית עמומה ונזילה, כזאת הקוראת תיגר על החלוקה הבינארית של זכר-נקבה, גברי או נשי. אבל מה כל זה אומר מבחינה מינית? מהי מיניות קווירית, ומה מבדיל אותה ממיניות הטרוסקסואלית?
מעיין מדברת על המשמעויות הפוליטיות שבלהיות "אדם קוויר", שופכת אור על הרגע שבו הבינה שהיא אישה קווירית א-בינארית, מרחיבה על האוריינטציות המיניות החדשות, ביניהן "דמיסקסואל" ו"פאנסקסואל", ומספרת על המרחבים הקווירים החדשים שמבקשים לחולל מהפכה בעולמות הטיפול המיני-רוחני.