"סקס אפיל" הוא פודקאסט המיניות של ynet יחסים, בהנחיית לורי שטטמאור, עורכת הערוץ. מדי שבוע נדבר עם מומחית אחרת מעולמות הסקס, היחסים והמיניות. מוזמנים ומוזמנות להאזין לנו כאן ב-ynet, וגם לעקוב אחרינו בספוטיפיי, באפל פודקאסטס ובכל מקום אחר שבו אתם נוהגים ונוהגות להאזין לפודקאסטים שלכם.
פספסתן את הפרק הקודם על דימוי גוף ואהבה עצמית? תוכלו להאזין לו ממש כאן. מוזמנות ומוזמנים לקהילה שפתחנו בפייסבוק - "סקס אפיל - הקבוצה לדיונים", ואם בא לכם לפרגן - נשמח מאוד אם תדרגו אותנו בחמישה כוכבים באפליקציות השונות.
והפעם: למרבה האירוניה, דווקא הקהילה הגאה, שחרטה על דגלה את נושא הקבלה, המגוון והשוויון, מקדשת מראה חיצוני אחיד למדי, ומשדרת לגברים ולנערים שעליהם לשאוף למראה חטוב, חלק ושרירי. כתוצאה מכך, מטפלים ועובדים סוציאליים מזהירים כי שיעור הלהט"בים הסובלים מדימוי גוף שלילי הינו גבוה במיוחד.
אז מה באמת קורה באפליקציות היכרויות כמו גריינדר, טינדר ואטרף לגברים ולנערים שלא עונים על מודל היופי המקובל? אילו נזקים עלולים להיווצר לאנשים הללו מבחינת הדימוי העצמי והגופני שלהם, ואיך בעיות בדימוי הגוף משפיעות על בני נוער בקהילה שעדיין נמצאים בארון?
בפרק מספר 57 של "סקס אפיל" אירחנו את אליאור מור יוסף, עובד סוציאלי קליני, מטפל בילדים, בני נוער והורים, מטפל בגישת CBT ואקטיביסט בקהילה הגאה, שסיפר על המסע האישי שלו כילד חרדי שיצא מהארון ונאלץ להתמודד עם טיפולי המרה, והסביר כיצד נוכל לגרום לנער או לגבר שסובל מדימוי גוף שלילי, לקבל ולאהוב את עצמו בדיוק כפי שהוא. האזנה נעימה!