השאלה "מה עוד אפשר לחדש בטלוויזיה" היא כנראה השאלה המופרכת ביותר בתחום האלקטרוניקה הבידורית. תערוכת האלקטרוניקה הגדולה בעולם CES היא באופן מסורתי הזירה השנתית הקבועה, שבה יצרניות הטלוויזיות מוכיחות שרק השמיים הם הגבול.
השנה מתרכזים החידושים במסכים החדשים בשני תחומים: בינה מלאכותית – כמה צפוי - וקצב ריענון התמונה, שמרקיע כבר ל-165 הרץ בדגמים מסוימים. סמסונג, יצרנית הטלוויזיות הגדולה בעולם, הציגה את Vision AI, מודל בינה מלאכותית ויזואלי הפועל ברקע, שיודע לתרגם בזמן אמיתי סרטים וסדרות לשפת המשתמש (בינתיים 7 שפות, עברית כמובן לא ביניהן), לחפש מידע על שחקנים, דמויות ומוצרים הנראים על המסך, לקבל מתכונים לאוכל המוצג עליו, לייצר תמונות רקע מותאמות אישית, ועוד. הכל מבלי להפריע לצפייה. התפעול מתבצע באמצעות כפתור AI ייעודי על השלט.
3 צפייה בגלריה
הכרזת הטלוויזיות החדשות של סמסונג, אתמול ב-CES. תרגום חי
הכרזת הטלוויזיות החדשות של סמסונג, אתמול ב-CES. תרגום חי
הכרזת הטלוויזיות החדשות של סמסונג, אתמול ב-CES. תרגום חי
(צילום: סמוסנג)
החברה הודיעה גם על שיתוף פעולה עם מיקרוסופט וגוגל כחלק מהתכנון להרחבת יכולות ה-AI של המכשירים. לא ברור במה זה יבוא לידי ביטוי, אבל הכיוון ברור: הטלוויזיה, לפי אס-ווי יונג, מנהל חטיבת התצוגה הוויזואלית של החברה, חדלה להיות מכשיר לצריכה פסיבית, ו"הופכת לשותפה אינטראקטיבית ואינטליגנטית, שמתאימה את עצמה לצרכים שלכם".
LG המתחרה עושה שימוש ב-AI לצרכים קצת שונים, בעיקר כאלה הנוגעים לניהול השימוש בטלוויזיה: המערכת שלה יודעת לזהות את המשתמש, לברך אותו ולספק לו המלצות מותאמות אישית, להחליף פרופילי משתמש באופן אוטומטי על-פי זיהוי קולי, לנהל שיחה עם צ'אט-בוט כדי לפתור תקלות, ולבצע חיפוש קולי מתקדם במערכת. ואפשר גם סתם לחפש מידע דרכה, בעזרת Copilot של מיקרוסופט. גם כאן, התפעול יתבצע על-ידי שלט חדש,AI Remote.
3 צפייה בגלריה
החדשה של LG. מזהה את המשתמש
החדשה של LG. מזהה את המשתמש
החדשה של LG. מזהה את המשתמש
(צילום: LG)
חברת TCL הסינית, לעומת זאת, תיעזר בבינה המלאכותית כדי להפוך את הטלוויזיות החדשות שלה למעין מחשב אישי: היא הראשונה לשלב בהן את מערכת ההפעלה Google TV בגרסתה החדשה, הכוללת כבר את Gemini, כלי הבינה המלאכותית של גוגל. בעזרתו, אפשר לבצע פעולות כמו בדיקת מייל ותמצות טקסטים ארוכים.
וכאמור, מסכי הדגל של השנה, גם של סמסונג וגם של LG, מגיעים כבר לקצב ריענון תמונה פנטסטי של 165 הרץ, שהופך את הצפייה לחלקה במיוחד, במיוחד עבור גיימרים, המחברים את קונסולת המשחק לטלוויזיה. יותר מזה - M5, סדרת הטלוויזיות האלחוטיות של LG שלא נזקקות לחיבור כבלים ישיר מלבד חיבור לחשמל, מציעה לראשונה גם העברת אודיו ווידאו אלחוטית בקצב ריענון של עד 144 הרץ, ללא השהייה או פגיעה באיכות התמונה והצליל.
3 צפייה בגלריה
דגם חדש של TCL. ה-Gemini AI כבר בפנים
דגם חדש של TCL. ה-Gemini AI כבר בפנים
דגם חדש של TCL. ה-Gemini AI כבר בפנים
(צילום: TCL)
LG הציגה גם דגמי OLED חדשים, עם טכנולוגיה העושה שימוש באלגוריתמים להגברת האור כדי להפיק בהירות גבוהה עד פי שלושה בהשוואה לדגמי OLED רגילים.
בתוך כך, פורום HDMI הכריז אתמול בתערוכה על תקן HDMI 2.2 החדש (לכבלים המשמשים לצורך חיבור למסכים), שמאפשר מהירות העברת נתונים כפולה מבתקן הקודם (עד 96 גיגה-ביט בשנייה) וכן ותמיכה ברזולוציות גבוהות ובקצבי ריענון משופרים. מכשירים התומכים בתקן יתחילו להופיע רק במחצית השנייה של השנה.