אם יש חברה שבלתי אפשרי להחמיץ בתערוכת CES - זו גוגל: גם השנה לאס וגאס מכוסה בשלטים שמכריזים "היי גוגל" - פקודת ההפעלה של הסייעת הקולית, ובתוך הביתן העצום של החברה מקבלים את החוויה המלאה - עם אקוסיסטם שלם של מוצרים, החל מסטאדיה, דרך סמארטפוני פיקסל ועד לנסט. הפעם אומנם אין רכבת הרים, אבל דווקא יש מגלשות ענק ובריכת כדורים.
באופן מסורתי גוגל מקדישה את CES לקידום הגוגל אסיסטנט - הסייעת הקולית של החברה, שאת הנוכחות שלה אפשר למצוא לא רק בביתן של גוגל, אלא כמעט בכל פינה - מהסטארט-אפ הכי קטן ועד לענקיות טכנולוגיה שמטמיעות את הסייעת הקולית במוצרים שלהן. בהתאם לכך, החברה ערכה אירוע לעיתונאים ובו הכריזה על כמה שיפורים ושכלולים באסיסטנט - אבל השאירה את שאלת הזמינות שלהם די עמומה, והודיעה כי הם ישוחררו מאוחר יותר השנה.
אחד הפיצ'רים החדשים שהוצגו הוא האפשרות לתזמן פעולות, ועדיף מאוחר מאשר אף פעם. מדובר בפיצ'ר מבוקש, שמאפשר למשל, לבקש מהסייעת הקולית להפעיל את מכונת הקפה בשש בבוקר לפני השינה - כך שבבוקר הקפה יחכה לכם, ולא להיפך. הוצג גם פיצ'ר חדש שמאפשר קריאה של דפים שלמים ברשת - למשל מאמרים, מתכונים או ספרים. ההדגמה נשמעה קרוב מאוד לקריאה אנושית, עם אינטונציה הרבה פחות ממוכנת והדגשות במקומות הנכונים. כל מה שצריך להגיד זה "היי גוגל, קראי את העמוד הזה" (באנגלית כמובן), והסייעת מתחילה להקריא. היא יכולה גם לתרגם את העמוד ליותר מ-30 שפות.
ואם כבר שפות, גם כלי ה-Interpreter הפופולרי, שמתרגם אתכם בזמן אמת (צפו כאן במדריך שלנו), הולך ותופס תאוצה. רק לפני חודש הוא הגיע לטלפונים החכמים, ועכשיו גוגל מכריזה על שיתופי פעולה נרחבים עם עסקים וחברות, שמשתמשים בכלי הזה עבור לקוחות. נמלי תעופה, מלונות ובנקים כבר מטמיעים את ה-Interpreter של גוגל כדי לאפשר שיח בזמן אמת בשפות שונות.
בגזרת הסמארט דיספליי של גוגל, האסיסטנט מקבלת גם אפשרויות חדשות שמיועדות לכל המשפחה - כמו "פתקית דביקה". פשוט מבקשים מהסייעת הקולית להשאיר פתק, והוא מודבק על המסך וזמין לכל מי שעובר בסביבה. אופציה דומה היא החיוג המהיר, שמייצרת רשימה של מספרי טלפון חשובים שנשארים באופן קבוע על גבי מסך הנעילה של המכשיר, כך שלא צריך לשגע את הבייביסיטר למשל.
ואיך אפשר בלי קצת שיחות על פרטיות. גוגל היא אחת מענקיות הטכנולוגיה שנחשפו השנה בנוהג להאזין למשתמשים שלהן - בעיקר באמצעות הסייעת הקולית. עכשיו גוגל מציגה את האפשרות לומר "היי גוגל, זה לא היה מיועד לך" - ובכך למחוק את הדבר האחרון שנאמר. בנוסף, אפשר לבקש מהאסיסטנט למחוק מקטעים שלמים, ובחברה הדגישו שוב כי ברירת המחדל בשימוש בסייעת הקולית היא לא להקליט בכלל.
הכותבת הינה אורחת חברת סמסונג בלאס וגאס