המאבק שמתחולל בימים אלה בארה"ב על זכויות הקהילה השחורה, תחת הכותרת Black Lives Matter, מעורר כצפוי סערה גם ברשתות החברתיות. בפייסבוק קוראים כעת למנהלי קבוצות (admins) להוסיף מנהלי-משנה (moderators) שחורים, כחלק משורת המלצות שאמורות לסייע למנהלי הקבוצות להחזיר את הדיונים למסלול אחרי שוויכוחים בנושא הובילו לנטישה של קבוצות, הקמת קבוצות מתחרות ואפילו סגירה של חלק מהן.
"אם צוות המנהלים שלכם לא כולל ייצוג של הקהילות המושפעות, אפשרו לחברים חדשים מרקע שונה להצטרף", ממליצים בפייסבוק למנהלי הקבוצות. עוד מציעים ברשת החברתית לאפשר או להציע לארגונים הפועלים לקידום של גיוון חברתי לשוחח עם חברי הקהילה, או אפילו לערוך סדנאות בשידור חי.
בפייסבוק התייחסו גם לעובדה שבקבוצות רבות נמחקו פוסטים הנוגעים למאבק, מכיוון שהוגדרו כ"פוליטיים". ההמלצה של הרשת החברתית למנהלי הקבוצות היא ליצור רשימה של נושאים אסורים לדיון, למשל "חקיקה, מועמדים פוליטיים או קמפיינים ספציפיים".
המלצות נוספות של פייסבוק למנהלי הקבוצות כוללות למידה עצמית של הנושא הנמצא כעת בכותרות בעקבות מותו של ג'ורג' פלויד ששוטר דרך על צווארו; להעלות פוסט הנוגע לאירועים, שבתוכו כללי אצבע לדיון; להיות "פתוחים לשינוי" לגבי מדיניות אישור הפוסטים שלהם; וכן לשקול לאשר כל פוסט בעצמם לפני שהוא מתפרסם בקבוצה.
ההמלצות מתפרסמות בשעה שפייסבוק עצמה סופגת ביקורת קשה בעקבות החלטת המנכ"ל והמייסד מארק צוקרברג שלא לצנזר פוסט של הנשיא דונלד טראמפ שנתפס כמעודד אלימות נגד המוחים. "כשהביזה מתחילה, הירי מתחיל", כתב הנשיא כאשר החלו ההפגנות בארה"ב. אחרי שעובדים בפייסבוק כבר הביעו מחאה על ההחלטה, כעת מגיע תורה של הקהילה המדעית. 140 מדענים, כולם קיבלו מענקים מהקרן שהקים צוקרברג עם אשתו פריסיליה צ'אן, קראו לפייסבוק שלא לאפשר לנשיא לפרסם הצהרות שגויות ומסיתות וביקשו מצוקרברג לאמץ מדיניות נוקשה יותר בנושאים האלה.