איראן הבטיחה לנקום את מותו של קאסם סולימאני, מפקד כוח קודס שחוסל על-ידי ארה"ב בעיראק בסוף השבוע. האם הספתח הוא השחתה של אתר אמריקני קטן ולא מוכר? האקרים שהזדהו כאיראנים פרצו לאתר של סוכנות ממשלתית אמריקאית והשתילו בו תמונה מפוברקת של הנשיא דונלד טראמפ סופג אגרוף מחייל במשמרות המהפכה ומדמם מפניו. בעקבות הפריצה הורד האתר מהאוויר וכרגע לא ניתן לגשת אליו.
האתר שנפרץ שייך ל-FDLP (תוכנית הספריות הפדרלית), סוכנות קטנה שאחראית על הפצת פרסומים פדרליים באמצעות רשת של ספריות ברחבי ארה"ב. ההאקרים החליפו את העמוד הראשי של אתר הסוכנות בעמוד שכותרתו "האקרים איראנים!" ושיבצו בו תמונות של המנהיג העליון האייתוללה עלי חמינאי ושל דגל איראן. "נקמה חמורה ממתינה לפושעים שזיהמו עם ידיהם המלוכלכות את דמו (של סולימאני) ואת דמם של קדושים אחרים", נכתב בין היתר בעמוד. ההאקרים ציינו כי "מדובר רק בהדגמה קטנה של יכולות הסייבר האיראנית" והבטיחו: "המשך יבוא".
מהמשרד לביטחון המולדת בארה"ב נמסר כי "נכון לעכשיו, אין ודאות שמדובר בפעולה של גורמים איראנים. האתר הורד מהאוויר והוא לא נגיש. הסוכנות להגנת הסייבר והתשתיות (CISA) עוקבת אחרי המצב ביחד עם FDLP והשותפים הפדרליים שלנו".
איראן אמנם אינה נחשבת לאחת המדינות המובילות בעולם בתחום הסייבר, אבל היכולות שצברה מאפשרות לה לעשות יותר מאשר לפרוץ לאתר פדרלי קטן בארה"ב. אם הרפובליקה האיסלאמית תבחר לנקום בארה"ב באמצעות מתקפת סייבר, מומחים מעריכים כי היא עשויה לכוון את פעולתה נגד תשתיות כמו סכרים ותחנות כוח, כדי לשבש דרמטית את חייהם של תושבים בארה"ב. פגיעה בתשתיות כאלה עלולה לגרום להפסקות חשמל, להרעלות, לדליפות גז, לפיצוצים או לכאוס באמצעי התחבורה ובבתי חולים. אפשרות אחרת עשויה להיות הפצה מוגברת של מידע מוטעה ברשתות החברתיות.