בכל הנוגע לטלפונים חכמים, יש לנו צרכים שונים מאוד: יש כאלה שמעדיפים זמן סוללה על פני משקל, אחרים מעדיפים לקבל עדכוני מערכת הפעלה ראשונים, ויש מי שפשוט נאמנים למותג. רובנו רוכשים מכשיר לאחר שקבענו לעצמנו תקציב, ועם התפתחות שוק מכשירי הביניים - המכשיר היקר ביותר הוא לא בהכרח גם הטוב ביותר.
אבל גם בשוק שבו כל אחד ואחת יכולים למצוא את המכשיר הטוב ביותר לצרכים שלהם, יש טלפונים חכמים מתקדמים יותר מאחרים. אלה הם מכשירי הדגל של החברות השונות - הם מצוידים ברכיבים המתקדמים ביותר, כוללים הכי הרבה אלקטרוניקה למילימטר רבוע, ומסוגלים לעשות דברים מתוחכמים יותר ממכשירי ביניים.
אין כיום סמארטפון עם מצלמה מתקדמת ומרשימה יותר מהמכשיר הזה. זום אופטי x5 שמתקבל כאן בזכות עדשת פריסקופ מיוחדת הוא רק חלק מהעניין. יש כאן גם מנוע בינה מלאכותית (AI) שמצליח לייצר תמונות בהירות בתנאי התאורה הבעייתיים ביותר. אפילו בחשיכה מוחלטת, כאשר טלפונים אחרים פשוט מצלמים מסך שחור, הטלפון הזה מצליח להפיק תוצאות.
הוסיפו לכך מסך בהיר בגודל של 6.47 אינץ', ערכת שבבים (מעבד ורכיבים נוספים) מתקדמת מבית וואווי, קורא טביעות אצבע מובנה במסך, סוללת 4,200 מיליאמפר-שעה, שטח אחסון של 128 גיגה בייט ו-6 גיגה בייט זיכרון RAM, ותבינו למה וואווי רוצה שתשלמו לה כ-3,500 שקלים על הטלפון הזה. גרסה עם 256 גיגה בייט נפח אחסון ו-8 גיגה זיכרון RAM תעלה כ-4,000 שקלים.
הדגם הבכיר בסדרת מכשירי הדגל החדשה של היצרנית הקוריאנית הוא אחד ממכשירי האנדרואיד האיכותיים ביותר בשוק כיום, בזכות שילוב בין חומרה מבית סמסונג לבין ממשק המשתמש שהחברה בנתה. לא ייאמן שסמסונג באמת הצליחה לבנות ממשק אנדרואיד טוב - זה לקח לה בערך עשור - אבל ה-One UI הוא אלטרנטיבה לא רעה לגרסת אנדרואיד נקייה. החומרה המדוברת, ובראשה ערכת השבבים אקסינוס 9820 של סמסונג, גורמת לכך שהטלפון הזה הוא אחד המהירים בשוק כיום. המסך המרשים, בגודל 6.4 אינץ', הוא מהחדים ביותר בתעשייה.
אז נכון, סמסונג בוודאות גובה כסף גם על המותג, אבל היא גם משקיעה בחידושים. במקום מגרעת יש חריר למצלמה הקדמית בחלק העליון של המסך, קורא טביעות האצבע בנוי בטכנולוגיה חדשה שאמורה להיות מהירה יותר ומדויקת יותר, המצלמה מצוינת והתמורה למחיר מתבטאת גם בכמות הזיכרון ובשטח האחסון. מחיר? החל מ-3,849 שקלים.
הסמארטפון היחיד ברשימה הזו שאינו זמין בישראל באופן רשמי הוא מכשיר הדגל של גוגל. בהרבה מובנים, זהו מכשיר הדגל של אנדרואיד כמערכת הפעלה, לא רק של גוגל. חלק מחידושי התוכנה של ענקית הטכנולוגיה מגיעים לטלפון הזה לפני שהם מגיעים ליצרנים אחרים, וכך גם גרסאות חדשות של אנדרואיד עצמה. בנוסף, זו השנה השלישית שבה גוגל מצליחה לעשות עם עדשת מצלמה אחת את מה שרוב היצרניות לא מצליחות גם עם שתיים או שלוש. הפיקסל מצטיין בכל תחום הצילום, ובעיקר בצילומי לילה.
מכיוון שמדובר בטלפון שהושק אשתקד, ערכת השבבים שלו מעט מיושנת - סנאפדראגון 845 של קוואלקום - ויש כאן רק 4 גיגה בייט זיכרון RAM, אבל אין סיבה לחשוד שהמכשיר הזה יעבוד לאט או יזדקן מהר. גם הדור הראשון של פיקסל עדיין מתפקד היטב, שנתיים וחצי לאחר שהושק.
חוץ מזה, אם ל-P30 פרו של וואווי ישנה המצלמה הטובה ביותר בשוק כיום, לפיקסל 3 שמור המקום השני המכובד. למעשה, בתנאי תאורה טובים התמונות שפיקסל 3 יספק יהיו כנראה טיפה יותר נאמנות למקור מאשר אלה של וואווי או סמסונג. הטלפון מגיע עם מסך בגודל 5.5 אינץ', או 6.3 אינץ' בגרסת ה-XL. מחיר: החל מ-799 דולר.
מכשיר הדגל בדור הנוכחי של הסמארטפונים מבית אפל ממשיך את המסורת של החברה - הוא טוב יותר מהדור הקודם, אבל לא בצורה משמעותית מאוד. עדיין יש כאן מצלמת 3D ביומטרית לנעילת המכשיר, עדיין יש מגרעת, עדיין ישנה אחת המצלמות הטובות ביותר בשוק. וכן, בניגוד לאנדרואיד, עדיין יש מודל רווחים שונה. אפל מרוויחה ממוצריה ולא מפרסומות, מה שמאפשר לה לשים דגש רב יותר על פרטיות. בו בזמן, זה עדיין גן נעול שאינו מאפשר לכם להתקין בקלות אפליקציות שאינן מהחנות הרשמית. מחיר - החל מ-4,799 שקלים לגרסת ה-64 גיגה בייט.