מעולם לא היה זמן טוב יותר לקנות סמארטפון זול: שוק הפרימיום רווי למדי, וכל החברות פוזלות אל עבר המדינות המתפתחות, שבהן מיליארדי אנשים עדיין לא קיבלו גישה לסמארטפונים. המצב הזה מכריח את כל השוק להתאים את עצמו - החל מיצרני הרכיבים ועד ליצרניות הסמארטפונים עצמם. חלק מהמכשירים האלה לא רלוונטיים למקומות כמו ישראל, אך אחרים דווקא כן, כי המפרט שלהם יכול להתאים גם לצרכים המקומיים.
חשוב לזכור שבשוק הזה הכול יחסי. מכשיר מוצלח במחיר הנמוך מ-1,000 שקלים עדיין יתקשה להתחרות בטלפונים שעולים פי שלושה. מחירו של מכשיר יקר לא נובע רק משיווק, יש בו גם רכיבים יקרים יותר. ובכל זאת, אם אתם רוצים טלפון זול, ההיצע כיום מרשים מאוד. הינה כמה מהטלפונים הבולטים:
חברת HMD מנסה להחזיר לחיינו את מותג נוקיה כבר כמה שנים, בהצלחה מעורבת. סדרה 6 היא כנראה המוצלחת ביותר מבחינת השוק שבו היא מתחרה. המכשיר הזה, למשל, עולה כיום פחות מ-1,000 שקלים, שתמורתם תקבלו מסך בגודל 5.5 אינץ' עם רזולוציית Full HD, ערכת שבבים סנאפדראגון 630 של קוואלקום, מצלמה אחורית (עדשה אחת) עם חיישן 16 מגה-פיקסל, 3 גיגה-בייט זיכרון, סוללת 3,000 מיליאמפר-שעה ונפח אחסון בגודל 32 גיגה-בייט - שאותו תוכלו להרחיב באמצעות כרטיס זיכרון.
האס בשרוול של הטלפון הזה מגיע דווקא מצד התוכנה. HMD התקינה על גבי מכשירי נוקיה גרסה נקייה של אנדרואיד, כחלק מתוכנית Android One - מה שמזכה אותם גם במסלול מהיר יחסית לשדרוגי גרסה. כיום הטלפון הזה נמצא על אנדרואיד 9 (Pie), והוא צפוי לקבל גם את אנדרואיד 10 (Q) כשזו תגיע לשוק בתוך כמה חודשים.
הרדמי 7 של שיאומי מנסה לבדוק כמה זול יכול להיות סמארטפון בלי לאבד את הרלוונטיות לשוק מפותח. נתחיל דווקא מההתחלה - מחירו עומד על 699 שקלים. הוא לא הזול ביותר בשוק, אבל שיאומי מצליחה להכניס לתוך תג המחיר הזה לא מעט. קודם כל, יש כאן מסך 6.26 אינץ'. הרזולוציה שלו, יש לציין, לא גבוהה - 1520x720.
שנית, יש כאן סוללה של 4,000 מיליאמפר-שעה. ערכת השבבים היא סנאפדרגון 632 החדשה-יחסית של קוואלקום, וכמו בנוקיה, גם כאן תקבלו שלושה גיגה-בייט של זיכרון לצד 32 גיגה-בייט של נפח אחסון.
יש כאן מצלמה אחורית כפולה עם שני חיישנים: 12 מגה-פיקסל (ראשי) ושני מגה-פיקסל, שתפקידו לא לצלם תמונות בנפרד, אלא להעשיר את מנגנוני עיבוד התמונה בטלפון הזה. שני החיישנים מקבלים מידע במקביל, והטלפון מנסה לייצר משניהם יחד תמונה אחת טובה יותר.
סמסונג תמיד הציגה מכשירים זולים יחסית לצד סדרות הגלקסי S והגלקסי נוט שלה, אך בשנים האחרונות אלה הופכים לתחרותיים יותר, עם מפרטים לא רעים בכלל. כזה הוא גם ה-A20 החדש יחסית, שהושק בארץ באפריל. מה יש כאן? קודם כל מסך גדול - 6.4 אינץ'. הרזולוציה לא מדהימה, כצפוי - 1560x720. שנית, שני חיישני מצלמה מאחור - 13 מגה-פיקסל (ראשי) ו-5 מגה-פיקסל (אולטרה-רחב).
ערכת השבבים שתמצאו בטלפון הזה היא אקסינוס 7884 של סמסונג, שאליה מצטרפים שלושה גיגה-בייט זיכרון ו-32 גיגה-בייט נפח אחסון. הסוללה? 4,000 מיליאמפר שעה. האם זה דומה מאוד לרדמי 7? בהחלט. חשוב לציין שהמכשיר מגיע עם הממשק החדש של סמסונג, OneUI, והוא מצוין.
הנוט 9 של מייזו דומה לרדמי נוט 7 של שיאומי לא רק בשם, אלא גם בניסיון לדחוף מפרט כמה שיותר מרשים לאריזה שמחירה נמוך מ-1,000 שקלים. הכוונה כאן היא, למשל, למצלמה אחורית עם שני חיישנים - אחד של 48 מגה-פיקסל והשני שחור-לבן של 5 מגה-פיקסל. המצלמה הקדמית? חיישן 20 מגה-פיקסל. ויש כאן גם נפח אחסון מרשים יחסית של 128 גיגה-בייט.
תמצאו כאן סוללת 4,000 מיליאמפר-שעה עם הטענה מהירה, וערכת שבבים סנאפדראגון 675 של קוואלקום, שכבר מתקרבת לאיכות של מכשירי דגל. המסך - 6.2 אינץ' גודלו, מצויד ברזולוציה לא רעה של 2244x1080.
לפני שנדבר על הטלפון הזה, חייבים להזכיר כי לוואווי יש כיום בעיות עם הממשל האמריקאי, ועתידו של שיתוף הפעולה שלה עם גוגל - מפתחת מערכת ההפעלה אנדרואיד - לוט בערפל. לא ברור איך ומתי המכשיר יקבל את אנדרואיד 10, למשל. אבל אם אתם מוכנים להתעלם מזה, יש כאן טלפון לא רע במחיר מצוין. בתמורה לכ-850 שקלים תקבלו מכשיר עם מסך בגודל 6.2 אינץ' (רזולוציה 2340x1080), עם 64 גיגה-בייט נפח אחסון ושלושה גיגה-בייט זיכרון.
המצלמה הקדמית מצוידת בחיישן 8 מגה-פיקסל והאחורית מורכבת משני חיישנים - 13 מגה-פיקסל ו-2 מגה-פיקסל. בנוסף, יש כאן סוללת 3,400 מיליאמפר-שעה, הטענה מהירה וערכת שבבים קירין 710 של וואווי עצמה, שנותנת פייט לסנאפדראגון. ה-P Smart 2019 הוא גם מכשיר קל מאוד יחסית לגודלו - 143 גרם בלבד.