אירוע ההכרזה הגדול של שיאומי בשבוע שעבר היה יוצא דופן. הענקית הסינית, שבסוף השנה שעברה כבר הגיעה למקום השלישי בעולם במכירות סמארטפונים (אחרי סמסונג ו-וואווי), העבירה שם מסר ברור: היא מסתערת גם על שוק מכשירי הפרימיום היקרים, שוק שהפך בשנים האחרונות למגרש המשחקים הכמעט בלעדי של סמסונג ואפל.
ענקית הטכנולוגיה הסינית הוקמה רק לפני 11 שנה, וסללה את דרכה לצמרת שוקי סין - ובהמשך גם שוקי העולם - בזכות מכשירי הביניים שלה: סמארטפונים בינוניים-פלוס במינימום מחיר. רק לעיתים נדירות היא הציגה מכשירים ש"דיגדגו" את השוק העליון (כמו דגמי Mi Mix). הקונספט הזה, שנתקל בתחילה בחשד בשל הזלזול בתוצרת הסינית, הפך בהדרגה להצלחה גדולה בשווקים. זו הזניקה את רווחיהן של שיאומי ושל חברות סיניות נוספות, פגעה בהכנסות סמסונג, ועוד יותר - בעסקיהן של חברות כמו LG, HTC וסוני.
עוד כתבות שיעניינו אתכם:
סמסונג, בתגובה מאוחרת, הוציאה לשוק סדרות מוזלות חדשות, סדרה A וסדרה M, בהצלחה גדולה. יצרניות ותיקות אחרות שניסו להשיב לשיאומי וחברותיה באותו מטבע לא נחלו הצלחה גדולה. המכשירים החדשים שמציגה עכשיו שיאומי מלמדים שהיא מרגישה מספיק ביטחון כדי להסיר את הכפפות: אתן מנסות להכות בי בשוק הבינוני והזול? קבלו כניסה לאזור הנוחות שלכן - מכשירי היוקרה. למעשה, זה התחיל כבר בסוף 2020, בסדרת Mi 10 המעולה. שיאומי לא הלכה אז עד הסוף, והסתפקה בשילוב מעבד סנאפדרגון 865 הוותיק יחסית. אבל הכיוון היה ברור.
מסך קטן מאחור
בשבוע שעבר המהלך הושלם, או בעצם החל: הסמארטפון הראשון שמתייצב מול מכשירי הדגל של סמסונג הוא ה-Mix Fold Mi, המתקפל הראשון של שיאומי, שמזכיר מאוד בצורתו את גלקסי Z פולד 2 של סמסונג. שיאומי קופצת כאן למים קרים במיוחד: מעטות החברות בעולם שיכולות כיום לייצר סמארטפון מתקפל. תכנון ובנייה של מכשיר מורכב כל כך דורשים ניסיון עצום. למהנדסי סמסונג, וואווי ולנובו נדרשו שנים ארוכות רק לתכנון הציר המיוחד.
Mi Mix Fold כולל, במצב סגור, מסך חיצוני בן 6.5 אינץ', ובמצב "טאבלט" פתוח - מסך 8 אינץ', ביחס 4:3. בחלקו האחורי מערך של שלוש עדשות, שאחת מהן מיועדת הן לצילום רגיל והן לצילום בזום אופטי עד פי שלושה. העדשה מכילה נוזל, שמחקה את מנגנון פעולת העין האנושית ומסייע לשנות את אורך המוקד במהירות. ממשק המכשיר במצב פתוח הוא דמוי Windows. מחירו של Mi Mix Fold צפוי להיות כ-1,500 דולר, זול בכ-25% ממחיר הפולד 2 של סמסונג.
פאר היצירה השני שמוציאה שיאומי לשוק הוא Mi 11 אולטרה - לא מתקפל, אבל בעל מפרט עשיר ומערך צילום אחורי אדיר, שטרם נראה בסלולרי: הוא נפרס על כל רוחבו, וכולל לצד העדשות גם מסך אחורי קטן מוארך בגודל 1.1 אינץ', שמיועד הן להצגת התראות כשהמכשיר הפוך והן לצילומי סלפי במצלמה הראשית.
המפרט לא מתפשר: תמיכה בדור 5, מסך OLED של 6.8 אינץ', מעבד סנאפדרגון 888, 12 גיגה בייט זיכרון RAM, סוללת 5,000 מיליאמפר-שנייה, וטעינה אלחוטית מהירה מאוד (67 וואט). העדשה הראשית - 50 מגה-פיקסל בטכנולוגיה המאגדת ארבעה פיקסלים לאחד, ועוד שתי עדשות 48 מגה-פיקסל של סוני, האחת עם זום אופטי פי חמישה והשנייה לצילום בזווית רחבה. מצלמת הסלפי היא 20 מגה-פיקסל. המחיר הצפוי - כ-1,400 אירו, גבוה אף ממחיר חלק מדגמי סמסונג ואפל.
מכשיר נוסף בסדרה הוא Mi 11i, שיכול בקלות להתחרות בגלקסי S21 ובאייפון 12. גם הוא מבוסס על מעבד סנאפדרגון 888, והמחיר: כ-765 דולר. סביר שהמכשירים יגיעו לארץ אבל ביבואנית "המילטון" לא ידעו למסור מחירים.
הולכת על אמריקה
אין ספק כי במהלך האחרון שיאומי מנסה לבסס את כניסתה לוואקום שנוצר בעקבות החרמת וואווי עלידי הממשל האמריקאי. וואווי הציעה לעולם סמארטפונים מעולים, גדושים טכנולוגיות מקוריות, במחיר גבוה - אבל עדיין נמוך ממחירי סמסונג ואפל. היא ממשיכה להפיק מכשירים מצוינים אבל מתקשה לשווק אותם מחוץ לסין, כיוון שהחרם מונע ממנה להתקין בהם את גרסת אנדרואיד האחרונה של גוגל ואת אפליקציות הבסיס שלה - ג'ימייל, יוטיוב, חנות גוגל פליי ועוד.
שיאומי נמלטה באחרונה בעור שיניה מגורל דומה. קצת לפני תום כהונתו, ממשל טראמפ החליט להגדיר גם אותה כ"חברה צבאית קומוניסטית סינית", קביעה שכללה אותה בצו הגורף האוסר על חברות אמריקאיות להשקיע בחברות כאלה. שיאומי הגישה מיד תביעה נגד שר ההגנה ושרת האוצר האמריקאים. שופט פדרלי בוושינגטון ביטל את ההגבלות וקבע כי היא "חברה שנסחרת ציבורית, המייצרת מוצרים מסחריים לשימוש אזרחי, ומפוקחת על ידי מועצת מנהלים בלתי תלויה ובעלי מניות", ללא קשר עם הממשלה או עם הצבא הסיניים. מצוידת בהכשר הזה ובמכשירי הדגל החדשים, שיאומי מרגישה עכשיו בשלה להתחיל גם בכיבוש השוק האמריקאי.