זוהי תחרות הגמר בין הקטגוריות בעולם שואבי האבק. עברנו כבר דרך מאז שואבי ה"הובר" של שנות ה-50, טכנולוגיות חדשות נכנסו לתחום, יכול להיות שציפיות בסיסיות משואבי אבק השתנו מהיסוד. אחרי השואבים על העמוד באו השואבים הנגררים, והם היו כאן הרבה זמן, עד שדייסון הבריטית הביאה את שואב האבק האלחוטי ואיירובוט האמריקאית הביאה את שואב האבק הרובוטי. האם אנחנו חיים עכשיו בבית ללא אבק? לא ממש, אבל הדרך לנקות אותו קצת יותר קלה.
כדי לעמת בין הקטגוריות השונות הזמנו נציג מכל קטגוריה. את שואבי האבק הנגררים הקלאסיים ייצג שואב Fakir הגרמני עם דגם Filter Pro. את שואבי האבק האלחוטיים ייצג שואב Shark האמריקאי עם דגם Double Peo. את שואבי האבק הרובוטיים ייצג Roborock הסיני עם דגם S6 MaxV. שלושתם הגיעו מצוחצחים ומבהיקים, התנשפו קלות על קו הזינוק, ואז הוצאנו אותם לדרך הייסורים של ניקוי רצפת הסלון על השטיחים והספות. מי מהם הוא הפיתרון המושלם והמתוחכם לניקיון?
5 צפייה בגלריה
שואב רובורוק S6 MaxV
שואב רובורוק S6 MaxV
רובורוק S6 MaxV. מנווט בזכות המצלמות
(צילום Roborock)

שאיבה וטיהור אוויר במכה אחת

שואב Fakir מדגם Filter Pro
חשבנו שכבר לא ניתקל בשואב אבק נגרר, שבדור הזה הוא סוג של אנכרוניזם, ומי בכלל רוצה שואב שמחובר עם כבל חשמל לקיר. אז הנה פגשנו במכשיר שמזכיר איך מנקים את הבית באמת. יש לו הספק גבוה של 800 וואט, שמצליח לשאוב כל דבר, וגם להניע את המברשת המסתובבת ללא מנוע חשמלי. כבל החשמל מהווה ניג'וס, אבל אפשר להתנחם בכך שהוא מעניק רדיוס ניקוי של 13.5 מטר מסביב לשקע.
5 צפייה בגלריה
שואב FAKIR פקיר דגם FILTER PRO
שואב FAKIR פקיר דגם FILTER PRO
FAKIR FILTER PRO. מואר מבחוץ ומבפנים
(צילום: ynet)
רמת סינון האוויר היא התכונה המנצחת של הפקיר הזה. בחברה ניצלו את נפח המכשיר הגדול כדי להקדיש חלק ממנו לסינון האוויר והשבחתו באמצעות טכנולוגיה אלקטרוסטטית ויינון. מכיוון שבכל שואב אבק מקדישים מאמצים מיוחדים לסינון האוויר היוצא - זה שבדרך כלל מדיף ריחות לא נעימים - הלכה פאקיר צעד אחד נוסף ושילבה כאן שמונה מסננים בדרכו של האוויר החוצה, כולל מסנן H13 HEPA לסינון בדרגה גבוהה, מסנן אלקטרוסטטי שסופח חלקיקים אלרגנים מהאוויר ומחולל יונים שליליים שמטייב את איכות האוויר. שואב ומטהר אוויר במכשיר אחד?
אז אתם ככל הנראה לא תפעילו את השואב בסלון רק כדי שיטייב את אוויר, אבל לפחות תהנו מאוויר נקי בזמן השאיבה. החברה טוענת כי בזכות שמונת המסננים שלו הוא מצליח לסנן 99.996 אחוזים מהאבק, יותר מכל שואב אבק אי פעם. התחושה שלנו - האוויר שהשתחרר ממנו בעת פעולתו היה נקי וללא ריחות. מעבר לזה תכונות השאיבה שלו בהחלט מתקדמות. הוא משתמש בטכנולוגיית ציקלון, ללא שקיות נייר לאיסוף הלכלוך. ניתן להשתמש בראש שאיבה בסיסי לרצפה ולשטיחים או בראש שאיבה עם מברשת מסתובבת, ומצורף ראש שאיבה לניקוי ספות ונקודות קשות לגישה.
כמו בשואבים אלחוטיים, גם כאן ניתן (אחרי ההדלקה במכשיר עצמו), לשלוט בשואב דרך הידית, להדליק ולכבות, להגביר ולהחליש עוצמה (המנגנון מופעל בסוללות). יש לו כפתור ויסות עגול לעוצמת השאיבה והכל מואר מבפנים באור תכלכל, כך שאפשר גם ליהנות ממופע אבק מסתחרר בצבעים וגם לעקוב אחר מצב האשפה ואם נדרש ריקון. הוסיפו לזה את אחד מראשי השאיבה שמצויד בפס תאורת LED (צריך להחליף סוללות), וקיבלתם תחושת הייטק בסלון.

אפס תחזוקה והרבה אנרגיה

שואב Shark מדגם Zero M, Double Pro
שואב שארק הוא הגירסה האמריקנית הבולטת לשואבי האבק האלחוטיים, שבאו בעקבות דייסון. הוא גדול, קולני, שואב בעוצמה רבה, ויש לו כמה תוספות מעניינות. האם מול השואב הנגרר והשואב הרובוטי, השארק ייצג את בני מינו ויוכיח עליונות מוחלטת?
הדגם שבדקנו מכיל שתי טכנולוגיות ששארק מאוד גאה בהן – היכולת לאסוף פיסות לכלוך גדולות יחסית מחזית המכשיר באמצעות גליל שאופף אותן ומעביר אותן לפתח היניקה, וטכנולוגיית אפס תחזוקה (ZERO M (Zero maintenance שמונעת הסתבכות של שיער במברשות המסתובבות, אחד מכאבי הראש המוכרים בתחום, שמחייב שימוש בסכין מיוחד כדי לשחרר את השכבות שהצטברו.
5 צפייה בגלריה
שואב SHARK ZERO-M DOUBLE PRO
שואב SHARK ZERO-M DOUBLE PRO
SHARK DOUBLE PRO. מפרקים שמגיעים לכל מקום
(צילום: Shark)
נתחיל באחרון: הפטנט של שארק מבוסס על שליפת השערות תוך כדי השאיבה מייד לאחר שהן נצמדות למברשת, וזה אכן עבד. מרבית השיער פשוט לא היה על המברשת כשבדקנו, ואת מה שנשאר היה אפשר לסלק בקלות. זו תכונה מנצחת בעינינו. תכונת האיסוף הקדמי עבדה, אבל לא רשמה התרגשות מיוחד.
מעבר לזה הדגם הזה מצוייד בסוללה שניתנת לניתוק מהמכשיר (בניגוד לדייסון שם זה אינו אפשרי) ובסוללה נוספת ומטען חיצוני לשתי הסוללות, כך שזמן העבודה הרצוף כפול – 80 דקות לפי הצהרת החברה. בחזית ראש השאיבה מותקני פנסי תאורה שהוכיחו עצמם כשימושיים ביותר, וכפתור ההפעלה שלו כולל מצב רצפה ומצב שטיח וגם כפתור טורבו שמגביר את העוצמה בנקודות קשות לניקוי. המוט המוביל של השואב מכיל מפרקים, שמאפשרים להטות אותו בזוויות קשות ואף לקפל אותו, כך שניתן לשאוב בקלות מתחת לרהיטים. תענוג צרוף.
מה שפחות תענוג הוא המשקל של המכשיר (4 ק"ג) שאותו צריך לשאת ביד כל משך השאיבה, וגם הרעש שהוא משמיע, שהיה חזק ומטריד. בעיה נוספת שהטרידה אותנו היתה הריחות שהתפשטו בחדר כעבור זמן מה, שהיו בולטים על רקע היעדר ריח בשני המכשירים האחרים. ייתכן שניקוי פילטרים היה פותר את הבעיה.

מתוחכם ומפונפן

שואב Roborock מדגם S6 MaxV
שואבי אבק רובוטיים הם קטגוריה עם מסורת משלה, שילוב של תחכום טכנולוגי עם פינוק המשתמשים, אבל האם הם מסוגלים להתמודד ביכולותיהם של שואבי האבק הגדולים? אז בעניין של תחכום טכנולוגי, רובורוק הסיני, אחת החברות באקוסיסטם של שיאומי, מביא אלינו את אחד המכשירים הביתיים המתוחכמים כיום, אם לא המתוחכם מכולם.
5 צפייה בגלריה
שואב Roborock S6 MaxV
שואב Roborock S6 MaxV
Roborock S6 MaxV - מיכל איסוף קטן
(צילום: ynet)
זוג מצלמות וידאו, שקולטות את תמונת העולם שמולן ומסייעות בניווט בין החפצים בחדר, בתוספת אינפרה-אדום וחיישן רדאר מסוג LiDAR שכבר ראינו בדגמים קודמים, ממפים את החדרים מאתרים ומזהים כל מכשול. כל זה מופעל באמצעות מערכת בינה מלאכותית על מעבד קוואלקום, ממש כמו סמארטפון, והכי מגניב: אפשר להתחבר מרחוק ולהסתכל בעולם דרך עיני הרובוט, לשלוט בו כמו במכונית חשמלית, ואפילו לשאוג לעבר החתול (באמצעות הרמקול המותקן בו): מיצי תזוז משם. באמצעות האפליקציה, שפועלת גם בעברית, אפשר להגדיר חדרים, אזורים אסורים בכניסה, למפות כמה קומות (הרובוט לא עובר בין הקומות בכוחות עצמנו) ולהגדיר את זמני הניקוי של כל אזור.
בסקירות של שואבים רובוטיים יש נטייה לעסוק ביכולות הרובוטיות ולשכוח קצת את יכולות הניקוי. אז בעניין זה, עוצמת השאיבה בדגם הזה גדלה לדברי החברה ב-25% לעומת קודמו. הוא מנווט היטב בין בקבוקים ונעליים שהושארו על הרצפה, אבל מה עם הלכלוך שנשאר מתחתם? הוא מצויד ביכולת ספונג'ה משופרת שכוללת מיכל מים גדול יותר ושליטה משופרת בכמות המים שמועברת לאביזר הניגוב. הוא שואב היטב אבק, לכלוכים קלים ושיערות, אבל יתקשה עם כתמים ודברים דביקים. ניתן להורות לשואב לתת מאמץ מיוחד בנקודה מסוימת. יש לו מיכל איסוף קטן יחסית שידרוש ריקון תכוף. יש לו סוללה עתירת נפח (5,200 מיליאמפר/שעה) שלפי נתוני היצרן תספיק לניקוי רצוף של 300 מ"ר.
5 צפייה בגלריה
שואב Roborock S6 MaxV
שואב Roborock S6 MaxV
אפליקציית רובורוק. להסתכל על החדר דרך עיני הרובוט
(צילום: ynet)

בשורה התחתונה

אז מי ניצח בין שלוש הקטגוריות? כמו תמיד, זה עניין של העדפה אישית.
פקיר Filter Pro מביא לנו חדשנות בצורת סינון והשבחת אוויר החדר. אבל הוא גדול וכבד (7.5 ק"ג), רועש יחסית, מסורבל לשימוש בגלל הצורך לחבר לחשמל בכל נקודה. מצד שני יש לו את עוצמת השאיבה הגדולה מכל המתמודדים כאן, מיכל איסוף אשפה גדול משל כולם, ומשך פעולה בלתי מוגבל. ואלה בהחלט תכונות חסרות בקרב המתחרים.
המחיר אצל היבואן הרשמי קלינטון סחר - 2,890 שקל
החדשנות של שארק DOUBLE PRO מתבטאת בעיקר בניקוי העצמי של השערות שהוא אוסף. יש לו מנוע בעל עוצמה גבוהה ושתי הסוללות שמאפשרות שימוש ממושך וגישה גמישה לכל פינה בחדר ואלה הסיבות שהופכות את השואב הזה לאטרקטיבי. בתנאי שאתם מוכנים לשאת משקל יחסית גבוה ביד, הרבה רעש, וגם קצת ריח לא נעים.
המחיר אצל היבואנית הרשמית חברת "שריג אלקטריק" - 1,990 שקל
המנצח בתחום החדשנות כאן הוא ללא ספק שואב הרובורוק S6 MaxV, עם טכנולוגיית ניווט המתקדמת שלו. אז יש לו עוצמת שאיבה טובה וסוללה שמספיקה לניקוי מתמשך, והוא יעשה עבודות ניקיון קלות ויפנק את בני הבית. הוא לא מתחרה מול יכולות השאיבה של השואבים הגדולים, הוא גם לא עושה ספות, אם תהיתם. והוא עלול ליצור בעיית פרטיות קשה, אם האקר יצליח להתחבר אליו מרחוק (החברה מצהירה שכל הצילומים נמחקים מיד).
המחיר אצל היבואנית הרשמית באג - 2,299 שקל