לצד סדרת האייפון 16, אפל השיקה באירוע השנתי שלה בחודש ספטמבר האחרון גם את הדור הרביעי של אוזניות האיירפודס הפופולריות שלה, הממשיך את קו העיצוב הפתוח של החברה וכולל שני דגמים – אחד עם סינון רעשים פעיל (ANC) ואחד ללא. לעומת האיירפודס פרו המגיעות עם מתאמי סיליקון, האיירפודס הרגילות מיועדות לאלו המעדיפים עיצוב פתוח ולא מרגישים בנוח עם אוזניות חודרניות.
האיירפודס 4 מציעות שיפור בעיצוב ובאיכות הצליל ביחס לדגמים קודמים, ומצוידות בשבב ה-H2 של אפל, שמעלה את רמת הביצועים של האוזניות והיה עד כה רק באוזניות האיירפודס פרו מהדור השני. אבל גולת הכותרת בדגם הנוכחי הוא כמובן פיצ'ר סינון הרעשים, שלראשונה נכנס לדגם האיירפודס הפתוח.
ביטול רעשים זו תכונה נדירה באוזניות פתוחות, שכן היא אינה מתאימה לרוב לעיצוב זה, והיינו סקרנים לראות מה אפל הצליחה להשיג. קיבלנו את האוזניות מרשת iDigital לסקירה ויצאנו לבדוק האם באמת אפל הביאה באיירפודס 4 את הבשורה.
עיצוב: שדרוג בנוחות
האיירפודס 4 מחליפות את דגמי האיירפודס 2 וה-3, עם עיצוב שהוא שילוב של השתיים: הן קטנות מעט מהאיירפודס 3 וגדולות יותר מהאיירפודס 2. כל אוזנייה שוקלת 4.3 גרם, בדומה לדור הקודם, אך הפעם באפל שמו דגש מיוחד על נוחות והעיצוב מותאם יותר למגוון רחב של אוזניים.
מבחינתנו האוזניות אכן היו מאוד נוחות, גם לאורך שעות ארוכות בהן הן היו באוזניים שלנו. בשלב מסוים אפילו שכחנו שהן עלינו. גם בהשוואה לדור הקודם אנחנו יכולים להעיד שמדובר בעיצוב נוח יותר (אם כי גם האיירפודס 3 היו נוחות מאוד מבחינתנו).
סאונד: עליית מדרגה באיכות, אבל – יש אבל
לפי המפרט של אפל, שני הדגמים של האיירפודס 4 מציעים את אותה איכות צליל וביצועים בשיחות, עם טכנולוגיית Bluetooth 5.3 ואותו שבב H2 שכאמור מניע גם את האיירפודס פרו 2. האוזניות כוללות ארכיטקטורה אקוסטית חדשה, מגבר משופר ושינוי בזווית הרמקולים שנועדו לשפר את איכות השמע.
נודה באמת - בתור חובבי סאונד לא קטנים, אוזניות פתוחות הן לא הבחירה הראשונה שלנו לשמיעת מוזיקה מכמה סיבות: הצליל המופק מהן דולף החוצה, העיצוב הפתוח מאפשר לרעשי רקע לחדור והבס פחות איכותי בהשוואה לאוזניות סגורות.
אם להיות כנים, עד כה עוד לא נתקלנו באוזניות פתוחות שהרשימו אותנו במיוחד מבחינת סאונד. לצד זאת, ניכר שאפל עשתה עבודה טובה - השיפור בתדרים הגבוהים והנמוכים מעניק תחושת עומק ונפח מוגברת, וההבדל לעומת הדור הקודם ניכר. אז אם אתם חובבי אוזניות פתוחות, כנראה תהיו מרוצים מהבחינה הזאת.
ולגולת הכותרת – ביטול הרעשים. נתחיל מכך שברגע שתדליקו את ה-ANC, תרגישו ירידה מיידית וחדה באיכות הסאונד. הדבר נובע מכמה סיבות - בשל עיבוד נוסף של האותות הקוליים, הפעלת סינון הרעשים האקטיבי גורמת לשינויים בחלק מהתדרים. בנוסף, במצבים בהם ה-ANC מתקשה לבטל רעשים מסוימים, המערכת מגבירה תדרים כדי לפצות, וזה פוגע באיכות השמע.
בכל הנוגע לאיכות ה-ANC עצמו, אפל אמנם השתדלו מאוד, אבל בסופו של דבר - העיצוב הפתוח של האיירפודס מקשה על בידוד רעשים מוחלט. הוא בהחלט קיים ומורגש וזה הישג בקטגוריה הזו, אבל כמובן שהוא לא מתקרב לסינון הרעשים הקיים באיירפודס פרו 2 למשל.
שיחות וחיי הסוללה
איכות השיחה באיירפודס 4 קיבלה שדרוג משמעותי, אבל זה דווקא הודות לפיצ'ר בידוד הקול שהגיע עם מערכת ההפעלה iOS 18, שמאפשרת לקול לעבור באופן נקי וברור לצד השני. לצד זאת, חיי הסוללה מאכזבים למדי – 5 שעות שימוש ללא ביטול רעשים פעיל (לעומת 6 שעות בדור הקודם), ו-4 שעות בלבד עם ביטול רעשים דולק. מארז הטעינה יספק לכם עוד 25 שעות האזנה ללא ביטול רעשים, וכ-16 שעות האזנה עם ביטול רעשים פועל.
הבדלים מרכזיים בין שני הדגמים
שני הדגמים כוללים כמה פיצ'רים חדשים, בהם שמע מרחבי מותאם עם זיהוי תנועה, חיבור מהיר והחלפה אוטומטית בין מכשירי אפל והפעלה קבועה של סירי. גם בקרי השליטה שופרו וכוללים כעת גם אפשרות לשליטה באמצעות הנהון לאישור או ניעור ראש לדחייה. כל אלו פעלו מצוין מבדיקה שלנו, כמצופה מאפל, שמקפידה על כך שכל פיצ'ר חדש שהיא מוציאה יעבוד בצורה מיטבית.
במקביל, גרסת ה-ANC מציעה תכונות נוספות מעבר לביטול רעשים: מארז הטעינה של הדגם מצויד בצ'יפ Bluetooth Low Energy ורמקול פנימי, בדומה למארז של האיירפודס פרו 2, מה שמאפשר לאתר במידת הצורך את האוזניות עם Find My. המארז בגרסה הבסיסית אינו תומך באפשרות זו.
כמו כן, גרסת ה-ANC כוללת טעינה אלחוטית ואפשרות למצב "שמע מותאם" (Adaptive Audio) ו"מודעות לשיחות" (Conversation Awareness) – פיצ'רים המופעלים באמצעות שילוב של ביטול רעשים ומצב שקיפות ומופעלים באופן אוטומטי כאשר המשתמש מדבר.
מסקנות
נתחיל ונאמר שיצאנו עם תחושות מעורבות לגבי האיירפודס 4 (ANC). בפן החיובי, חווית הסאונד השתפרה והיא מבין הטובות שיצא לנו לנסות בקטגוריית האוזניות הפתוחות. העיצוב החדש נוח מאוד ואהבנו את החיישנים המשודרגים והאופן האינטואיטיבי והמצוין בו הם עובדים.
בפן השלילי, חווינו אכזבה משני היבטים: חווית סינון הרעשים הקלוקלת וחיי הסוללה הנמוכים. נתחיל מסינון הרעשים – כמו שכבר אמרנו, עצם העובדה שאפל הצליחו להכניס סינון רעשים, גם אם הוא עובד באופן חלקי, לתוך אוזניות פתוחות, הוא הישג בפני עצמו. אבל, אם ניקח בחשבון את הפגיעה באיכות הסאונד ואת האפקטיביות המוגבלת של הפיצ'ר באוזניות מהסוג הזה – מדובר בתכונה שלכל הפחות אצלנו הייתה מכובה רוב הזמן.
בכל הנוגע לחיי הסוללה – מבחינתנו בשנת 2024 אין הצדקה לחיי סוללה כל כך נמוכים באוזניות. ברור לנו שלטובת הוספת פיצ'ר סינון הרעשים היה צריך להתפשר, אבל ירידה של שעה שלמה לעומת הדור הקודם כשהפיצ'ר מכובה, זה לא מוצדק.
בסופו של דבר אם אתם מתלבטים בין שני הדגמים, זה הכולל סינון רעשים פעיל וזה שלא – היינו ממליצים לכם לחשוב קודם על הצרכים שלכם - אם חשובה לכם חווית סאונד טובה ולא אכפת לכם לוותר על טעינה אלחוטית ועל כמה מהפיצ'רים הנוספים שיש בגרסת ה-ANC, היינו ממליצים לחסוך את ה-250 שקלים הפרש ולרכוש את האיירפודס 4 ללא סינון הרעשים.
לעומת זאת אם אתם מאלו שממש רוצים איירפודס וצריכים סינון רעשים פעיל, אז קחו בחשבון שאמנם תצטרכו להתפשר על איכות הסאונד, אבל תקבלו כנראה את האוזניות הפתוחות מהמתקדמות שיש כיום בשוק.
מחיר: 699 שקלים לדגם איירפודס 4 בסיסי | 949 שקלים לדגם איירפודס 4 עם ANC
להשיג ברשת iDigital ואצל המשווקים המורשים.