השואבים הרובוטיים כבר מזמן הפכו לחלק מהנוף הביתי אצל רבים, אך עבור אלו שמעדיפים להימנע ממכשיר שמסתובב ברחבי הבית או פחות מתחברים לכל נושא התפעול באמצעות אפליקציה, קיימת גם האפשרות של שואבים-שוטפים ידניים, שעדיין נחבאים אל הכלים לעומת האח הרובוטי שלהם.
למרות שקיימים כמה מותגים מובילים וחזקים בקטגוריה הזו, כמו ביסל, נארוול וטינקו - הפעם דגמנו ארבעה שואבים-שוטפים חדשים של חברות שפחות מוכרות בקטגוריה, במטרה להבין מה מציע כל דגם ואיזו רמת מחיר נותנת את התמורה הטובה ביותר לצרכן. חשוב לציין כי מדובר בסקירה שאינה השוואתית – הכוונה היא להציג את היתרונות והחסרונות של כל מכשיר בפני עצמו, כך שתוכלו לבחור את המתאים ביותר לצרכים שלכם.
נתחיל דווקא מהסיכום – החדשות הטובות הן שאיכות השואבים-שוטפים הידניים השנה השתפרה פלאים, וניכר שהייתה התקדמות טכנולוגית בתחום. החדשות הרעות - אותה התקדמות מגיעה עם תוספת בגודל ובמשקל הפיזי של חלק מהשואבים, שהפכו לגדולים ו"מגושמים" יותר. הנה מה שחשבנו על כל אחד מהם.
שיאומי Truclean W20
למרות שלמותגי-המשנה של שיאומי יש היצע שואבים-שוטפים ידניים רחב, דווקא אצל שיאומי עצמה המבחר מוגבל למדי. בשנה שעברה סקרנו את ה-Truclean W10, והדגם החדש – ה-W20 – רחוק ממנו מאוד בכל הקשור למבנה ולגודל. בעוד הדגם הקודם היה כבד ומסיבי, ה-W20 קטן וקל יותר באופן משמעותי. למעשה, הוא הקל ביותר ברשימה הזו, כך שאם משקל נמוך הוא גורם חשוב עבורכם, הוא עשוי להיות הבחירה הטובה ביותר.
ה-W20 אינו מתכופף לאחור עד לרצפה, והוא מצויד במברשת רולר במקום המטלית המסתובבת שהייתה לדגם הקודם. עוצמת השאיבה שלו עומדת על 15,000PA – עוצמה המספיקה לקטגוריות שאיבה רחבות. לשם המחשה, עוצמה של 1,000PA מתאימה לשאיבת אבק בלבד, וכל מה שמעבר ל- 15,000PA יכול, לפחות על הנייר, להתמודד עם מגוון סוגי פסולת.
זמן העבודה שלו עומד על כ-28 דקות לפי נתוני היצרן, אך בפועל זה תלוי בעוצמת השאיבה ובסוג הלכלוך - מבדיקה שלנו השואב נותן בין 20 ל-25 דקות פעולה. זמן הטעינה עומד על כ-5 שעות, ונפחי המכלים שלו יחסית קטנים: 780 מ"ל למים נקיים ו-550 מ"ל למים מלוכלכים. לשואב ארבעה מצבים, בדומה לרוב הדגמים האחרים ברשימה: שטיפה, שאיבת נוזלים, ושטיפה עצמית בעוצמה רגילה או גבוהה.
בסך הכול מדובר בשואב שהרשים אותנו מאוד - הוא נוח לשימוש ומתאים לטיפול בנקודות לכלוך ספציפיות בבית גדול או לניקוי של חדר או שניים. הסוללה והמכלים הקטנים שלו אינם מיועדים לניקוי שטח גדול, אך הוא פתרון מושלם לדירות קטנות, לסטודנטים ולמי שמחפש פתרון נוח ומהיר לניקוי תאונות קטנות מבלי להיעזר בדלי ובמגב.
תהליך הניקוי שלו פשוט: מניחים על עמדת הטעינה ולוחצים על כפתור, ולאחר מכן מרוקנים את מיכל הלכלוך (כדי להימנע מריחות לא נעימים). החלפים זמינים וזולים, והאחריות ניתנת על ידי היבואן הרשמי המילטון.
יתרונות: קל משקל, פשוט לשימוש, קל לניקוי, מנקה היטב.
חסרונות: זמן שימוש קצר יחסית, לא מאוד חכם ולא ניתן להשכיב כדי לנקות מתחת למיטות או שולחנות נמוכים.
מחיר: כ-1,399 שקלים.
רובורוק Flexi Pro
רובורוק היא שחקנית יחסית חדשה בשוק השואבים-שוטפים ידניים וידועה בעיקר בזכות השואבים הרובוטים המוצלחים שלה. השנה החברה הציגה שני דגמים, Dyad Pro Combo (שמנסה לעשות הכל) והפלקסי פרו, שממוקד בשטיפה ושאיבה.
נתחיל ונאמר שמדובר במכשיר מעוצב למדי, ולמעשה הוא הכי נאה מכל המכשירים שתמצאו ברשימה הזו לטעמנו. השואב מגיע עם עמדת טעינה גדולה, וזו יכולה לייבש את הרולר ב-60 מעלות כדי למנוע ריחות לא נעימים ולנקות היטב את התחתית. הוא מצויד במברשת רולר שמגיעה עד לצדדים (במטרה להגיע עד לקיר עצמו, מה שבפועל לא באמת קורה), וכולל מכלים לא גדולים במיוחד עם 450 מ"ל למים מלוכלכים ו-730 מ"ל למים נקיים.
עוצמת השאיבה שלו עומדת על כ- 17,000PA, מה שמאפשר לו להתמודד עם סוגי פסולת מגוונים. הוא מעט כבד ושוקל כ-5 ק"ג, אך מנגד מצויד בגלגלים ממונעים שמסייעים בגלגולו ברחבי הבית. לפי היצרן, השואב מסוגל לכסות שטח של כ-420 מ"ר בטעינה אחת, שזה כ-50 דקות עבודה - בפועל, הדבר תלוי במצב הלכלוך על הרצפה. יש לו מערכת חכמה המווסתת את עוצמת השאיבה באופן אוטומטי בהתאם לצורך, והוא יכול לשכב על גבו כדי לשאוב ולשטוף גם מתחת לרהיטים.
השואב מגיע עם מערכת התראות קוליות ומתחבר לאפליקציה של רובורוק (שהיא מצוינת אגב), המאפשרת קבלת עדכונים על מצב המכשיר, כולל מלאי המים הנקיים בו ומצב מיכל הלכלוך. האמת, ביום-יום כמעט ולא השתמשנו באפליקציה, אך היא יכולה להתאים למי שאוהב לשלוט על כל פרט ופרט.
מבדיקה שלנו הוא הצליח להתמודד היטב עם פסולת מורכבת כמו פתיתים, אך הפעולה דרשה תשומת לב ועדינות. החיסרון העיקרי שמצאנו הוא שהגלגלים הממונעים נוטים להחליק על משטחים רטובים, כך שאם אתם נוהגים לשטוף בתנועות הלוך ושוב, ייתכן שתבחינו בהחלקה מסוימת. בסך הכול מדובר במכשיר איכותי עם מכלים מעט קטנים ועיצוב מרשים במיוחד. האחריות ניתנת על ידי היבואנית הרשמית מודן אלקטרוניקה.
יתרונות: גלגלים ממונעים, איכות הניקיון, ניקוי רולר במים חמים וייבוש אוויר חם למניעת ריחות, יורד על גבו לניקוי מתחת לרהיטים ובעל עוצמת שאיבה מצוינת, הרולר מגיע (כמעט) עד לפינות.
חסרונות: הגלגלים מחליקים על משטחים רטובים, המכלים קטנים יחסית לאחרים, הוא מעט כבד ועמדת הטעינה גדולה יחסית.
מחיר: כ-2,490 שקלים.
Dreame H14
דרימי אמנם התברגה כמותג פרמיום בקטגוריית השואבים הרובוטיים, אך מבחינת שואבים-שוטפים ידניים, היא לא ממש מהחברות המובילות בתחום. דגם ה-H12 של שנה שעברה לא הרשים את המשתמשים שאנחנו מכירים, וכעת עם ה-H14 החברה מנסה לפתור את הבעיות של הדגם הקודם ולקחת הובלה.
עוצמת השאיבה שלו מגיעה ל-18,000PA והם בהחלט מורגשים בשימוש שוטף. יש לו פנס קדמי שמאפשר לזהות לכלוכים קטנים ולעבור עליהם, מה שמאוד נוח בעיקר במקומות לא מוארים כמו בחדרי כביסה או צמוד לארונות. החיישן החכם מתאים אוטומטית את עוצמת השאיבה והשטיפה לסוג הלכלוך, בין אם מדובר בפרווה או פירורים על הרצפה, והרולר מסוגל להגיע לפינות ופאנלים משני צדי המברשת. הוא מאוד שקט יחסית לשני השואבים לעיל עם 50 דציבל בלבד לפי היצרן, ומבדיקה שלנו הוא אכן עושה פחות רעש.
גם השואב הזה מסוגל לרדת לרצפה בזווית של 180 מעלות, והוא כולל חיווי קולי בעברית שמודיע מה הוא עושה. הוא מעט כבד ומגיע במשקל 5.1 ק"ג, אבל בשימוש זה פחות מורגש. המכלים שלו גדולים יחסית - 650 מ"ל למים מלוכלכים ו-880 מ"ל למים נקיים. בנוסף, דרימי מצרפת לשואב את תכשיר הניקוי שלה, שלא מאוד יעיל אם להיות כנים, אבל הוא כביכול אמור להיות מותאם למכשיר.
זמן העבודה שלו עומד על כ-35 דקות, והוא מסוגל להתמודד עם דירה גדולה של 5 חדרים בלי בעיה. זמן הטעינה עומד על כ-4 שעות. הוא שוטף ומנקה את המברשת מלכלוך במים חמים בחום של 60 מעלות וגם מייבש את המברשת הנקייה באוויר חם של 60 מעלות. זה יעיל למדי, אבל עדיין תצטרכו לרוקן את מיכל המים המלוכלכים בסיום התהליך, אחרת תקבלו ריח לא נעים של ביוב.
בסך הכל מדובר על שואב-שוטף שנותן תמורה גבוהה ביחד למחיר שלו. עמדת הטעינה שלו גדולה יחסית, אפילו מעט יותר משל הרובורוק המתחרה, אך לצד זאת, הוא פחות נאה ויהיה קשה לשים אותו במקום בולט בבית. יש לו גם זיהוי קולי, אבל זה בעיקר גימיק. אחריות היבואן קריסטלינו.
יתרונות: מנקה מצוין, ניקוי הרולר במים חמים וייבוש באוויר חם, טעינה יחסית מהירה, מכלים גדולים מהממוצע, עוצמת רעש נמוכה יחסית.
חסרונות: עמדת טעינה מעט גדולה, זמן שימוש קצת קצר ביחס לגודל הסוללה, לא מאוד נאה וקצת כבד.
מחיר: כ-2,190 שקלים.
אנקר Eufy MACH V1 ULTRA
גם לחברת אנקר המוכרת יש קו מוצרים לניקוי הבית תחת המותג Eufy, והמאך 1 אולטרה החדש הוא ספינת הדגל – ואכן, אנחנו יכולים להגיד בכנות שמדובר ברולס-רויס של השואבים העומדים. עוצמת השאיבה שלו עומדת על 16,800PA "בלבד", אך הוא מתמודד בצורה מרשימה עם כל סוגי הלכלוך שבדקנו, כולל שלושה ילדים, כלב וחתולה. המכלים שלו גדולים ונוחים לשימוש: מיכל המים הנקיים מגיע בנפח 820 מ"ל ומיכל המים המלוכלכים מגיע בנפח 720 מ"ל. כן, מדובר במכשיר הגדול והכבד ביותר ברשימה, עם משקל העומד על 5.7 ק"ג.
היתרון המשמעותי שלו טמון במנגנון ניקוי האדים; למרות שהיינו ספקנים, הופתענו לגלות שזה אכן עובד ומשפר את איכות הניקיון במאמץ מופחת. בנוסף, הוא משתמש בנוזל ניקוי ייעודי שניתן להוסיף למיכל נפרד במוט, אם כי המיכל אינו מחזיק זמן רב ודורש מילוי מחדש בכל שתיים-שלוש פעולות ניקוי. אמנם היצרן לא ממליץ להוסיף את נוזל הניקוי למיכל המים הראשי, אך בפועל אין מניעה לעשות כך.
השואב מגיע מצויד במנגנון לייבוש הרצפה בזמן השטיפה, שמטרתו למנוע סימנים. אמנם במהלך הבדיקה שלנו לא ראינו שינוי מהותי, אך בהחלט מדובר בפיצ'ר מבורך. הסוללה שלו מחזיקה עד 82 דקות בשימוש מינימלי, ובפועל הצלחנו להוציא ממנו כ-40 דקות שימוש על רצפה מלוכלכת יחסית – כך שהדבר תלוי במספר הפונקציות הפעילות במהלך הניקוי.
לצד כל היתרונות האלה, השואב אינו חף מחסרונות. ראשית, הוא לא ניתן להשכבה ל-180 מעלות כמו חלק מהמתחרים. שנית, חומר הניקוי הייעודי שלו אינו מרשים במיוחד, ולרוב העדפנו להשתמש במצב ניקוי האדים, שכאמור שיפר משמעותית את תוצאות הניקיון. בנוסף, עוצמת הרעש שלו עומדת על 65 דציבלים (לפי נתוני היצרן), והוא רועש יותר לעומת דגמים כמו הדרימי. המברשת שלו מנקה עד לפאנלים, אך קיים מרווח קטן המצריך מעבר ידני בפינות לאלה המקפידים על ניקיון מושלם.
מבחינת עיצוב, הוא נאה אך לא מושך במיוחד, ובהשוואה לדגמים אחרים, ניתן לומר שהוא פחות בולט מבחינה אסתטית. בסיכום כולל, מדובר בשואב מרשים עם מגוון פיצ'רים, אך מחירו הגבוה מהווה שיקול רציני. הוא מיובא לישראל על ידי המילטון, וזמין לרכישה ברשת מחסני חשמל בלבד.
יתרונות: מנקה מעולה, פונקציית קיטור, הניקוי העצמי יעיל מאוד ומונע ריחות, המכלים גדולים ונוחים לשימוש, ויש לו הרבה מאוד אפשרויות תפעול בהתאם למצב והלכלוך וסוג הרצפה.
חסרונות: מחיר גבוה, לא ניתן להשכיב ב-180 מעלות לניקוי מתחת לרהיטים, כבד יחסית ותופס מקום.
מחיר: 3,190 שקלים.