הכי טוב שיש: אני סוקר טכנולוגיה ומוצרים כבר יותר מעשור. עברו לי מתחת לידיים הרבה מאוד מחשבים, סמארטפונים, גאדג'טים ומוצרי טכנולוגיה. אבל עד כה לא התנסיתי בסקירה של מחשב כל כך קיצוני בעוצמתו. כמה חזק? בינואר האחרון הכריזה אינטל על המעבד לפטופים הכי חזק שלה אי-פעם, ה-Core i9-13980HX. הוא מאיץ למהירות שעון מקסימלית של 5.6 גיגה-הרץ, צורך כ-157 וואט תוך כדי ומצויד ב-24 ליבות עיבוד - 16 חסכוניות ו-8 עוצמתיות. על הנייר, כאמור, זה המעבד הכי חזק בהיסטוריה למחשבים ניידים.
במקביל למעבד, תמצאו כאן עוד כמה נתונים אבסורדיים: מסך מיני-לד בן 17.3 אינץ' עם קצב רענון בן 144 הרץ, כרטיס גרפי אנבידיה GeForce RTX 4090, נפח אחסון עם 2 טרה-בייט ו-64 גיגה-בייט של זיכרון RAM. מחירו בישראל? כ-27,000 שקל(!). כלומר כמו אוטו משומש. קיבלנו אותו לסקירה בלעדית ובהתחלה התלבטתי אם באמת שווה לבדוק מחשב כזה.
עוד בנושא:
הפילוסופיה שלי פשוטה, מוצר שאינו שימושי לקהל הרחב או למשתמש הממוצע פחות מעניין כי אין בו שום דבר שאפשר להגיד עליו "חבל שהוא לא יכול לעשות את זה". מוצרי פרימיום או לוקסוס בדרך כלל נבדלים ממוצרי צריכה רגילים בכך שהם מייצגים פסגה כלשהי. ה-MSI טיטאן לא שונה ממכונית-על כמו למבורגיני ופרארי, או מתכשיט יוקרה. אלה יצירות ייחודיות שביומיום אין הרבה מה לעשות איתן, אי אפשר לשים את הקניות של הסופר בבגאז' של פרארי או לענוד תליון משובץ יהלומים ב-100 קרט כדי ללכת לשתות קפה בקניון. זה מגוחך. גם היכולות של הטיטאן מגוחכות - בצורה טובה כמובן.
אבל הפעם החלטתי לחרוג ממנהגי משתי סיבות. הראשונה היא שזה המחשב עם המעבד לפטופ הכי חזק של אינטל אי-פעם ששודך לכרטיס הגרפי הכי חזק של אנבידיה כיום. כדי לסבר את האוזן, הוא כל כך חזק שהיו דיווחים על כרטיסים שנמסו מרוב החום שנוצר כשהוא עובד בכל הכוח. והשנייה היא שמדובר בחבילה מאוד יוצאת דופן שמייצגת מעין פסגת שאיפות מבחינת עוצמת מחשוב למשתמש הפרטי. זה לא שאין מחשבים יותר חזקים ממנו - תחנות עבודה לרינדור סרטי תלת-מימד או להפעלה של סימולציות מדעיות מספקות הרבה יותר עוצמת חישוב. אבל מקומן במכוני מחקר או בחברות הפקת סרטים.
בבית הפרטי שלי, הכי הרבה שמחשב יכול לשאוף אליו זה להפעיל 20 טאבים בדפדפן במקביל בלי לשהק או לתת לגיימר של הבית מספיק FPS כדי לצלוח סשן פורטנייט. אעשה לכם את זה פשוט. הטיטאן של MSI יכול לעשות גם וגם ובדרך גם להפעיל תחנת כוח גרעינית קטנה עם סימולציה של כוכב לכת. טוב, אולי לא סימולציה, אבל את השאר הוא עושה ובלי הרבה בעיות. כלומר, כמישהו שאמור לבקר את המחשב - יהיה לי קשה למצוא בו בעיות טכניות.
אז את החסרונות אסכם לכם בכמה מילים: הוא רועש מאוד כשהמאווררים שלו נכנסים לפעולה, לטעמי הוא לא מאוד נאה וכלפטופ הוא לא ממש שימושי כי הוא כבד מדי לניוד. הסוללה שלו, הגם שטובה מאוד ביחס למצופה, לא מספקת יותר משעתיים גיימינג בלי חיבור לחשמל. מנגד, גם בוגאטי ויירון מכלה את מיכל הדלק שלה ב-10 דקות של נהיגה במהירות המקסימלית (400 קמ''ש למי ששאל). כלומר, אלה חסרונות שלא רלוונטיים למי שקונה מחשב כזה. אבל יש לו גם יתרונות.
היתרון העיקרי שלו הוא שאם אתם גיימרים - וזה מחשב שמיועד לגיימרים בעיקר - תוכלו להריץ עליו כל משחק שתרצו במלוא העוצמה בלי שתתקלו בשום בעיה. כאמור יש לי גיימר בבית ובדיקה של CS:GO העלתה נתונים של הרבה מעל ל-500 FPS בממוצע. מדובר בנתונים מצוינים שכן המשחק עצמו ידוע ככזה שדורש משאבי מערכת רבים כדי לפעול כראוי. זה אומנם לא המחשב היחיד שיכול להציע נתונים כאלה - אבל על לפטופ זה לא הישג של מה בכך.
יתרון שני? המסך שלו מעולה. הוא מציג טווח צבעים מרשים בדיוקו. אין לו בעיות צפייה מזווית חדה מדי ואם תרצו לצפות בו בסרט תקבלו איכות של טלוויזיית פרימיום. מסך מיני-לד מספק איכות הפרדה מעולה וצבעוניות מרשימה. כלומר, זה מסך מצוין גם לעריכת תמונות או סרטים, לגרפיקה ולמעשה לכל עבודת תוכן שתוכלו לחשוב עליה. אבל המחשב עצמו אינו מכוון לעבודות תוכן. למעשה, אם אתם מחפשים מחשב לעריכת וידאו ככל הנראה שעדיף לכם לבדוק מקבוק פרו עם מעבד M2 מקס. בכל מקרה הנתונים של המסך מרשימים: רזולוציה 4K, עוצמת בהירות של כמעט 900 ניט - כלומר כמו מסך סמארטפון בבהירות מקסימלית ביום שמש. לטעמי זה המסך הטוב ביותר שתמצאו כיום במחשב נייד.
אז מה בכל זאת היתרונות הנוספים שלו? המקלדת מעולה. מדובר במקלדת מכנית - Cherry MX Ultra Low Profile - עם עומק והתנגדות מושלמים. אם אתם אוהבים לכתוב הרבה אתם מאוד תהנו להשתמש במקלדת הזו. היה יכול להיות נחמד לו יצרניות היו משקיעות יותר במקלדות שלהן גם במחשבים ולפטופים רגילים יותר. הגוף שלו בעייתי כי כדי לדחוס את כל הטכנולוגיה הזו לתוכו, MSI הייתה צריכה לייצר שלדה שנראית כמו קופסה גדולה. הוא שוקל כמעט 3.3 ק''ג ואין סיכוי לדחוס אותו לתוך תיק גב רגיל. ואני אפילו לא מדבר על המטען שמוסיף עוד ק''ג לעסק.
אבל עם זאת, איכות הבנייה מרשימה. זה לפטופ שיכול לעמוד בהתעללויות, המקלדת והמסך לא סובלים מעיוותים כתוצאה מלחץ אקראי. תמצאו כאן מערך שקעים מלא - מת'אנדרבולט 4, HDMI עם תמיכה ברזולוציית 8K מקסימלית, שקע מסך נוסף בפורמט MDP, שלושה חיבורי USB בגודל מלא, חיבור רשת ועד לחריץ לכרטיס זיכרון חיצוני בפורמט SD Express. מבחינת קישוריות יש כאן בלוטות' 5.2 (למרות שיש כבר 5.3 אבל זה בקטנה) ותמיכה ב-WiFi 6E.
לסיכום, הטיטאן הוא לא מחשב שקונים כרכישה סבירה או הגיונית. אבל גם אם יש לכם את התקציב הוא דורש מחשבה שנייה. יש לו מתחרים מבית רייזר או Alienware שמציעים כ-85% עד 90% מהיכולות במחיר נמוך בכ-25% בממוצע. כאמור, מדובר במחשב גיימינג טהור, העוצמה שלו לא תתבטא היטב בעבודות תוכן, חישובים מסובכים או פיתוח. אז רכישה שלו זו גחמה אמיתית, בדיוק כמו לרכוש מכונית יוקרה או תכשיט בסכום של שש ספרות.