האינפלציה הגואה במחירים והתחזית הפסימית לכושר הקנייה של הישראלים לשנים הקרובות צפוי להשליך גם על היכולת שלנו לרכוש לעצמנו סמארטפון חדש אם נצטרך. ואולם, בשנים האחרונות סמארטפונים מקטגוריית הביניים מציגים תכונות שלא מביישות מכשירי פרמיום של לפני שלוש או ארבע שנים. בין אם אתם סטודנטים, חסכנים או סתם לא רוצים להוציא חצי משכורת ממוצעת על סמארטפון - האפשרויות שקיימות היום בשוק יפתיעו אתכם באיכות שלהם.
נתחיל מכך שרוב מכשירי הביניים כיום כוללים למשל הגנה כלשהי מפני מים ואבק, מה שמשליך על העמידות שלהם; המסכים השתפרו לאין שיעור וכוללים כמעט תמיד סוג כזה או אחר של תמיכה בקצב ריענון גבוה והמצלמות אמנם לא מגיעות לאיכות של מכשירי הדגל של אפל או גלקסי, אבל ממש לא רחוקות מאלו שהיו להם לפני כמה שנים.
במילים אחרות - בשביל שליחת תמונות בוואטסאפ או העלאת סטורי באינסטגרם או בפייסבוק, מכשירי ביניים לרוב יותר מיספיקו לרוב המשתמשים. כבונוס, לרוב המכשירים האלה יש גם סוללה גדולה והרבה פעמים פיצ'רים שכבר לא רואים במכשירי פרמיום, כמו הרחבות זיכרון.
אז הנה רשימה של כמה מכשירי ביניים בטווח מחירים שנע בין 1,000 ל-2,000 שקלים, אותם בדקנו ומצאנו שווים את הכסף שלכם:
סמסונג גלקסי A35
הדגם הבסיסי בסדרת הביניים של סמסונג (A) הוא סמארטפון מרשים המציע תמורה מעולה למחיר. עם תג מחיר נוח, הוא מצליח לספק חווית משתמש איכותית בזכות שילוב של מפרט חזק, עיצוב מודרני ותוכנה מעודכנת.
ה-A35 מתהדר במסך Super AMOLED בגודל 6.6 אינץ' עם קצב ריענון של 120 הרץ, המעניק תצוגה חדה וצבעונית. הביצועים זריזים הודות למעבד Exynos 1380 המצוין למשחקים, גלישה באינטרנט ושימוש באפליקציות. הסוללה הגדולה (5,000mAh) מבטיחה שימוש לאורך כל היום, ומערך הצילום המשולש מצלם תמונות וסרטונים באיכות טובה.
ממשק המשתמש One UI 6.1, המבוסס על Android 14, נוח ואינטואיטיבי. הוא מציע מגוון רחב של אפשרויות התאמה אישית ושיפורים רבים ובעיקר 5 שנות עדכוני אבטחה וארבע גרסאות של אנדרואיד קדימה, מה שמבטיח שהוא יוכל להמשיך לשרת אתכם לתקופה ארוכה.
ה-A35 מגיע עם זיכרון פעולה של 6 גיגה בייט ונפח אחסון של 128 גיגה בייט, הניתן להרחבה באמצעות כרטיס microSD. הוא תומך ב-5G, NFC, ומגיע עם הגנת IP67 מפני מים ואבק כמו במכשירי הפרמיום. מדובר בסמארטפון מצוין המציע תמורה מעולה למחיר. הוא אידיאלי למשתמשים המחפשים מכשיר אמין עם ביצועים טובים, מסך איכותי, וסוללה חזקה, מבלי לשבור את הכיס.
מחיר: פחות מ-1,000 שקלים לדגם הבסיס ביבוא מקביל ועד 1,499 שקלים לדגם הבכיר ביבוא רשמי.
שיאומי רדמי Note 13 פרו פלוס
סדרת הרדמי נוט כוללת המון דגמים ותתי דגמים. לא כולם שווים את המחיר שלהם, זאת בגלל הנטייה של היצרנית הסינית לבדל כל אחד מהם בהסרה של פיצ'ר כזה או אחר. הרדמי נוט 13 פרו פלוס הוא הסמארטפון שהרשים אותנו יותר מכולם והוא מציע לטעמנו את התמורה הטובה ביותר למחיר מבין כל אחיו. הוא משלב מפרט חזק, עיצוב אלגנטי ותכונות מתקדמות, מה שהופך אותו לבחירה אטרקטיבית עבור מגוון רחב של משתמשים.
ה-נוט 13 פרו פלוס מתהדר במסך AMOLED קמור בגודל 6.67 אינץ' ברזולוציית 1.5K (או FHD+), המספק תצוגה חדה וצבעונית עם קצב ריענון של 120Hz. הביצועים חלקים ומהירים הודות למעבד Dimensity 8200 Ultra, המתאים למשחקים, גלישה באינטרנט ושימוש באפליקציות תובעניות.
הסוללה הגדולה (5,000mAh) תומכת בטעינה מהירה של 120W, ומבטיחה שימוש לאורך כל היום ואפשרות לטעון במהירות במקרה והיא מדלדלת. מערך הצילום המשולש כולל מצלמה ראשית של 200 מגה-פיקסל, מצלמת אולטרה-רחבה 8 מגה-פיקסל ומצלמת מאקרו 2 מגה-פיקסל.
המכשיר מצלם תמונות וסרטונים באיכות גבוהה, עם מגוון רחב של מצבי צילום. עם זאת אל תתנו למספר המגה-פיקסלים המפוצץ להטעות אתכם - זו לא מצלמה כמו שתמצאו בגלקסי S24 אולטרה. אבל היא מספיק טובה לשימוש יומיומי.
ממשק המשתמש MIUI 15, המבוסס על Android 14, נוח ואינטואיטיבי. הוא מציע מגוון רחב של אפשרויות התאמה אישית ושיפורים רבים. עם כי הוא עדיין סובל מעודף אפשרויות הגדרה ומפרסומות מעצבנות. הוא גם מגיע עם פחות עדכונים ממכשירי סמסונג ותקבלו כאן רק 4 שנות עדכוני אבטחה ושתי גרסאות אנדרואיד בלבד.
הנוט 13 פרו פלוס מגיע עם זיכרון פעולה של עד 12 גיגה-בייט ונפח אחסון של עד 512 גיגה-בייט. הוא תומך בדור 5 (שימו לב שלא כל מכשירי הנוט 13 פרו מציעים את הפיצ'ר הזה), NFC, ומגיע עם הגנת IP68 מפני מים ואבק. גם כאן מדובר בסמארטפון מצוין המציע תמורה מעולה למחיר.
מחיר: נע בין כ-1,500 ל-2,099 שקלים.
פוקו X6 פרו
פוקו היא למעשה תת מותג של שיאומי שמתמחה במכשירים זולים המתנהגים כמו מכשירים מאוד יקרים. כמו בן דודו הנוט 13 פרו פלוס, הפוקו X6 פרו מציע תמורה מאוד מרשימה למחירו. הוא משלב ביצועים חזקים, מסך AMOLED מצוין ותכונות מתקדמות, מה שהופך אותו לבחירה אטרקטיבית עבור מגוון רחב של משתמשים.
ה-X6 פרו מתהדר במסך AMOLED בגודל 6.67 אינץ' ברזולוציית +FHD, המספק תצוגה חדה וצבעונית עם קצב רענון של 120Hz ותמיכה ב- Dolby Vision ו-+HDR10. הביצועים חלקים ומהירים הודות למעבד Dimensity 8300-Ultra שמתחרה במיטב המעבדים של קוואלקום וסמסונג. הסוללה (5,000mAh) תומכת בטעינה מהירה של 67W, ומבטיחה שימוש לאורך כל היום.
מערך הצילום המשולש כולל מצלמה ראשית של 64 מגה-פיקסל, מצלמת אולטרה-רחבה 8 מגה-פיקסל ומצלמת מאקרו 2 מגה-פיקסל. הוא מצלם תמונות וסרטונים באיכות טובה, עם מגוון רחב של מצבי צילום, אבל בינינו זו לא החוזקה העיקרית שלו.
מצלמת המאקרו די מיותרת והוא לא מתמודד היטב עם תנאי תאורה קשים. ממשק המשתמש HyperOS, המבוסס על אנדרואיד 13, נוח ואינטואיטיבי ולטעמנו לפחות יותר מוצלח מהגרסה של שיאומי. הוא מציע מגוון רחב של אפשרויות התאמה אישית ושיפורים רבים ויותר אינטואיטיבי מה-MIUI.
במקרה של פוקו, שימו לב שכאן תקבלו רק 3 שנות עדכוני אבטחה ורק שני עדכוני גרסה לאנדרואיד. ה-X6 פרו מגיע עם זיכרון פעולה של 8 או 12 גיגה-בייט (בארץ תמצאו בעיקר את האחרון) ונפח אחסון של 256 גיגה-בייט או 512 גיגה-בייט.
המכשיר תומך ב-5G, NFC, ומגיע עם הגנת IP53 מפני התזות מים ואבק. פוקו X6 פרו הוא סמארטפון מצוין המציע תמורה טובה למחיר, אך מנגד ההגנה נגד מים ואבק בו פחותה מזו של הנוט 13 פרו פלוס. גם המצלמה פחות מוצלחת, ומהירות הטעינה קטנה בחצי, כך שאם אתם מתלבטים בין שני המכשירים, תצטרכו להחליט מה יותר חשוב לכם.
מחיר: כ-1,300 שקל ביבוא מקביל ועד כ-1,950 שקל ביבוא רשמי.
Nothing Phone (2a)
חברת Nothing הבריטית הפתיעה מאוד את השוק כשהפציעה לראשונה עם סמארטפונים שנראים מגניבים מאוד ומגיעים באיכות ייצור מעולה. Nothing Phone (2a) הוא סמארטפון ביניים זול, ייחודי ומרענן, המציע גישה שונה לנוף הסמארטפונים המצוי.
הוא משלב עם גב שקוף ותאורת Glyph ייחודית, אך מגיע במחיר נגיש יותר ממכשירי הביניים הקודמים של החברה. בנוסף יש לו גם הגנה מפני נתזי מים ואבק בתקן IP54. הוא מציע שילוב מעניין של עיצוב, ביצועים ותוכנה, מה שהופך אותו לבחירה אטרקטיבית עבור מי שמחפש משהו שונה בנוף הסמארטפונים ומציע חווית משתמש זריזה וזורמת.
המכשיר מתהדר במסך בגודל 6.7 אינץ', מסוג OLED ברזולוציית +Full HD, עם קצב ריענון של 120Hz ובהירות שיא של 1,300 ניטים, שזה מעולה למי שמסתובב הרבה בחוץ. הביצועים חלקים ומהירים הודות למעבד Mediatek Dimensity 7200 Pro, המתאים לכל משימה שוטפת, מגיימינג ועד ניווט. הסוללה (5,000mAh) אמנם תומכת בטעינה מהירה של 45 וואט ומבטיחה שימוש לאורך כל היום, אבל היא לא החזקה ביותר ברשימה.
מערך הצילום הכפול כולל מצלמה ראשית של 50 מגה-פיקסל ומצלמת אולטרה-רחבה של 50 מגה-פיקסל גם כן. הוא מצלם תמונות וסרטונים באיכות טובה, עם מגוון רחב של מצבי צילום. היצרנית ויתרה על חיישן נוסף מיותר והסתפקה בשניים, והאמת שהם עושים עבודה טובה יותר מאשר רוב המתחרים ברמת המחיר הזו.
ממשק המשתמש Nothing OS, המבוסס על 14 Android, הוא מצד אחד ייחודי, ומצד שני נקי ואינטואיטיבי ומציע חווית משתמש חלקה ומהירה, עם דגש על פשטות ופונקציונאליות. בנוסף החברה שמרה על הגימיק הייחודי לה של תאורת לד אחורית שניתן לתכנת כדי שתספק לכם דפוסי תאורה ייחודיים בהתאם לזהות המתקשר. היצרנית מבטיחה 3 עדכוני גרסה לאנדרואיד וארבע שנות עדכוני אבטחה.
Nothing Phone (2a) מגיע בשתי גרסאות – עם זיכרון פעולה של 8 או 12 גיגה-בייט ונפח אחסון של 128 גיגה-בייט או 256 גיגה-בייט, אם כי בישראל תמצאו בעיקר את גרסת ה-12+256 גיגה-בייט. הוא תומך ב-5G, NFC ובלוטות' 5.3. מדובר סך הכל בסמארטפון מרשים המציע עיצוב ייחודי, ביצועים טובים וחווית משתמש מרעננת והוא אידיאלי למשתמשים המחפשים אלטרנטיבה למכשירים המקובלים בשוק.
מחיר: בין 1,409 ו-1,569 שקלים.
CMF Phone 1
סמארטפון ביניים חדש יחסית מבית Nothing. מדובר בתת מותג חדש המיועד לצעירים, צעירים ברוחם, ובעיקר לכאלה שמחפשים מכשיר זול יחסית. הוא מציע תמורה מעולה למחיר עם מפרט עדכני ועיצוב מודרני, הכולל יכולות התאמה אישית וגב מודולרי, תכונה מאוד נדירה בשוק כיום. עם זאת המחיר הזול גם אומר שתאלצו להתפשר על כמה פיצ'רים שמקבלים היום כסטנדרט אצל המתחרים ואפילו במכשיר השני של היצרנית עליו כתבנו פה.
ה-CMF Phone 1 מגיע עם מסך Super AMOLED בגודל 6.67 אינץ' ברזולוציית FHD+, המספק תצוגה חדה וצבעונית עם קצב ריענון של 120Hz. הביצועים חלקים ומהירים הודות למעבד Dimensity 7300, המתאים למשחקים, גלישה באינטרנט ושימוש באפליקציות.
הסוללה (5,000mAh) תומכת בטעינה מהירה של 33 וואט, אבל הטעינה עצמה קצת איטית ודורשת יותר משעה כדי למלא את הסוללה כמעט לחלוטין. אחת הפשרות שתצטרכו לעשות אם תרכשו את המכשיר היא שאין טעינה אלחוטית, וזה חבל.
מערך הצילום כולל מצלמה ראשית של 50 מגה-פיקסל ומצלמת אולטרה-רחבה 8 מגה-פיקסל. הוא מצלם תמונות וסרטונים באיכות סבירה בלבד, למרות שיש כאן תמיכה במגוון רחב של מצבי צילום. זה לא סמארטפון לחובבי צילום, אבל להעלאת תמונות במדיה החברתית הוא יספיק בהחלט.
ממשק המשתמש Nothing OS 2.6, המבוסס על Android 14, נקי ואינטואיטיבי ומציע אפילו תמיכה בשימוש ב-ChatGPT דרך פיצ'ר מובנה. הוא מציע חווית משתמש חלקה ומהירה, עם דגש על פשטות ופונקציונליות.
לצד זאת, פשרה נוספת בחוויית המשתמש היא שאין כאן שבב NFC - כלומר לא תוכלו להשתמש בו עבור ארנק של גוגל או לטעון כרטיס רב קו. ה-CMF Phone 1 מגיע עם זיכרון פעולה של 8 גיגה-בייט ונפח אחסון של 256 גיגה-בייט, וכולל גם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון עם תמיכה של עד 2 טרה-בייט.
המכשיר תומך כמובן ב-5G, ומגיע עם הגנת IP53 מפני התזות מים ואבק. האביזרים שלו משעשעים וכוללים למשל שרוך, מעמד או מחזיק כרטיסי אשראי ורב קו (שימושי במקרה הזה). אם הפשרות שציינו לא מפריעות לכם, ה-CMF Phone 1 הוא סמארטפון מצוין ואידיאלי למשתמשים המחפשים מכשיר שובב ויוצא דופן עם ביצועים טובים, מסך איכותי, וסוללה חזקה.
מחיר: 1,249 שקלים