לכתוב סקירה על דור מסכי ה-OLED החדש של LG מרגיש כמו להיות באחד הסרטים בהם הגיבור חי מחדש את אותו היום פעם אחר פעם. המסך החדש דומה מאוד לדגם המקביל מאשתקד? כמובן. הוא עדיין אחד המסכים הכי טובים בשוק? כן. עדיין לא בהיר כמו חלק מהמתחרים? א-הא. עדיין הבחירה הנכונה עבור רוב הצרכנים שרוצים OLED, כשמסתכלים על תמורה לכסף? בהחלט.
4 צפייה בגלריה
טלוויזיה LG C4
טלוויזיה LG C4
טלוויזיה LG C4
(צילום: LG)
הפסקה למעלה מועתקת מלה במלה מפסקת הפתיחה לביקורת שלי על C3 בשנה שעברה, כי בעולם מסכי הטלוויזיה עדיין משחזרים את ״לקום אתמול בבוקר״. עוד שנה, עוד דגם עם שינויים מינוריים בהשוואה לשנה שעברה, עוד סבב של הכרזות סטנדרטיות מהסוג של ״OLED זו עדיין הטכנולוגיה הצרכנית הטובה ביותר בשוק המסכים״. ואם אתם תוהים לעצמם האם אני דואג שמיציתי את הגימיק ולא אוכל להשתמש בו גם בשנה הבאה בהיעדר שינויים מהותיים במסך, דעו שגם אני תוהה את זה!
כן יש כאן שיפורים אותם שווה להזכיר, וגם בעיה אחת או שתיים ששווה לדבר עליהן. אבל את השורה התחתונה אפשר לומר כבר עכשיו: רוצים מסך OLED? ה-C4 הוא אפשרות טובה מאוד. ה-C3, אם תוכלו למצוא אותו במחיר נמוך משמעותית, הוא אפשרות טובה אפילו יותר כי לא הרבה השתנה משנה לשנה.

תרצו קצת AI עם ה-OLED שלכם?

הדגשים השיווקיים של LG בדור הזה של מסכי ה-OLED שלה לא מפתיעים: AI למנת פתיחה, AI לעיקרית, ועוד קצת AI לקינוח. שווה לומר כבר עכשיו: זה לא מאוד מעניין. יש אמנם ערך קומי מסוים לצ׳אטבוט התמיכה שמנסה להקריא דברים בעברית קלוקלת וכולל תמיכה לנושאים כמו ״המכשיר אינו נדלק״ (המממ), גם התאמת הצבעים האישית משנה שעברה חוזרת, אבל מדובר בעיקר בשילוב שבין דברים לא שימושיים במיוחד לדברים שהיו במסך כבר קודם אבל עכשיו מותגו כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית.
מה שכן מעניין דווקא זה שהמסך הזה בהיר עוד יותר מקודמו. אמנם כבר לפני כמה שנים מסכי ה-OLED של LG הפכו לבהירים מספיק גם עבור סלון ישראלי טיפוסי עם קיר שהוא חלון ושמש ישירה, אבל שיפורי בהירות נוספים הם עדיין תוספת מבורכת כי מדובר בחסרון התחרותי המהותי ביותר שנשאר עוד בהשוואה למסכי LCD/LED למיניהם.
4 צפייה בגלריה
טלוויזיה LG C4
טלוויזיה LG C4
טלוויזיה LG C4
(צילום: LG)
השיפורים בבהירות אמנם לא מספיקים כדי שתרצו לשדרג מ-C3, למשל, אבל בצפייה מסך-לצד-מסך שכללה את ה-C4 ואת ה-CX מ-2020, סצנות חשוכות ומלאות-פרטים כמו ההפגזה הלילית בסרט 1917 והקרב של ג׳ון וויק בבניין נטוש לקראת הסוף של ג׳ון וויק 4 בקושי ניתנות לצפייה באור יום על ה-CX ואילו על ה-C4 הן ברורות לגמרי.
עוד נקודה חיובית, אם כי כזו שרלוונטית רק לחלק מהמשתמשים, היא השיפורים בדברים שקשורים לגיימינג - במיוחד אם אתם מחברים מחשב למסך הזה. מצב הגיימינג של מסכי LG תמיד היה ברמה גבוהה, עם שלל אפשרויות התאמה אישית, והשנה התווספה תמיכה בקצב ריענון 144 הרץ. אזכיר שהקונסולות המודרניות מגיעות רק ל-120 הרץ, כך שכדי ליהנות מקצב הריענון הגבוה-במיוחד תצטרכו מחשב גיימינג עם כרטיס מסך מודרני.
4 צפייה בגלריה
טלוויזיה LG C4
טלוויזיה LG C4
טלוויזיה LG C4 - גם מאחור זה נראה אלגנטי
(צילום: LG)
אבל לא הכל מושלם בחיבור שבין LG למכשירי גיימינג. כבר שנים שיש בעיה מסתורית בשילוב שבין מסכי LG לבין ה-Xbox Series X של מיקרוסופט. היא לא מופיעה ב-100 אחוז מהמקרים - ה-CX האישית שלי עובדת מצוין עם האקס-בוקס, אבל השנה כן חוויתי אותה עם יחידת הסקירה של ה-C4. בקצרה - לפעמים משהו משתבש ב״לחיצת הידיים״ ששני המכשירים עושים כדי לייצר חיבור וידאו מאובטח שאי אפשר סתם להעתיק, ובמקום תמונה אתם מקבלים הודעת שגיאה. לפעמים החלפת כבל עובדת, לפעמים לא. ניסיתי 3 כבלים שונים ושלושתם אמורים לעבוד היטב, אבל בשלושתם חוויתי את הבעיה. הוצאת הכבל מהאקס-בוקס והחזרתו תמיד פתרה את הבעיה. פורומים אינטרנטיים מלאים בדיווחים על התקלה הזו כבר כמה שנים, וחבל ששתיים מהחברות הגדולות ביותר בתעשיית האלקטרוניקה הצרכנית תרם הוציאו פתרון משותף כלשהו.

עוד, בקצרה

הסאונד ב-C4 אמנם לא משתווה למקרני קול ייעודיים, ונזכיר שיש גם ל-LG עצמה מקרנים שמיועדים למסכים שלה, אבל הוא בהחלט סביר ומעלה יחסית למה שמגיע בימינו מובנה במסכים. לא הרגשתי בחסרונו של מקרן הקול עד שרציתי לשחק או לראות סרט אקשן.
הכרחתי את עצמי להשתמש בממשק האפליקציות ושירותי הווידאו של המסך הזה יותר מבדרך כלל, ואני אמנם עדיין לא מוותר על סטרימר ייעודי, אבל חייב לומר ש-LG עושה עבודה טובה עם הממשק הזה. מנגד, ממשק הבית החכם שנכלל עדיין הרבה יותר קשה לתפעול והבנה משהוא צריך להיות.
4 צפייה בגלריה
טלוויזיה LG C4
טלוויזיה LG C4
טלוויזיה LG C4 - דקיקה
(צילום: LG)
איכשהו, יצרני המסכים מרשים לעצמם לחפף עם תרגום לעברית הרבה יותר משהם עושים עם כל מוצר אחר. זו לא בעיה שמאפיינת רק את LG, אבל מספר השגיאות, התרגומים החסרים, וחוסר האחידות שראיתי לאורך הזמן שלי עם המסך די מרשים, ולא בקטע טוב.
ניסיתי לפתח דעה על זה שהמסך הזה תומך בתקן התמונה Dolby Vision ולא תומך בתקן התמונה HDR10+, אבל באמת שלא הצלחתי. אמנם HDR - מידע נוסף על גוונים של צבע שמאפשר למסך להציג תמונה עשירה הרבה יותר - הוא אחת ההתפחויות החשובות ביותר בתחום המסכים בעשור האחרון, אבל שני המימושים המתחרים האלה טובים מספיק אחד כמו רעהו.

סיכום: הימור בטוח למי שמחפש לרכוש טלוויזיית OLED

ה-C4 הוא עוד שינוי אינקרמנטלי, שרובו לטובה, בליין המסכים הטוב ביותר עבור מרבית הצרכנים שיש ל-LG להציע. אמנם בסדרה G יש חידושים נוספים, וסדרה B זולה יותר (עם פשרות שמתלוות למחיר הנמוך-יותר), אבל C4 ממשיך להיות הימור בטוח כל עוד אתם מוכנים לשלם על היתרונות ש-OLED מציע באיכות תמונה.