ישנה אמרה ידועה האומרת שלא צריך לתקן מה שלא שבור. עבורנו זה מזכיר בעיקר את הביצוע של אסוס לדור החדש של סדרת סמארטפוני הגיימינג שלה. אם לא היינו יודעים שמדובר בדור ה-9 (כבר?) של סדרת ה-ROG, כנראה שהיינו יכולים להתבלבל עם הדור ה-8.
מדובר בשני מכשירים מאוד דומים מבחינה חיצונית. בדיוק כמו שאייפון 16 נראה כמו אייפון 15. אם זה עובד לאפל, אז למה לא לאסוס. זו גם הסיבה שאנחנו נימנע מלהרחיב על כל תכונות המכשיר ונסתפק בשינויים העיקריים - את היתר תוכלו לקרוא בסקירה שלנו על ה-8 ROG שתוכלו למצוא כאן.
עיצוב ומבנה
העיצוב והמבנה של ה-9 החדש נראה כמעט זהה לדגם משנה שעברה. מדובר במכשיר לא עבה במיוחד אבל גם לא דקיק (8.9 מ"מ), השוקל שני גרם יותר מהדור הקודם. זה לא הבדל גדול, אבל לא מדובר במכשיר קליל בכל מקרה (227 גרם). ההבדל העיקרי השנה הוא במטריצה האחורית, המגיעה ברזולוציה של 648 נקודות (לעומת 341 בשנה שעברה), ומציגה כל מיני אנימציות שניתן להגדיר באפליקציית CRATE ARMOURY של אסוס, כמו גם אפשרויות לשחק משחקים קטנים ודו מימדיים כמו סנייק. מדובר בפיצ'ר חביב שצורך יותר חשמל כמובן, אז קחו את זה בחשבון.
המטריצה החדשה כוללת יותר לדים ומספקת בעיקר משהו לדבר עליו, לגבי השימושיות שלה? זה עניין אישי, אבל שימו לב שבגלל שהיא ממוקמת בגב המכשיר, היא חסרת יעילות כשמחזיקים את המכשיר ביד. המטריצה גם מאירה היטב, כך שזה עשוי להפריע בלילה במיטה אם אתם רגישים לאור חזק. כך או כך, ניתן לכבות אותה במידה ותרצו.
מבחינת העיצוב, הדור ה-9 של הרוג כבר לא זועק "תראו אני גיימר" כמו קודמו, ולמעשה ניתן להשתמש בו בציבור מבלי שהוא יעורר עניין. המשמעות היא שאסוס מנסה לפנות גם למשתמשים שהם לאו דווקא גיימרים, אבל בכל זאת רוצים מכשיר עוצמתי. וזה לדעתו גם הסיפור של הרוג 9 פרו.
חומרה
השינוי העיקרי ברוג 9 פרו מגיע בדמות המעבד החדש של קוואלקום, ה-Snapdragon 8 Elite. זהו מעבד שיכול להתחרות בקלות במעבדי מחשבים. הוא מיוצר בתהליך ייצור של 3 ננומטר והמעבד הגרפי הנלווה לו - ה-Adreno 830 - מספק לו את כל העוצמה הנדרשת כדי להריץ משחקים באיכות שלא ראינו בעבר על סמארטפון.
יש כאן זיכרון פעולה של 24 גיגה-בייט בתקן LPDDR5X ואחסון של 1 טרה-בייט בתקן UFS 4.0. אם אתם רוצים להבין עד כמה ההבדל בין הסנאפדרגון 8 דור 3 ל-Snapdragon 8 Elite מהותי, לפי המספרים שפורסמו, המעבד החדש מציע שיפור של 45% במהירות העיבוד, 40% בעוצמת העיבוד הגרפי ושיפור של 40% בעוצמת חישובי ה-AI של המעבד הנוירוני (NPU). וזה המון, בדרך כלל הבדלים בין דור מעבדים אחד לזה שבא אחריו מסתפקים בשיפורים של 15 עד 20 אחוז. במילים פשוטות – מדובר בקפיצה של שני דורות קדימה.
השימוש במעבד הזה הופך את הרוג 9 פרו לסוג של מפלצת כיס. לצד זאת, אם תשתמשו בו לגיימינג אינטנסיבי ללא המאוורר הנלווה, אתם תמצאו את עצמכם עם מכשיר חם, שיכניס לפעולה את מערכת ניהול החום שלו וכתוצאה מכך יגרום להורדה במהירות המעבד.
וזה לא שאין כאן מערכת קירור יעילה מתחת למכסה המנוע. אסוס אפילו הוסיפו צלעות קירור נוספות השנה. אבל כשהמעבד עובד בכל עוצמתו, בשלב מסוים המערכת מרימה ידיים ומאטה אותו באופן יזום כדי למנוע חימום יתר. כדי לפתור את הבעיה, באסוס מוסיפים כבר כמה שנים לערכה של דגמי הפרו וגם לרכישה נפרדת, מאוורר הכולל גם כפתורי הדק.
המאוורר הזה מכונה AeroActive Cooler X ומה שהוא מספק זה אמצעי מאוד יעיל לקרר את הסמארטפון בזמן שאתם משחקים. ניתן לשלוט בפונקציות השונות שלו באפליקציה של אסוס והוא מגיע עם ארבע עוצמות הפעלה. בנוסף, הוא מספק רמקול סאב וופר שמשפר את הצליל (החזק ממילא ומשובח) של הרמקולים המובנים.
ואכן המאוורר עושה עבודה טובה, אבל כמו תמיד במקרים של קירור אינטנסיבי – זה מגיע עם תוספת רעש (לא משהו שאי אפשר להתעלם ממנו). לצד זאת, כשהוא מחובר למכשיר, המאוורר-תוסף הזה מספק גם חיבור 3.5 מ"מ לטובת אוזניות גיימינג חוטיות. יש לו גם משטח שמאפשר להניח את הסמארטפון על השולחן ולקבל מעין מיני קונסולה, קצת כמו הסוויץ' של נינטנדו. אגב, ניתן גם לחבר לכל היופי הזה שלט בלוטות' חיצוני ולקבל באמת מיני קונסולה. אתם יכולים גם לחבר אותו למסך טלוויזיה - האדרנו 830 מספיק חזק להניע גרפיקה גם על מסך של 65 אינץ'.
מבחינת ממשק, המסך גם הפעם מגיע בגודל 6.78 אינץ' וברזולוציית FHD, אבל השנה הוא מקבל קצב ריענון של 185 הרץ, מה שמאוד מרשים על הנייר, אבל מעטים המשחקים שמגיעים לזה. מה שכן, המסך מאפשר תגובתיות שפשוט אי אפשר למצוא במכשירים רגילים. אם אתם משתמשים כבדים, אתם ממש תהנו לעבוד עליו. הוא מספק איכות תצוגה מעולה, מהטובות כיום בשוק. ההדקים הווירטואליים עובדים היטב ושימושיים מאוד למשחקים בעיקר אם הם תומכים במיפוי שלהם.
הסמארטפון כולל שני שקעי USB-C, שנועדו לטובת טעינה וחיבור במקביל של ה-AeroActive Cooler X. הרמקולים הפנימיים כאמור מעולים ומספיקים גם לשימוש כדיבורית ואפילו למוזיקה באיכות סבירה ביותר. את כל העוצמה הזו מפעילה סוללה בת 5,800 מיליאמפר שעה - הגודל שלה בשילוב עם היעילות האנרגטית של המעבד מאפשר לרוג 9 פרו לשרוד בקלות שני ימי עבודה מלאים אם אתם לא גיימרים. היא נטענת בעוצמה של 65 וואט מ-0 ל-100 אחוז בכ-45 דקות.
תוכנה
התוכנה ברוג 9 פרו היא אנדרואיד 15 המגיעה בשתי גרסאות: הראשונה היא ממשק של אסוס שמספק את כל הפיצ'רים שמחפש הגיימר המצוי. השני מזכיר מאוד אנדרואיד נקי כמו בפיקסל, או יותר נכון בוואן פלוס. זה לא חדש, אבל מאפשר לרוכש הפוטנציאלי להתאים את המכשיר לצרכיו. לצד זאת, תקבלו כאן רק 5 שנות עדכוני אבטחה, זאת לעומת 7 שנים אצל השמות הגדולים (סמסונג, גוגל ושות') ורק שני עדכוני גרסה לאנדרואיד, כלומר מקסימום אנדרואיד 17. קצת מאכזב עבור מכשיר שנמכר וממותג במחיר פרימיום.
חיסרון נוסף שאי אפשר להתעלם ממנו הוא העובדה שהמכשיר לא תומך ב- eSIM. היכולת הטכנית כן קיימת במכשיר, אבל משום מה הגרסה שמגיעה לישראל לא כוללת את האפשרות הזו. לבסוף יש לציין שעם המכשיר תקבלו גם את האפליקציה של אסוס ששולטת על כמעט כל פרמטר אפשרי ברמת החומרה, כך שתוכלו להתאים את המכשיר אליכם ואל הצרכים שלכם באופן כמעט מלא.
מצלמה
המצלמה של הרוג הרשימה אותנו מאוד כבר בדגם של שנה שעברה, והשנה היא אפילו טובה יותר. זה לא שהרזולוציה גדלה, החיישן הראשי עדיין עומד על 50 מגה-פיקסל, אבל מדובר בגרסה חדשה של חיישן סוני Lytia 700, ואיכות הצילום בהחלט השתפרה. זה לא שתוכלו לשים לב לזה במבט אגבי, אבל השיפור נמצא שם - לפחות על הנייר.
גם ייצוב המצלמה ("גימבל" בעגה המקצועית) המפורסם של היצרנית מגיע בגרסה משודרגת שמספקת ייצוב בשישה צירים וחמש אפשרויות שיכוך רעידות. אנחנו עדיין חושבים שהמצלמה של אסוס נמצאת קצת מאחורי המצלמות של אפל, גוגל או סמסונג, אבל היא בהחלט ברמה של וואן פלוס ואפילו יותר בזכות הפיצ'רים הייחודיים לה.
בסך הכל עבור המשתמש הממוצע התמונות יצאו באיכות מאוד גבוהה. היא לא מושלמת, למשל הרזולוציה של הווידאו מוגבלת ל-FHD במצלמת הסלפי והחיישן זווית רחבה, אבל זה באמת לרדת לפרטים קטנים. אם אתם לא זקוקים לאיכות הצילום הגבוהה ביותר, המצלמה כאן בהחלט מספקת את כל מה שאפשר לבקש.
מסקנות
סמארטפון הגיימינג הכי טוב בשוק הפך לאפילו טוב יותר, ואין לו ממש מתחרים בישראל למעט מכשירי הדגל של אפל, שיאומי, סמסונג או וואן פלוס. ישנם יתרונות וחסרונות בכל מכשיר, אבל כאן אסוס באמת ניסתה לפנות לשוק הרחב יותר ולאו דווקא לגיימרים.
עבור אלו המתלבטים בין S24 אולטרה (בקרוב 25), וואן פלוס 12 (בקרוב 13), שיאומי 14 אולטרה או אפילו אייפון 16 פרו מקס, בהחלט שווה לכם להוסיף לרשימה את הרוג 9 פרו של אסוס. הוא מספק פיצ'רים ייחודיים לו בלבד, וכעת כשהוא גם דיסקרטי יותר בנראות שלו, הוא ימצא חן גם בעיני אלו שפשוט מחפשים סמארטפון עוצמתי, עם סוללה לטווח ארוך מאוד ויכולות תצוגת תוכן באיכות גבוהה, כמו למשל יוצרי תוכן.
כל הטוב הזה יעלה לכם בין 4,699 שקל לגרסת 12 גיגה בייט ועד ל-6,699 שקל לגרסת ה-24 גיגה בייט עם 1 טרה בייט אחסון. זה אמנם הרבה כסף, אבל עדיין מדובר בסכום שנמצא באזורי הפרימיום של המתחרות, ויש לו את היתרונות שלו.
אם אתם לא גיימרים, הגרסה הבסיסית תספק לכם את העוצמה שהייתם מקבלים גם בS24 אולטרה למשל. בקיצור, הוא לא מחדש הרבה מבחוץ, אבל בזכות המעבד החדש הרוג 9 פרו של אסוס הוא באמת מכשיר שמשנה את חוקי המשחק בתחום הזה. לפחות עד שהמתחרות יישרו קו בעוד כמה חודשים עם עדכוני גרסאות משלהן.