נכון לרגע כתיבת שורות אלה, ה-Pi8 של Bowers & Wilkins הן אוזניות הכפתור האלחוטיות היקרות ביותר בישראל. זה שוק תחרותי מתמיד - אפשר להשיג אוזניות סבירות ואפילו טובות במאות שקלים בודדים - עם תחרות קשה מאוד גם בטווח המחירים העליון.
כי למה שמישהו ישלם מעל 1,700 שקלים על אוזניות שכל תפקידן הוא להשמיע פודקאסטים או סרטים בזמן שאנחנו ברכבת, ומוזיקה שמעבירה את הזמן בהליכה או בחדר הכושר? התשובה של B&W היא, איך לא, ״איכות״. כמעט כל חלק וחלק באוזניות האלה הונדס כדי להיות רמה אחת מעל המתחרים, כך לטענת החברה. לאחר סקירה מעמיקה אנחנו יכולים להגיד בפה מלא שלא מדובר באמירות ריקות, אך האם זה מספיק?
סאונד מופלא
הדרכים בהן B&W מנסה להצדיק תג מחיר גבוה הן רבות ומגוונות, אבל בואו נתחיל מהעיקרית שבהן: הסאונד. בכל מה שקשור לאיכות צליל, האוזניות האלה לא פחות ממופלאות ביחס לגודלן ולעובדה שהן אלחוטיות. ה-Pi8 מצליחות לייצר לא רק במת צליל רחבה מאוד יחסית לגודלן, אלא גם הפרדה מרשימה מאוד בין התדרים השונים. במילים אחרות, מדובר באוזניות זעירות שנשמעות כמו אוזניות גדולות ומקצועיות הרבה יותר.
אנחנו מודים -מעולם לא שמענו אוזניות כפתור אלחוטיות מגיעות לרמת פירוט כזו. זה אתגר הנדסי לא קל, ועניין של לא מעט כסף שהולך על דרייברים 12 מ״מ ועל שבבי עיבוד אותות שלא מסתפקים במה שיש למקור להציע, אלא עושים עבודת עיבוד משלהם כדי להוציא מהמוזיקה את המיטב. במקרה שלנו, לא מצאנו ז׳אנר בו האוזניות האלה אכזבו אותנו. לכל היותר, נדרשנו לשחק קצת עם האקוולייזר (5 טווחי תדרים) באפליקציה של החברה כדי להגיע לתוצאות שרצינו, והן היו מאוד מרשימות.
כל זה קורה במקביל לעובדה שב-B&W שיפרו מהותית את נראות האוזניות ואת האופן בו הן יושבות באוזניים. ה-Pi7 היו גדולות וכבדות, ה-Pi8 קטנות ונוחות הרבה יותר. התלונה היחידה שלנו היא שבמחיר כזה, היינו מצפים לקבל יותר מ-3 גדלים שונים של אטמי סיליקון (החלק שנכנס לאוזן עצמה).
נקודת החולשה: ביטול הרעשים
אמנם כבר התרגלנו לעשות הנחות לאוזניות מהסוג הזה בכל הנוגע לממשק המגע שלהן, אבל במקרה של ה- Pi8, אין שום צורך בכך. אמנם אנחנו עדיין מעדיפים כפתור פיזי כמו באוזניות של ג׳ברה, אבל במקרה הנ"ל לא הייתה אפילו פעם אחת שמשטחי המגע של האוזניות לא זיהו את הלחיצה שלנו עליהם.
ואם כבר טכנולוגיה - כשנכנסה לשוק אוזניות הכפתור לפני 3 שנים, הביאה איתה B&W חידוש מגניב: קופסת ההטענה של האוזניות היא גם משדר שאפשר לחבר באמצעות כבל למקור שמע חוטי (כמו מערכת אודיו במטוס) ולשדר ממנו צליל לאוזניות. זה רעיון טוב והמימוש שלו ב-Pi8 מצוין. לאורך טיסה ארוכה האוזניות והקופסה עשו את תפקידם נאמנה, בלי ניתוקים או בעיות גם כשהתרחקנו מהכיסא שלנו.
לצד זאת, הטיסה חשפה את הנקודה החלשה ביותר של האוזניות: ביטול הרעשים שלהן. הוא לא גרוע, הוא אפילו לא בינוני - מדובר בביטול רעשים טוב. הוא פשוט לא מרהיב כמו אצל Bose, וגם לא יודע להתאים את רמת האיטום לרעשי הסביבה כמו אצל כמה מהמתחרים הבולטים.
כמעט בכל נקודה אחרת, לעומת זאת, המפרט היבש מוציא את B&W עם ידה על העליונה - 6.5 שעות של זמן סוללה, הטענה אלחוטית של הקופסה, תמיכה בבלוטות׳ 5.4, תמיכה ב-aptX Adaptive ו-aptX Lossless, חיבור למספר מכשירים בו זמנית, חיישני לבישה, דירוג IP54 שמאפשר לעשות איתן כושר ועוד. אפילו הקופסה נעימה למגע.
אודיופילים יתקשו לעמוד בפיתוי
אם תשאלו אותנו, ״איכות סאונד״ זה לא דבר אוניברסלי. יש לא מעט אנשים שלא אכפת להם מספיק מהגיטרה באוזן שמאל ב-The Chain, וזה בסדר. במקרה כזה, אלה לא אוזניות בשבילכם. הן אמנם מנצחות בצליל, אבל את רוב הפונקציות שלהן תוכלו למצוא בדגמים זולים יותר, ושחקנים כמו אפל, Bose וסוני אפילו מובילים בכל הקשור לביטול רעשים.
בסופו של יום, B&W פונה במקרה של ה- Pi8 לאודיופילים, אנשים המקדישים תשומת לב מיוחדת לאיכות הצליל. עבורם התמורה לכסף תהיה הגיונית (בהנחה והם מראש לא משתמשים באוזניות On-Ear או מחפשים תוספת). עבור אותם אנשים, מדובר בהצלחה מסחררת ומוצר שהוא בגדר חובה. אם המחיר הוא לא שיקול, ואיכות הצליל היא הפרמטר הראשי מבחינתכם, תתקשו למצוא מתחרה ראוי ל- Pi8.
מחיר: החל מ-1,749 שקלים | להשיג אצל היבואן והמשווקים הרשמיים