לאחר משא ומתן אינטנסיבי, בליווי צמוד של הבית הלבן, זכתה חברת הטכנולוגיה אורקל במכרז על הפעילות של טיקטוק בארה"ב, אוסטרליה, קנדה וניו-זילנד. ההודעה הגיעה יום לפני המועד הסופי שהציב נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, כשחתם על צו החרם הנשיאותי כנגד הפלטפורמה הסינית הפופולרית.
בוול סטריט ג'ורנל דווח כי אורקל נבחרה כ"שותפה טכנולוגית" וכי לא מדובר במכירה מלאה של הפעילות בארה"ב. גם ברויטרס דווח כי אורקל לא תרכוש את הפעילות של טיקטוק בארה"ב, אלא תיכנס כשותפה של בייטדאנס הסינית. זאת לאחר שהבוקר דווח בערוץ הטלוויזיה הסיני בשפה האנגלית CGTN כי טיקטוק לא תימכר לאורקל או למיקרוסופט וכי בייטדאנס לא תעניק את קוד הליבה של הפלטפורמה לאף קונה אמריקני.
אורקל הביסה את מי שנחשבה למועמדת המובילה במרוץ - מיקרוסופט, שהגישה הצעה בשיתוף ענקית הקמעונאות וולמארט. "אנחנו בטוחים שההצעה שהגשנו יכלה להיטיב עם משתמשי טיקטוק", נכתב בבלוג הרשמי של מיקרוסופט. על אף שנחשבה לבחירה ההגיונית יותר, לאורקל יש יתרון בולט: לארי אליסון, המייסד השותף של החברה, נחשב לתומך טראמפ נלהב.
עוד על עסקת טיקטוק:
על אף שהצדדים הסכימו לתנאי העסקה, היא עלולה להתקל במכשולים נוספים: ראשית, היא צריכה לקבל את אישור הבית הלבן, וכן את אישור הוועדה להשקעות זרות בארה"ב. היא גם עלולה להיתקל במכשולים נוספים מהצד הסיני - לפני כשבועיים הודיע הממשל בסין על עדכון בחוקי הייצוא של טכנולוגיות מבוססות בינה מלאכותית, כך שיכלול גם את הפעילות של טיקטוק. בייטדאנס, הבעלים של טיקטוק, אישרה אז כי תצטרך לקבל אישור מבייג'ינג לפני שתוכל להעביר את טיקטוק לבעלות אמריקאית. בנוסף, בימים האחרונים דווח כי בכירים בממשל הסיני הצהירו כי הם מעדיפים שטיקטוק תוחרם לחלוטין ולא תועבר לבעלות אמריקאית.
פרטי העסקה עדיין לא ברורים: טראמפ הציב תנאי חסר תקדים ולפיו "נתח משמעותי" מסכום העסקה צריך להיות מופקד לקופת המדינה. שווי עסקת הרכישה של טיקטוק מוערך בכ-20 מיליארד דולר, אבל עדיין מדובר רק בהערכות, ותנאי העברת הבעלות לאורקל נותרו עמומים למדי.
לפי הערכות, לטיקטוק יש כ-100 מיליון משתמשים בארה"ב, שם היא חוותה צמיחה גוברת במהלך משבר הקורונה העולמי. בחודשים האחרונים נוהל נגדה קמפיין חרם אגרסיבי מטעם ממשל טראמפ, ולפיו היא מהווה אמצעי לריגול אחר אזרחי ארה"ב בידי הממשל הסיני. בחודש שעבר חתם טראמפ על צו נשיאותי ולפיו ייאסר על חברות אמריקאיות לנהל עסקים עם בייטדאנס הסינית ועם טיקטוק - אלא אם יימצא לה רוכש. הוא אף הציב תנאי חסר תקדים: נתח משמעותי מסכום הרכישה יועבר לקופת האוצר.
מנכ"ל טיקטוק, קווין מאייר, הודיע על התפטרותו לפני כשבועיים, לאחר חודשים ספורים בתפקיד. לפי ההערכות, הסיבה להתפטרותו נעוצה בשינוי המהותי שעסקת הרכישה תייצר בשדרה הניהולית של טיקטוק, ולפגיעה בתפקיד שלו עצמו.
מאז הושקה מחדש בשנת 2018, טיקטוק הורדה יותר מ-2 מיליארד פעמים ברחבי העולם ויש לה כ-700 מיליון משתמשים חודשיים פעילים.