ארבעה ישראלים זכו בפרס האוסקר בתחום המדע וההנדסה - פרופסור מאיר פדר, ד"ר צבי רזניק, גיא דורמן ורון יוגב. הארבעה הם אנשי הסטארט-אפ Amimon שפיתח טכנולוגיה לשידור אלחוטי של וידאו שהפכה לסטנדרט בהוליווד.
החברה הוקמה בשנת 2004 על ידי פרופ' פדר מהפקולטה להנדסה ע"ש אייבי ואלדר פליישמן באוניברסיטת תל אביב, תלמידו לשעבר ד"ר צבי רזניק ונועם גרי. לדברי פרופ' פדר, הטכנולוגיה שפותחה בחברה נפוצה עתה בכלל תעשיית הקולנוע העולמית והיא "מסוגלת להעביר צילומי וידאו באיכות גבוהה מאוד וממספר רב של מוקדי צילום, בצורה מיידית וללא כל השהיה, ובכך בעצם מאפשרת לבמאי הסרט ולצוות הקונטרול שליטה מלאה בכל זוויות הצילום בעת ובעונה אחת".
בנימוקי ועדת הפרס נכתב כי "על-ידי שימוש בהרחבות חדשניות של העברת מידע דיגיטלי ואלגוריתמי דחיסת נתונים, יחד עם תיעדוף מידע על סמך יחס סיביות שגויות, מערכת השבבים תומכת ביצירת מערכות צילום עם טווח תנועה בלתי מוגבל, דבר המרחיב את החופש היצירתי במהלך צילומי סרטים".
משימה קשה עד בלתי אפשרית
"זהו יום מרגש מאוד עבורי, וזו גאווה גדולה מאוד לאוניברסיטת תל אביב", מסר פרופ' פדר, "פיתחנו את הטכנולוגיה הבסיסית בשנים 2004-2005 כאשר כולם חשבו שהמשימה קשה עד בלתי אפשרית. ידענו שמדובר בהישג טכנולוגי של ממש, אך מעולם לא דמיינו שנקבל על כך אוסקר. לפני כשנה הודיעו לנו מועדת הפרס שאנחנו מועמדים, אבל לא ייחסתי לזה חשיבות, ראיתי בזה גימיק.
"לפני כחודש, קיבלתי פתאום מייל רשמי מהאקדמיה בהוליווד ובו הודיעו לנו שזכינו באוסקר והתחושה הייתה נהדרת. באקדמיה זכיתי בהרבה פרסים, אבל אין ספק שהאוסקר הוא המפורסם מכולם, זה פרס שכל אדם ברחוב מכיר. מבחינתי ומבחינת הצוות שיחד פיתחנו את הטכנולוגיה זה הישג כביר ואני גאה מאוד על כך".
בעקבות מגפת הקורונה טקס האוסקר ייערך השנה מאוחר מהרגיל, ב-25 באפריל, אולם הזוכים בתחומים הטכניים והמדעיים הוכרזו כבר הלילה. הם יוצגו באופן רשמי בטקס שיתקיים במתכונת וירטואלית ב-13 בפברואר בהנחיית הבמאית ניה דה-קוסטה.