דרישת שלום מן העבר: לוחמות ולוחמי הפלמ"ח חוזרים אלינו לשניות ספורות, מחייכים מתוך התצלומים המאובקים שהשתמרו מאז, ולרגע נראים כחיים בינינו. כל זה, בפרויקט טכנולוגי מתקדם, שהתוצרים שלו מובאים כאן לראשונה.
מדובר בשחזור של "שיר הרעות", שכתבו חיים גורי וסשה ארגוב, שביים מיקי יוסף, במאי המחזה "ראשונים תמיד אנחנו" על הפלמ"ח, ומבוצע על ידי חברי הלהקות הצבאיות 2021 בדמותם של לוחמי הפלמ"ח. כל אחד מהם נושא עמו תמונה מתקופת דור הפלמ"ח, ולנגד עינינו התמונה מתעוררת לחיים למספר שניות. הסרטון הוא יוזמה של משרד הביטחון וחיל החינוך, שביקשו לציין את מועד 80 השנה להקמתו של הפלמ"ח, והוא עולה היום לערוץ היוטיוב של חיל החינוך.
הטכנולוגיה שמאפשרת להעיר לחיים את המצולמים מכונה וידאו סינתטי, או "דיפ פייק" בשמה המוכר יותר. במקום מונה ליזה, רספוטין ושלל דמויות נוספות שהוצגו בעבר, כאן היא מאפשרת לנו לחזור לעברנו שלנו. חברת D-ID פיתחה את הכלי, שמאפשר לעשות את זה בקלות, אותו היא מכנה "פורטרט חי": הנעה תלת-ממדית והבעות פנים של הדמות הדו-ממדית שבתמונה. טכנולוגיה נוספת איפשרה לשבץ את התמונות המונפשות בתוך הסרטון השלם. שימוש קודם עשתה בטכנולוגיה של D-ID חברת מיי הריטג' הישראלית, כאשר אפשרה למשתמשים להפיק תמונת "Deep Nostalgia" של בני משפחה שהלכו לעולמם.
חברת D-ID עושה שימוש בטכנולוגיות בינה מלאכותית (AI), למידה עמוקה ועיבוד תמונה, כדי לשתול פנים של אנשים אמיתיים במקום הפנים של שחקנים או כדי להניע תצלומים דו-ממדיים כמו במקרה זה. גיל פרי, מנכ"ל D-ID, אומר: "80 שנים לפלמ"ח הוא מסוג הפרויקטים המאפשרים להביא לידי ביטוי את מטרת החברה - לעצב את עתידה הטכנולוגי של תעשיית הפרסום והבידור, ולספק מוצרים טכנולוגיים שטרם נראו כמותם, בייחוד כאלו שנוגעים ומרגשים את כל מי שעושה בהם שימוש".