מטא הודיעה היום (ג') שהיא משנה את ההתייחסות שלה לביטוי "ציוני" או "ציונים" ותבדוק אם הוא משמש בהקשר של תקיפה אנטישמית או תוכן שנאה המופנה נגד יהודים. אם היא תמצא שהתוכן אכן משמש לתקיפות אנטישמיות כמילת פרוקסי לתיאור יהודים התוכן יוסר ללא דיחוי. עם זאת המילה "ציונות" לא תזכה להגנה דומה מכיוון מפני שעל פי התקנון שלה מדובר באידאולוגיה כמו איסלם, דמוקרטיה או נצרות.
זאת אומרת שמערכות סינון וניטור התוכן של מטא יצטרכו לעבוד שעות נוספות כדי לסנן את התכנים וההקשרים המופצים ברשתות שלה. מטא מפעילה מערכות סינון תוכן מבוססות AI וכן בודקי תוכן אנושיים, אך ייקח זמן עד שהמערכות האלה ילמדו את הדקויות וההקשרים השונים במסגרתם אפשר למצוא את הביטויים האלה.
מטא שינתה לאחרונה גם את ההתייחסות שלה למילה "שאהיד" וקבעה שלא תוסר באופן אוטומטי, אלא בהתאם להקשר, בדיוק כמו במסגרת ההחלטה על המילה "ציוני". לא ברור אם ההחלטה הנוכחית מהווה סוג של תגובה לכך, אך בתקופה האחרונה ניכר שמטא מנסה להלך בין הטיפות בכל הקשור לתכנים בעלי פוטנציאל נפיץ פוליטית בפלטפורמות שלה.
החברה למשל הסירה במקביל שתי רשתות השפעה - איראנית וישראלית - שעשו שימוש בפייסבוק. אמנם מדובר ברשתות שעשו שימוש בבוטים ובינה מלאכותית כדי להפיץ תכנים פוליטיים וכך אסורים בכל מקרה. אך אין ספק שמדובר גם ובעיקר בניסיון לצמצם את התוכן הפוליטי שמופץ ברשתות החברתיות של מטא באופן כללי. להזכיר מדובר בתוכן שהביא לפייסבוק (לפני ששינתה את שמה למטא) הרבה מאוד צרות: החל מזימונים לשימועים בקונגרס ובאיחוד האירופי, האשמה על הטיות פוליטיות של מערכות בחירות ברחבי העולם וכלה בסיוע לרצח עם (הרוהינגה במיאנמר) ובשידור של טבח כרייסטצ'רץ' בניו זילנד בלייב בפייסבוק.