מאז רכשה אינטל את חברת Screenovate הישראלית בשנת 2021, החזון של אינטל לפרויקט יוניסון היה מאוד ברור - להציג תחרות ראויה ומרשימה לפיצ'ר האיירדרופ המוצלח של אפל.
עוד כתבות שיעניינו אתכם:
מאז אינטל שיפרה ושייפה את פרויקט יוניסון, אותו השיקה בימים האחרונים במסגרת הכרזות החברה בכנס הטכנולוגיה CES, שייפתח בלאס וגאס ביום חמישי הקרוב. כל פרויקט יוניסון פותח בישראל על-ידי אנשי אינטל וסקרינובייט לשעבר, במסגרת קבוצת התקשורת האלחוטית והבלוטות' של החברה.
עבור המשתמש, יוניסון היא אפליקציית מחשב וסמארטפון חכמה, שמטרתה לקשר את הסמארטפון למחשב הנייד המבוסס על מערכת ההפעלה ווינדוס 11. הפלטפורמה מאפשרת למשתמשים לעשות זאת תוך כמה צעדים פשוטים, בצורה שתאפשר להם להעביר תמונות וקבצים בין שני המכשירים בלחיצת כפתור, לבצע שיחות טלפון, לצפות ולנהל התראות, לשלוח הודעות SMS ועוד.
האפליקציה והפלטפורמה של אינטל עובדת כמעט מושלם, ומבדיקה שלנו שבוצעה במהלך הימים האחרונים, הקישור בין הסמארטפון למחשב אכן קל לביצוע ועובד כמו שצריך כמעט כל הזמן (הדבר היחידי שלא הצלחנו לבצע עם הפלטפורמה הוא שיחות טלפון). עבורנו הפיצ'ר המעניין ביותר שיוניסון מציעה הוא היכולת להעביר קבצים ותמונות בין הסמארטפון למחשב בלחיצת כפתור, פיצ'ר שבהחלט מציב תחרות לאיירדרופ הודות לעדכון נתונים בזמן אמת שעובד ללא מסכי טעינה בדרך.
עוד ראוי לציין שיוניסון זמינה לשימוש עם מכשירים מבוססי אנדרואיד ומכשירים מבוססי iOS, כך שלא אמורה להיות לכם בעיה לנצל את הפלטפורמה עם המכשיר שלכם, לא משנה לאיזה מחנה אתם משתייכים.
המצב שונה ומוגבל בהרבה כשמדובר במחשב - יוניסון זמינה כרגע אך ורק למחשבים המבוססים על מערכת ההפעלה ווינדוס 11 בגרסת 22H2 ואילך. עוד הגבלה שאינטל כללה כאן קשורה למעבד, כאן אינטל מחייבת אותנו להשתמש במעבדי דור 12 נבחרים של אינטל או במעבדי דור 13 החדשים של החברה. לא מספיק תנאים? יש עוד אחד שחשוב להכיר והוא שהמערכת חייבת לעמוד בתקן Evo - תקן שמסופק על ידי אינטל למערכות מחשב העומדות בשורת דרישות מערכת שהחברה מציבה ליצרניות על מנת לתמוך בפלטפורמה, מה שאומר שגם אם יש לכם מערכת תומכת, אם היא לא כוללת תמיכה בתקן Evo אין לכם אפשרות להשתמש ביוניסון.
כל זה בעיקר אומר דבר אחד: אם יש לכם איזשהו רצון לעשות שימוש בפלטפורמת יוניסון, כדאי מאוד שיהיה לכם מחשב עדכני מהשנה האחרונה (או לכל הפחות מחשב עם מעבד דור 12 שאינטל החליטה לאפשר תמיכה ביוניסון איתו), מה שכמובן הופך את כל העסק להרבה פחות פרקטי ונגיש.
רוצים להשתמש ביוניסון ואין לכם מחשב שעומד בדרישות? בדיוק למקרים האלה יש למיקרוסופט מתחרה נהדרת ליוניסון בשם "Phone Link" שעושה פחות או יותר את אותו הדבר שיוניסון מציעה ואפילו קצת יותר (כאן תקבלו על הדרך אפשרות לפתוח אפליקציות ולהקרין אותן ואת כל שאר התוכן של הטלפון שלכם על גבי מסך המחשב). נציין ש-Phone Link עובדת בצימוד למכשירי אנדרואיד בלבד.