ענקית הטכנולוגיה גוגל מכריזה היום (ג') על גרסה חדשה של הצ'אטבוט בארד (Bard), תוך דגש על אינטגרציה עם שירותים נוספים של גוגל, ניסיון להילחם בתופעת ההזיות שמאפיינת כלי בינה מלאכותית גנרטיבית, והרחבת פיצ'רים שהיו זמינים רק באנגלית למעל 40 שפות נוספות, בהן עברית.
עוד בנושא:
את הניסיון להילחם בתופעת ההזיות ולהבטיח את מהימנות התשובות, גוגל מציעה בהתבסס על מנוע החיפוש הפופולרי שלה: פיצ'ר Google it, שזמין מהיום עבור תשובות באנגלית בלבד, מאפשר לבדוק את התשובות של בארד. באמצעות לחיצה על סמל ה-"G", בארד יקרא את התגובה שסיפק ויעריך אם יש תוכן מרחבי האינטרנט שיכול לבסס אותה. ביטויים מסוימים בתשובה יודגשו, ובלחיצה עליהם ניתן יהיה להיחשף למידע תומך או סותר שעלה בחיפוש בגוגל.
במסגרת הפיצ'רים שזמינים כעת בעברית נכללת היכולת להעלות לבארד תמונות עם Google Lens, לקבל תמונות בתגובות של בארד, ולבקש תגובות מותאמות לצרכי המשתמשים, כמו תגובה קצרה, ארוכה או מקצועית יותר. השילוב עם כלי גוגל נוספים זמין כעת רק בשפה האנגלית - תוספי "Workspace" החדשים יאפשרו לבארד להציג מידע מכלי גוגל כמו ג'ימייל, יוטיוב, מפות, דוקס, דרייב, טיסות ומלונות, וגם לשלב ביניהם.
"לדוגמה, אם אתם מתכננים טיול לגרנד קניון, תוכלו עכשיו לבקש מבארד לאתר את התאריכים שמתאימים לכולם בג'ימייל, לחפש מידע בזמן אמת על טיסות ומלון, לבדוק הנחיות בגוגל מפות לצורך הגעה לנמל התעופה, ואפילו לצפות בסרטוני יוטיוב על דברים שאפשר לעשות ביעד", נכתב בהודעת החברה, "והכל תוך שיחה אחת עם בארד". פיצ'ר חדש נוסף באנגלית יאפשר להמשיך שיחה עם בארד שמישהו אחר התחיל ושיתף איתכם.
בחברה מתחייבים כי בהפעלת התוספים החדשים, התכנים האישיים מג'ימייל, דוקס ודרייב לא יחשפו לבודקים אנושיים ולא ישמשו לאימון המודל של בארד או לטובת הצגת מודעות. לפי הודעת החברה, החידושים הללו התאפשרו בזכות עדכונים במודל השפה של גוגל שעליו בארד מתבסס -PaLM 2. "בהתבסס על המשובים שלכם, יישמנו טכניקות למידת חיזוק מתקדמות כדי לאמן את המודל להיות יותר אינטואיטיבי ויצירתי. בין אם אתם רוצים לשתף פעולה בליצור משהו חדש, להתחיל בשפה אחת ולהמשיך באחרת מתוך יותר מ-40 שפות, כולל עברית, או לבקש עזרה בתכנות, בארד יכול מהיום להגיב באיכות ובדיוק גבוהים אפילו יותר".