ישראל ממתגת את עצמה בעולם בתור "סטארט-אפ ניישן", אלא שהנתונים שפרסמה עמותת "תפוח" מראים שהתמונה רחוקה מלהיות כל כך ורודה. כמיליון וחצי תושבים בישראל חיים ללא חיבור לאינטרנט; לרבע מבין בני ה-20 בישראל ומעלה אין בכלל מחשב בבית. אלה רק חלק מנתונים שהציגה העמותה בפני נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו במסגרת ביקורם במשכן הנשיא, לרגל ציון 20 שנה לפעילות העמותה.
עוד כתבות שיעניינו אתכם:
עמותת "תפוח" נוסדה בשנת 2000 על ידי הבנקאי ואיש העסקים ליאון רקנאטי, במטרה לצמצם את הפערים החברתיים-כלכליים באמצעות הנגשת הטכנולוגיה לפריפריה הדיגיטלית בישראל. מהנתונים שפורסמו במסגרת דו"ח "משנים מציאות חיים - ישראל 2040" עולה כי:
- רק 47% מהתושבים משתמשים באינטרנט לקבלת שירותים ממשרדי ממשלה.
- 9% מהעובדים בישראל מועסקים בהייטק. רק 3% מהם משתייכים לחברה החרדית, 2% מהחברה הערבית ו-30% מהם הן נשים.
- ישנן 13,000 משרות פנויות בענף ההיי טק למרות ש-20,000 מהמובטלים בישראל הם בוגרי לימודים טכנולוגיים.
נשיא המדינה הרצוג אמר באירוע: "אתם יוצרים, במו ידיכם, חיבור מרהיב בין ערכי היסוד של האומה הזו, ובהם הערבות ההדדית, והזכות המוקנית לכול לחינוך ולהשכלה; לבין הנחלת הכלים הדיגיטליים, המקנים 'כרטיס כניסה' למאה ה-21. 'תפוח' היא גשר חי, וגם מרגש, בין חזון חברתי ומוסרי נעלה, לבין עולמות החדשנות הטכנולוגית. במיוחד ראויה לציון ההירתמות שלכם בתקופת הקורונה - שבה הפך השימוש בכלים וירטואליים לנחוץ פי כמה - לצמצום הפערים הדיגיטליים; בעיקר, בקרב האוכלוסייה המבוגרת, שהזדקקה יותר מאי פעם, בתקופות ארוכות של ניתוק ובדידות, לאוריינות טכנולוגית ולהנגשתה. ההתמקדות שלכם בצמצום הפערים הדיגיטליים בישראל, היא עשיית טוב ייחודית, שביסודה חתירה לשוויון הזדמנויות. אתם - דואגים להדביק את הפער הזה. אתם - דואגים שישראל תהיה לא רק מעצמה דיגיטלית, אלא גם מעצמה של סולידריות חברתית; לא רק מופת של קידמה וחדשנות, לא אלא גם מופת של ערכי ערבות ושוויון".
עוד אמר הנשיא: ״גולת הכותרת המוצהרת של פעילותכם היא, אמנם, צמצום 'הפער הדיגיטלי' עד ביטולו המוחלט בעתיד, כפי שהצגתם בחזונכם המרשים והראוי לשבח. אבל יש לה ערך המוסף: האינטגרציה שהיא טומנת בחובה, הודות לפעילות בקרב הציבור, על שלל גווניו. תודה לכם והמשיכו כך".
מנכ"לית עמותת ״תפוח״ הנכנסת, ענת צור, אמרה: ״החזון שלנו לישראל 2040 הוא לראות את הילדים של היום מובילים את שינוי מציאות החיים במדינת ישראל לעתיד בו פערים דיגיטליים וחברתיים אינם קיימים. זה הרגע לפעולה מערכתית, משותפת ומלוכדת שתאפשר מציאות חיים חדשה לילדי המחר. ב-20 השנים הקרובות יגדל בישראל דור חדש, דור שלא ידע עוד פער".