המציאות בישראל היא כזו שבה ילדים קטועי-יד זכאים להתאמת ידיים תותבות אסתטיות בלבד. התאמה של תותבת רובוטית המאפשרת גם תפקוד, כרוכה בסכומי כסף גדולים. המיזם הנוכחי מבקש לייצר פתרון מתקדם עבור ילדים הזקוקים לתותבות, באופן שיאפשר להם המשך תפקוד של היד הפגועה.
את המיזם מובילים הדוקטורנט יאיר הרבסט, המסטרנטית שונית פולינסקי והסטודנט האורח דריק סיבקומרן משוויץ, מהמעבדה לביו-רובוטיקה וביו-מכניקה בטכניון, בראשות פרופ' אלון וולף. עמותת Haifa3D נוסדה בשנת 2013 על ידי ד"ר יואב מדן וד"ר יעקב מלינוביץ, שאליהם חבר הרופא ד"ר חזי שוטלנד.
"רוב הידיים מיוצרות עבור ילדים מישראל, אבל כבר סיפקנו ידיים גם לילדים מרצועת עזה ומהגדה המערבית", אמר הרבסט. "ייצרנו ידיים עבור ילד סורי ושלחנו תוכניות-ייצור שפיתחנו בטכניון לברזיל, לארצות הברית ולבריטניה. התהליך מתחיל כשאנחנו פוגשים את הילד ב-Haifa3D. אנחנו מפתחים עבור כל ילד יד שמותאמת לו אישית, וגם מאפשרים לו לקבוע כיצד היא תיראה. יש פעילויות יום-יומיות שהיד הזאת עוזרת בהן – למשל להחזיק שני דברים יחד, לתפוס כדור, ודברים אחרים שהילדים האלה לא יכלו לעשות קודם".
פולנסקי הוסיפה: "ההשפעה העיקרית של הידיים שאנחנו נותנים לילדים היא פסיכולוגית – מילדים הנחבאים אל הכלים הם נהיים גיבורי העל של הכיתה בזכות ידי סופרמן, ידי איירון-מן וידי ספיידרמן, שהם הדברים הכי קולים בכיתה. במקום להחביא את היד מאחורי הגב הם מציגים אותה מלפנים בגאווה".