גרסה חדשה של משחק מחשב פרו-פלסטיני בשם "פורסן אל אקצא: אבירי מסגד אל אקצא" מציעה לשחקן לשחזר את אירועי תקיפת 7 באוקטובר בידי חמאס. בנוסף השחקן יכול לשחק כמחבל חמאס במסגרת הקרבות בעזה או כמחבל של קבוצת גוב האריות בג'נין במהלך המבצע שערכו כוחות הביטחון לחיסול הקבוצה ביולי האחרון. התכנים של המשחק אמנם לא כוללים ירי באזרחים אך אין שום בעיה להפוך למחבל מתאבד למשל כאמצעי להרוג חיילים.
המשחק אינו חדש: הוא פורסם כבר לפני כשלוש שנים וכבר אז עורר זעם רב בישראל ביחס לתכנים שלו. המפתח שלו, נידאל ניג'ם, שמקום מושבו בברזיל שם גדל וחי כיום, מזדהה כפלסטיני וגם כמוסלמי-דתי, כך לפי אחת התגובות שנתן לטענה שהוא עושה שימוש במוזיקה במסגרת סרטוני המשחק למרות שמדובר בחילול הקודש ("חארם") עבור מוסלמי, בעמוד התגובות ב-Steam. המשחק, אגב, כולל אפילו אזהרת תוכן של הרשויות הברזילאיות ועושה שימוש במנוע הגרפיקה Unreal של חברת אפיק גיימס, מפתחת פורטנייט. אומנם ניתן לרכוש את זכות השימוש במנוע הזה ללא שום בדיקה, אך זה מטריד לכל הפחות שחברה כגון אפיק מאפשרת או לפחות לא מונעת פיתוח תכנים מסיתים ופוליטיים תוך שימוש בקניין הרוחני שלה.
המשחק מציג את עצמו מלכתחילה כאמצעי פוליטי. בפורום המשחק בחנות המקוונת של Steam, שם הוא נמכר במסגרת מכירת חורף בהנחה גדולה ובמחיר של דולרים בודדים, המפתח כותב למתעניינים ולמעריצים שלו שמדובר באמצעי להפצת מודעות לאירועי המלחמה בעזה. עוד הוא מתהדר בכך שהוא חסיד של איסלאם רדיקלי בנוסח סומלי. עם זאת, נראה שהמשחק עצמו לא זוכה לתפוצה גדולה. שחקנים רבים נוטשים אותו במהירות וניכר שהעניין שהוא מעורר הוא בגלל התוכן שלו ולא בגלל האיכויות שלו כמשחק.
הסצנות שהשחקן נדרש להן כדי לנצח במשחק אלימות מאוד אפילו ביחס למשחק וידאו אלים. הדרכים לחיסול האויב - קרי חיילים ושוטרים ישראלים - כוללות למשל שימוש בהתאבדות כשהיד או עריפת ראש כפי שבוצע על ידי מחבלי חמאס במהלך אירועי 7 באוקטובר על חיילים ואזרחים. המיקומים נלקחו גם הם ישירות מבסיסי צה"ל בעוטף עזה כגון בסיס אוגדת עזה או מוצב נחל עוז. זאת ועוד, המשחק אפילו מציע לתקוף את בה''ד 6 - למרות שהמפתח כנראה לא מודע לכך שבסיס צריפין רחוק מאוד מהעוטף ומשמש בסיס הדרכה לחיל הלוגיסטיקה.
זאת ועוד, בשלב מסוים השחקן כאמור מקבל משימה להילחם בכוחות הביטחון במהלך המבצע למיגור קבוצת גוב האריות בג'נין. במהלך השלב הזה ניתן לראות בבירור שהמפתח קיבל השראה מסרטונים שפורסמו ברשתות שתיעדו את הפעולות האלה. יתרה מכך, הוא משחזר גם את המשולש האדום ההפוך שמופיע בסרטוני חמאס ואל-ג'זירה כדי לסמן את מיקום החיילים במהלך הלחימה בעזה ולהדגיש את הפגיעות בהם. לקינוח, הפשיטה על בסיסי צה"ל בעוטף עזה מתבצעת על ידי שימוש בדאון רחיפה - כלומר יש כאן אפשרות לשחקן להזדהות ישירות כמחבל חמאס.
המשחק הראשון של המפתח הציב כיעד לשחקנים לשחרר את מסגד אל-אקצא מהכיבוש הישראלי, כך לפי הפרסומים. עם זאת, כעת המשימה היא להילחם בחיילים בעזה ולהדוף את כוחות צה"ל תוך הריגתם. ניתן אפילו להשתלט על טנק מרכבה כדוגמת משחקים כגון Call of Duty. מהלכי המשחק כוללים הרבה מאוד אלימות, אך המפתח היה מספיק חכם כדי לא להכניס לתוך השלבים השונים תכנים כגון הרג אזרחים או בלתי מעורבים. ועדיין, הגרפיקה האלימה ורוויית הדם אינה משאירה מקום לספק לגבי המטרות הסופיות.
אין זו הפעם הראשונה שמשחק מחשב כולל תכנים אלימים כגון אלה. באחד מפרקי המשחק Call of Duty לפני כמה שנים המפתחים כללו סצנה בה השחקן משתתף במתקפת טרור בנמל תעופה על אזרחים. השערורייה שעוררה אז הסצנה המדוברת הפכה את המשחק לנחשק מאוד עבור רבים וסייעה למכירות שלו. עם זאת, החברה שפיתחה אותו הבהירה שהיה מדובר בבחירה להראות את הצד השני ולא לתמוך בו. גם במשחקי סדרת GTA ניתן למצוא תכנים מעוררי מחלוקת שכן השחקן משחק דמויות של עבריינים ויכול לתקוף גם עוברי אורח תמימים. ועדיין, נדיר שמשחק נכנס לפוליטיקה בצורה כה בוטה ומנסה להעביר מסר של תמיכה בטרור.
בפרסומים הקודמים על המשחק בגרסתו הראשונה, החנות המקוונת לא הגיבה לטענה שהיא מאפשרת לשחזר אירועי טרור במשחק הזה. עם זאת בשיחה שערכו בכאן 11 עם מפתח המשחק לפני כשנה הוא סיפר שהמטרה שלו הייתה להראות את הצד הפלסטיני ולא כדי לעודד טרור. "להיפך, אני רוצה להראות שהמוסלמים לא עוסקים בטרור אלא בלחימה", אמר בהזדמנות אחרת לניוזוויק שדיווח על הסיפור לאחר פרסום ב-X של LibsofTiktok על הגרסה החדשה של המשחק.
קשה להעריך כיצד המשחק הזה משפיע על מי שמשחק בו, מצד אחד גם הטרוריסט הנורבגי אנדרס ברייוויק, שרצח מאות ילדים באירוע הטרור החמור בתולדות המדינה התייחס במניפסט שפרסם על הסיבות לפעולה שלו לכך ששאב השראה מסוימת מהמשחק CoD Modern Warfare 2 ומסצנת הטבח בנמל התעופה. אך מדובר באירוע נדיר שבו טרוריסט מנסה לקשור את פעולותיו לתכנים שנחשף אליהם. רוב מעשי הטרור מבוצעים כיום מתוך להט דתי או פוליטי ולרוב לא ניתן לקשר אלימות במשחקים לפעולות אלימות בחיים האמיתיים. עם זאת המשחק אבירי אל-אקצא עדיין מציג אירוע טרור כלוחמה לגיטימית וככזה הוא מפיץ עיוות של האירועים שהביאו למלחמה בעזה.
ynet פנה לחברת Valve המפעילה את החנות Steam לתגובה אך עד למועד פרסום הכתבה זו לא התקבלה.