פיצ'ר החיפוש של ChatGPT הושק בשבוע שעבר לאחר ציפייה ארוכה מצד חובבי ה-AI ואלה המשוועים לקצת תחרות מול גוגל, ובמובנים רבים הוא מספק תוצאות מצוינות, אפילו ביחס ליריבה הגדולה. התכונה החדשה מהווה את הניסיון הראשון של OpenAI להיכנס לעולמות האינטרנט המסורתיים שנשלטו עד כה על ידי גוגל ומיקרוסופט.
5 צפייה בגלריה
מנוע החיפוש החדש של ChatGPT
מנוע החיפוש החדש של ChatGPT
מנוע החיפוש החדש של ChatGPT
(OpenAI)
הסיפור של מנוע החיפוש החדש פשוט. במקום לחפש בגוגל (או בבינג) ולקבל דף תוצאות שבחלקו מבוסס על מודעות פרסומיות, חלקו קישורים לאתרים עם המידע שאתם רוצים (שוב, בכפוף לפרסום או מיקום ממומן מבוסס SEO) וחלקו כולל מעין תשובות מבוססות AI שמסוכמות בצורה מאוד קצרה על ידי ג'מיני, ChatGPT יספק לכם סיכום מלא של מה ששאלתם.
ב-OpenAI מבינים שיש עדיין בעיית אמינות עם בינה מלאכותית ולכן מצרפים בכל מענה קישורים למקורות. לצד זאת, אלה לא מהווים את עיקר המענה אלא רק מעין תמיכה לוגיסטית. את התשובות ניתן להרחיב, והמנוע ימשיך לשמור על הקונטקסט הראשוני - בדומה לשאילתות רגילות בצ'אטבוט.
בכל הנוגע לגוגל, שהשיקה מנוע חיפוש מבוסס AI משל עצמה לפני כחצי שנה, היא בהחלט צריכה להיות מודאגת מהצעד החדש של OpenAI. החיפוש החדש של ChatGPT הוא השירות הראשון מאז בינג שמאיים עליה, והפעם בצורה הרבה יותר מוחשית. זהו גם ככל הנראה המתחרה הראשון אי פעם שיש לו סיכוי להעביר אליו משתמשים ממנוע החיפוש החשוב והגדול ברשת.
5 צפייה בגלריה
החזון החדש של גוגל לחיפוש
החזון החדש של גוגל לחיפוש
החזון החדש של גוגל לחיפוש
(צילום: גוגל)

אז איך זה עובד?

מבחינת שימוש יש לכם שלוש אפשרויות - הראשונה היא כמובן לגשת לאופציית החיפוש באתר או באפליקציה של ChatGPT. האפשרות השנייה היא להחליף לחלוטין את מנוע החיפוש שלכם. לצד זאת חשוב לשים לב כי אם תרצו להחליף את גוגל ב"חיפוש "ChatGPT כמנוע ברירת המחדל, זה לא בהכרח יהיה אפשרי דרך ההגדרות. חלק מדפדפני האינטרנט שולטים בקפדנות על השירותים שיכולים לשמש כמנוע החיפוש שלכם.
אבל כמו תמיד, ישנן דרכים לעקוף את המגבלות. בפורבס פרסמו מדריך קצר שיסייע לכם ואנחנו תרגמנו אותו עבורכם. שימו לב – נכון לכתיבת שורות אלו, רק למנויי ChatGPT בגרסת הפרמיום יש גישה לחיפוש באינטרנט והפיצ'ר לא זמין בחשבונות החינמיים.
כדי להגדיר את "חיפוש "ChatGPT בכרום ולהחליף את גוגל כמנוע החיפוש, עליכם קודם כל להוריד את התוסף של ChatGPT המיועד לדפדפן (לחצו כאן להורדה), שכל מטרתו היא לעקוף את ההגבלות של גוגל. כל שעליכם לעשות הוא להתקין אותו והוא כבר ידאג לשאר.
5 צפייה בגלריה
תוצאות חיפוש באמצעות ChatGPT
תוצאות חיפוש באמצעות ChatGPT
תוצאות חיפוש באמצעות ChatGPT
(צילום מסך)
ואם אתם לא רוצים ללכת עד הסוף ולהחליף את גוגל כברירת המחדל שלך, אבל כן רוצים להקל על החיפוש באמצעות ChatGPT, יש לכם את האפשרות השלישית, והיא הוספת ChatGPT כקיצור דרך לחיפוש אתרים. זאת אומרת שתוכלו להקליד קיצור דרך כמו "@chat" בשורת הכתובת של הדפדפן, ואחריו מונח החיפוש, והוא יאתר לכם את המידע שאתם צריכים.
כדי להוסיף את האפשרות הזו, עליכם להיכנס להגדרות של כרום ← בחרו במנוע חיפוש מהתפריט השמאלי ← לחצו על "ניהול מנועי חיפוש וחיפוש אתרים" תחת חיפוש אתרים ← לחצו על "הוסף" ← שנו את השם ל-"ChatGPT" (ללא מירכאות) ← שנו את קיצור הדרך ל-"chatgpt@" או קיצור דרך אחר לבחירתכם ← שנו את כתובת האתר ל-https://chatgpt.com ולאחר מכן לחצו על "הוסף עכשיו".
כעת תוכלו לדוגמה לרשום "chatgpt@ מזג האוויר היום בתל אביב" בשורת הכתובת של הדפדפן והוא יפעיל את החיפוש באמצעות ChatGPT. אתם אמורים לראות את שורת הכתובת משתנה ל"חיפוש עם ChatGPT" לאחר שהקלדתם את קיצור הדרך ולחצתם על מקש הרווח.
5 צפייה בגלריה
מנוע החיפוש החדש של ChatGPT
מנוע החיפוש החדש של ChatGPT
מנוע החיפוש החדש של ChatGPT
(OpenAI)
להחליף את גוגל בחיפוש ChatGPT בדפדפן אדג' (Edge) של מיקרוסופט אמור להיות יותר קל, לפחות תיאורטית, עקב השותפות העמוקה בין מיקרוסופט ל-OpenAI, נכון? אז לא בדיוק. מיקרוסופט כמו מיקרוסופט, לא מקלה על החיים עבור מי שרוצים להחליף שירות שלהם, במקרה הזה מנוע החיפוש בינג. למרות שאדג' מבוסס על אותו מנוע כרומיום כמו כרום של גוגל, ולכן גם יכול לטעון את תוסף החיפוש של ChatGPT, כאשר תנסו להתקין את התוסף, הוא ייחסם בתחילה ותראו הודעת אזהרה.
תצטרכו ללחוץ על הכפתור האפור "הפעל", או Turn On, כדי להבטיח שחיפוש ChatGPT אכן הופך לברירת המחדל שלכם. לאדג' יש גם תכונה דומה לכרום המאפשרת להוסיף מנועי חיפוש, מבלי להחליף את ברירת המחדל. פתחו את הגדרות ← בחרו "פרטיות, חיפוש ושירותים" מהתפריט השמאלי ← גללו מטה אל "שורת הכתובת וחיפוש" ולחצו ← לחצו על "ניהול מנועי חיפוש" ← לחצו על "הוסף" ופעלו לפי השלבים שמופיעים.
5 צפייה בגלריה
סונדאר פיצ'אי
סונדאר פיצ'אי
מנכ"ל גוגל, סונדאר פיצ'אי. האם סוף סוף קמה היורשת למלכת מנועי החיפוש?
(צילום: AP)
כדי להחליף את גוגל בחיפוש ChatGPT בדפדפנים אחרים כגון פיירפוקס או ספארי של אפל, האפשרויות מוגבלות יותר. ספארי אכן מאפשר להחליף את מנוע ברירת המחדל, אך רק לאחד מחמישה ספקים שונים, לא כולל ChatGPT. כמו כן, נראה ש"חיפוש ChatGPT" לא עובד עם תכונת האתר המהיר של ספארי המאפשרת לחפש אתרים משורת הכתובת, מבלי לבקר בהם תחילה.
גם פיירפוקס מאפשר למשתמשים להחליף את מנוע החיפוש המוגדר כברירת מחדל שלהם, אך הדבר מחייב את ספק החיפוש ליצור תוסף לדפדפן. נראה ש-OpenAI עדיין לא יצרה אחד עבורו. אם אתם משתמשי ויוולדי שגם הוא מבוסס על כרומיום, אתם יכולים להתקין תוספים מחנות האינטרנט של כרום. ניתן גם להוסיף את ChatGPT לרשימת מנועי החיפוש של Vivaldi באמצעות אותו תהליך המפורט לעיל עבור כרום (הגדרות ← חיפוש ← מנועי חיפוש). לאחר שהוא נוסף כמנוע חיפוש, ניתן להפוך אותו לברירת המחדל.