נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, אמר אמש (יום ג') במסגרת פאנל בנושא בינה מלאכותית כי יש להתייחס לסיכונים ש-AI מעמיד בפני הביטחון הלאומי והכלכלה, וכי יפנה לדעת מומחים בנושא. "הממשל שלי מחויב לשמור על הזכויות של אמריקאים ועל הבטיחות שלהם ולהגן על הפרטיות, להגיב להטיות ולדיסאינפורמציה, ולוודא שמערכות AI הן בטוחות לפני השקתן", אמר באירוע בסן פרנסיסקו.
עוד בנושא:
ביידן נפגש במסגרת הפאנל עם חבורה של מנהיגי ארגוני חברה אזרחית ופעילים הביקורתיים לגבי ענקיות הטכנולוגיה, כדי לדון על נושא הבינה המלאכותית. "רציתי לשמוע ישירות מהמומחים", אמר. לפגישה הגיעו טריסטן האריס, מנהל ארגון Center for Humane Technology, ג'וי בולמוויני, מייסד ארגון Algorithmic Justice League, ורוב רייך, פרופסור באוניברסיטת סטנפורד.
ביידן כבר דן בנושא עם מנהיגים אחרים, בהם ראש ממשלת בריטניה רישי סונאק, שממשלתו תערוך בהמשך השנה ועדה גלובלית ראשונה מסוגה הנוגעת לבטיחות בינה מלאכותית. ביידן צפוי לדון בנושא גם עם ראש מממשלת הודו, נרנדרה מודי, במהלך ביקורו בארה"ב.
מספר ממשלות שוקלות איך להתמודד עם סיכוני טכנולוגיית הבינה המלאכותית הגנרטיבית, שזוכה להשקעות עתק ופופולריות רבה מאז השקת ChatGPT. בשבוע שעבר, מחוקקים מהאיחוד האירופי הסכימו להכניס שינויים בטיוטת החוקים של הנציבות האירופית שעוסקים בבינה מלאכותית, במטרה לקבוע סטנדרט גלובלי שנוגע לטכנולוגיה.
אפילו בקרב בכירי התעשייה שמובילים את פיתוח הכלים הגנרטיביים נשמעים חששות בנוגע לסכנות העתידיות האפשריות של הפיתוחים הללו וקריאה לרגולציה. בשבועות האחרונים, חלקם חתמו על הצהרה לפיה "הפחתת הסיכון של היכחדות על ידי AI צריכה לעמוד בראש סדר העדיפויות, לצד מגפות ומלחמות גרעיניות".