במשך ארבעת החודשים האחרונים, חברת מטא הפעילה אקסלרטור חדשני, המוקדש לסטארטאפים ישראליים בתחום הבינה המלאכותית. מתוך עשרות מועמדים, נבחרו עשר חברות ישראליות בשלבי צמיחה מוקדמים להשתתף בתוכנית. את אירוע הסיום ערכה החברה אתמול (ד') במרכז הפיתוח שלה בתל אביב. מעבר להצגת הסטארטאפים השותפים החברה גם הציגה למשתתפים את חזון ה-XR שלה שיהיה משולב בעולמות הבינה המלאכותית שהיא מפתחת. על פי מה שהוצג ניכר שהדור השלישי של משקפי המטא ריי באן נמצא כבר בפיתוח מואץ ויכלול לא מעט פיצ'רים שהוצגו באב הטיפוס Orion עליו דיווחנו כאן בשנה שעברה.
עבור הסטארט-אפים שהשתתפו בתוכנית, זו כללה ארבעה חודשים של עבודה אינטנסיבית במרכז המחקר והפיתוח של מטא בתל אביב, והציעה הדרכה וסדנאות בהנחיית מומחים מובילים בתעשייה: עדי סופר תאני, מנכ"לית מטא בישראל; עמית בלייווייס, מדען נתונים בכיר באנבידיה; נועה זהבי, מנהלת מוצר ב-AI21 Labs; לירון דור, מובילת טכנולוגיות סטארטאפ באמזון AWS; אורן גפני, חוקר AI במטא; ולירון גליקמן, יועצת ומרצה בינלאומית לנטוורקינג ופיתוח עסקי גלובלי.
החברות הנבחרות מייצגות מגוון רחב של יישומי AI, על פי המספרים שהציגה סופר-תאני כ-30 אחוזים מחברות הסטארטאפ בישראל כיום עוסקות בתחום הבינה המלאכותית היוצרת. החברות שהשתתפו בתכנית היו :
QR Genetics: מפתחת פתרונות AI להאצת גילוי תרופות למחלות גנטיות.
Twee: פלטפורמת AI המסייעת למורי אנגלית ליצור וליצור חומרי למידה חדשניים.
Lucid Dreams: יוצרת "סמנכ"ל כספים מבוסס AI" לעסקים קטנים ובינוניים.
Adge: מפתחת פתרונות AI לצוותי קריאייטיב.
Vinst: מפתחת עוזר אישי למטבח ולבישול ביתי.
Spines: יצרה פלטפורמת פרסום מבוססת בינה מלאכותית לסופרים ולמו"לים.
OrCam Hear: מפתחת מכשיר לשמיעה ולבידוד והשתקת רעשי רקע.
Panjaya: פיתחה פתרון AI לתרגום וידאו תוך שמירה על קולות וסינכרון טבעיים.
"אני נרגשת להיות כאן היום ולחגוג את סיום ארבעת החודשים של תוכנית האקסלרטור שלנו", אמרה עדי סופר תאני, מנכ"לית Meta בישראל. "החברות שנבחרו, מתוך עשרות מועמדים על ידי ועדה של נציגי Meta ומשקיעים בתעשייה, מציגות חדשנות פורצת דרך ומעוררת השראה בתחום הבינה המלאכותית במגוון רחב של תחומים". עוד ציינה סופר-תאני שלמרות שתחום ה-AI מספק יתרון מובנה לחברות הטק הגדולות בגלל הצורך בכמויות גדולות של נתונים, גם סטארטאפים יכולים להציע רעיונות חדשניים.
סופר תאני הדגישה את המחויבות המתמשכת של מטא ל-AI, והדגישה את ההשקה האחרונה של Llama 3.3, מודל שפה בקוד פתוח הזמין לשימוש חופשי. "אנחנו משקיעים משאבים רבים כדי להנגיש את המודל הזה לקהילת הקוד הפתוח", אמרה. Llama משמש גם כבסיס לעוזר ה-AI האישי של מטא, Meta AI, שכבר יש לו למעלה מחצי מיליארד משתמשים ברחבי העולם. עוד ציינה שהחברות שהוצגו בחלקן כבר גייסו הון להמשך הפיתוח וששווי השוק המוערך שלהן הגיע לכ-68 מיליון דולר במצטבר.