קנדה הורתה אמש (ד') על פירוק עסקיה של בייטדאנס, בעלת טיקטוק, במדינה. הסיבה לכך לפי הודעת הממשלה היא דאגה מכך שפעילות החברה מהווה "סיכון לביטחון הלאומי". עם זאת, קנדה לא חוסמת את הגישה לאפליקציה עצמה נכון לעכשיו, וקנדים עדיין יוכלו להעלות אליה תכנים וסרטונים.
2 צפייה בגלריה
מטה טיקטוק
מטה טיקטוק
טיקטוק - חברת האם הסינית בצרות
(צילום: רויטרס)
שר החדשנות הקנדי, פרנסואה-פיליפ שמפיין, אמר שפעולת הממשלה בנושא מהווה מענה ל"איום על הביטחון הלאומי שנובע מפעילותה של בייטדאנס במדינה, דרך הקמת טיקטוק טכנולוגיות קנדה (הזרוע המקומית של הרשת החברתית)". המהלך מגיע לאחר שבשנה שעברה הממשלה הקנדית פתחה בבדיקת התוכנית של טיקטוק להגדיל את עסקיה ופעילותה במדינה.
על פי החוק הקנדי, מותר לממשלה לבצע הערכות על סכנות לביטחון הלאומי מצד משקיעים זרים, כמו שהיה במקרה של ניסיון ההקמה של טיקטוק קנדה, כאשר החוק גם מונע מהממשלה לחשוף את הפרטים של השקעות אלה. שמפיין הסביר כי המהלך מגיע לאחר אזהרה של שירותי הביון הקנדיים.

עובדי מדינה לא יוכלו להשתמש בטיקטוק

בבייטדאנס כמובן לא אהבו את המהלך והודיעו שייפנו לבית המשפט. "סגירת משרדינו בקנדה והרס של מאות משרות בעלות תגמול גבוה אינו אינטרס של אף אחד, ולמרות זאת הממשלה עשתה זאת", כך מסר דובר טיקטוק בקנדה. מעבר לסגירת המשרדים, הממשלה גם הוסיפה איסור על עובדי מדינה לעשות שימוש באפליקציה על מכשירים רשמיים.
2 צפייה בגלריה
שו זי צ'ו בשימוע בקונגרס
שו זי צ'ו בשימוע בקונגרס
מנכ"ל טיקטוק שו זי צ'ו בשימוע בקונגרס
(צילום: Chip Somodevilla / Getty Images)
המהלך הקנדי מגיע לאחר מהלך דומה של ממשלת ארה"ב שחסמה את טיקטוק ממכשירי עובדים פדרליים וכל העובדים או הספקים הנותנים שירותים לממשל. במקביל, בחודש מרץ האחרון הבית הלבן יזם חקיקה שמיועדת לחסום את פעילות טיקטוק בארה"ב אם זו לא תימכר לגורם צד שלישי שיהיה מקובל על הממשל האמריקאי.
בתגובה, הגישו טיקטוק ובייטדאנס עתירה לבית המשפט הפדרלי נגד ההחלטה. כך או כך, על פי החוק האמריקאי יש לבייטדאנס עד ה-19 בינואר (יום לפני כניסת טראמפ לתפקיד) כדי למכור את טיקטוק או להתמודד עם חרם, זאת בגלל שבראייה האמריקאית, בייטדאנס מהווה סיכון ביטחוני - בדיוק כמו במקרה של קנדה.