כלב רובוטי בשם "ספוט", פרי פיתוחה של חברת הרובוטיקה "בוסטון דיינמיקס" (Boston Dynamics), הצטרף לאחרונה למערך ההגנה של השירות החשאי של ארה"ב, כך לפי דיווח שעלה בימים האחרונים בסוכנות הידיעות רויטרס.
2 צפייה בגלריה
ספוט - הכלב הרובוטי שהצטרף למערך ההגנה הנשיאותי
ספוט - הכלב הרובוטי שהצטרף למערך ההגנה הנשיאותי
ספוט - הכלב הרובוטי שהצטרף למערך ההגנה הנשיאותי
(רויטרס)
לפי הדיווחים, ספוט נראה לאחרונה כשהוא מסייר סביב מתחם מאר-א-לאגו שבפלורידה, שם מתגורר נשיא ארה"ב המיועד, דונלד טראמפ. הכלב הרובוטי אינו חמוש ומגיע נכון לעכשיו עם שתי צורות הפעלה – האחת בשליטה מרחוק, והשנייה אוטומטית, כאשר הרובוט מתהלך לאורך מסלול שתוכנת מראש. על כל אחת מרגליו מופיעה אזהרה ברורה לעוברים והשבים: "נא לא ללטף".
"ספוט" ידוע ביכולותיו המרשימות: הוא מסוגל לעלות ולרדת מדרגות, לנוע במרחבים צפופים, ואפילו לפתוח דלתות. הוא מצויד במצלמות מתקדמות שמייצרות מיפוי תלת-ממדי של סביבתו, וקיימת אפשרות להוסיף לו חיישנים תרמיים ואביזרים נוספים.
ובגלל שהשנה היא 2024, כמובן שספוט לא נעלם מעיני הגולשים ברשתות החברתיות, וסרטון של הרובוט מתהלך במתחם הפך לאחרונה לוויראלי. לצד זאת, אם תשאלו את מנגנוני הביטחון האמריקאיים, המשימה שלו רחוקה מלהיות מצחיקה. "להגן על הנשיא הנבחר זו המשימה העליונה שלנו", מסר אנתוני גוליילמי, דובר השירות החשאי ל-BBC.

לקחים מניסיונות ההתנקשות

כזכור בחודשים שקדמו לבחירות לנשיאות ארה"ב, טראמפ היה יעד לשני ניסיונות התנקשות – אחד בחודש יולי במהלך עצרת בפנסילבניה, והשני בספטמבר, במתחם הגולף של מאר-א-לאגו. אחוזתו של טראמפ רחבת ידיים (כ-17 דונם), ונראה כי בשירות החשאי החליטו על הצורך להוסיף שכבת הגנה נוספת למתחם הרגיש בדמותו של הרובוט.
2 צפייה בגלריה
מאר א-לאגו
מאר א-לאגו
מאר א-לאגו. אחוזה רחבת ידיים
(צילום: AFP)
רון וויליאמס, סוכן לשעבר בשירות החשאי ומנכ"ל חברת Talon לניהול סיכונים, מסר ל- BBC כי ניסיונות ההתנקשות האחרונים בטראמפ הדגישו את הצורך בשדרוג טכנולוגי שיכול לסייע בזיהוי וסיכול איומים מסוג זה. יחד עם זאת, השירות החשאי סירב לפרט על השימוש בספוט.

חברו הטוב והחדש של האדם?

כלבים רובוטיים משמשים בשנים האחרונות ככלי מבצעי נפוץ במגוון רחב של תחומים – יחידות חבלה משתמשות ברובוטים מסוג זה לבדיקת מטענים חשודים, ומשטרת ניו יורק אף שילבה אותם במערך הכוחות שלה. גם בחזית הלחימה יש ל"כלבים" אלו שימוש – באוקראינה, משמשים רובוטים מסוג זה ככלי סיור, זאת כחלק מהמלחמה מול רוסיה.
אבל בעוד שהרובוטים האלה מופעלים כאמור מרחוק על ידי מפעיל אנושי או מבצעים פעולות אוטומטיות שתוכנתו אליהם מראש, בחברת בוסטון דיינמיקס כבר עובדים על הדבר הבא - שילוב של בינה מלאכותית ברובוט והפיכתו לחכם ועצמאי יותר מאי פעם. בסרטון שפרסמה החברה לפני כשנה, ניתן לראות כיצד הרובוט "מאמץ" מגוון אישיויות שהוכתבו לו באמצעות פרומפטים, ולאחר מכן הופך למדריך סיור במטה החברה, המתאים את דבריו לפי מה שהוא מזהה בשטח.
ואם חשקה נפשכם בכלב רובוטי שכזה משלכם, אז תשמחו לדעת שספוט זמין לרכישה מאז שנת 2020. עם זאת, כנראה פחות תשמחו לדעת מה מחירו - כ-75 אלף דולר לדגם הבסיס המגיע עם שתי סוללות, מטען וטאבלט לשליטה ברובוט.