מחקר חדש של התנועה למאבק באנטישמיות ברשת חושף כי הרשת החברתית לינקדאין, המשמשת בעיקר כפלטפורמה ליצירת קשרים מקצועיים ועסקיים, לא הסירה תכנים אנטישמיים. לאורך תקופה של שלושה חודשים נמצאו ברשת החברתית יותר מ-100 פוסטים הכוללים תוכן הקורא לגינוי ושנאת יהודים וישראלים.
עוד כתבות שיעניינו אתכם:
דוח המחקר של התנועה למאבק באנטישמיות ברשת חקר לעומק את רשת לינקדאין, שבבעלות מיקרוסופט, במשך שלושה חודשים, בין חודש אפריל ועד חודש יוני השנה. כאמור, במהלך שלושת החודשים שנבדקו נמצאו בתחומי הרשת החברתית יותר מ-100 פוסטים בעלי אופי אנטישמי או מסית כלפי יהודים וכלפי מדינת ישראל. התכנים הוגדרו כאנטישמיים בהתאם להגדרות הברית הבינלאומית לשימור זכר השואה, ה-IHRA. בין הפוסטים השונים ניתן למצוא קריאות לביצוע מעשי אלימות כלפי יהודים וישראלים לצד פוסטים המשווים את מדינת ישראל לנאצים.
כל התכנים שנמצאו על ידי התנועה למאבק באנטישמיות ברשת דווחו באופן ישיר ללינקדאין. ראוי לציין שהרשת החברתית טוענת כי היא אינה מתירה פרסום של תכנים בעלי אופי אנטישמי או אלים. אף על פי כן, מבדיקה של התנועה למאבק באנטישמיות ברשת עולה כי אחוז התכנים שטרם הוסרו מהפלטפורמה לאחר הדיווח גדול פי שלושה מאחוז התכנים שכן הוסרו (68.3% לעומת 31.7%).
"הבעיה המטרידה עם פרסום תכנים אנטישמיים ברשת לינקדאין היא שאותם אנשים שמציפים אותם מתהדרים בתארים אקדמיים שונים או בתארים מקצועיים כאלה ואחרים", אומר ברק אהרון, מנהל תחום הניטור בתנואה למאבק באנטישמיות ברשת. "לינקדאין, בדומה לרשתות חברתיות אחרות, מצהירה על מאבק בתופעה, אך לצערי הסקירה שלנו מראה מציאות שונה לחלוטין מזו שהובטחה לנו".
מלינקדאין נמסר בתגובה: "לאנטישמיות ולצורות אחרות של דברי שטנה ואלימות אין מקום בלינקדאין או בקהילות שלנו. אנחנו מחויבים להציב סטנדרט גבוה לשיח בטוח בפלטפורמות שלנו, וננקוט בכל פעולה שתידרש בתגובה לכל תוכן או התנהגות הנוגדים את מדיניות הקהילה המקצועית שלנו. זה חשוב מאוד ונמשיך להשקיע בפיתוח פיצ'רים וכלים שישמרו על הפלטפורמה שלנו בטוחה".