"סוכני "AI ייעודיים המייעלים משימות ארגוניות ואישיות, חיפוש משופר מבוסס AI במערכת ההפעלה ווינדוס, תרגום סימולטני אוטומטי בפגישות וידיאו, ועוד – אלו רק חלק מכ-80 תכונות חדשות ליישומי מיקרוסופט, שעליהן הכריזה היום (ג') ענקית התוכנה בכנס השנתי Ignite המתקיים בשיקגו.
הכנס, שמארח 14,000 משתתפים, עומד השנה כולו, כצפוי, בסימן בינה מלאכותית. מיקרוסופט הציגה בו כאמור את "סוכני AI", המשולבים כמעט בכל אחת מהתוכנות הארגוניות שלה, בעיקר בסביבת מיקרוסופט 365 הפופולרית. חלקם זמינים מיידית, אך רובם ייכנסו לשימוש בתחילת 2025. לפי החברה, כמעט 70% מהחברות המובילות בעולם משתמשות כבר ב- Copilot (השם הכולל ליישומי הבינה המלאכותית של מיקרוסופט).
סוכנים עם תפקידים מיוחדים
ה"סוכנים" של Copilot הם מעין מיני-מודלים מבוססי בינה מלאכותית, המתמחים בתפקידים מיוחדים – הן במשימות פשוטות ושגרתיות וכן בתהליכים עסקיים מורכבים. "סוכן מתורגמן" למשל, מאפשר לשוחח בוועידות וידיאו ב-Teams בעד תשע שפות, כך שכל משתתף יכול לדבר ולהאזין בשפה לבחירתו, ואפילו לאפשר לסוכן "לייצג אותו" ולהשתמש בדגימת הקול שלו.
בנוסף, "סוכן מנהל פרויקטים" בתוכנת Planner יכול ליצור באופן אוטומטי תוכנית חדשה לפרויקט ולאחר מכן לפקח על ביצועו; "סוכן מנחה"– שפותח במרכז המחקר והפיתוח של מיקרוסופט בישראל - הופך להיות אחד מצוות המשתתפים בפגישות צ'אטים, רושם הערות בזמן אמת, ומציג למשתתפים סיכום של מידע חשוב בזמן השיחה; "סוכן שירות עצמי לעובדים" עוסק עבורם בנושאים הנוגעים למקום העבודה – תשובות לשאלות על זכויותיהם, בקשת מחשב נייד חדש ועוד.
באמצעות הכלי הגרפי Copilot Studio, כל משתמש יוכל להקצות בקלות משימות לסוכן ה-Copilot, כמו כתיבת דוחות, תזמון הודעת מייל יומית המסכמת צ'אטים חשובים, ועוד. הסוכן גם יוכל לבצע פעולות רצויות בשם העובד מבלי שיצטרך להנחות אותו מחדש בכל פעם.
ויש גם פיתוחים כחול-לבן
אפליקציית הצ'אטים Teams זוכה לטיפול מיוחד, בעיקר במטרה לחסל את מחסומי השפה: משתתפי פגישה יוכלו גם לבחור לתמלל אותה באחת מתוך 31 שפות שיבחרו, בלי קשר לשפות שבהן נעשה שימוש במהלכה, ואת סיכום הפגישה ניתן יהיה להציג באופן אוטומטי בשפה שנבחרה – תכונה שפותחה במרכז של ענקית הטק בהרצליה.
פיתוח כחול-לבן נוסף שהוצג הוא ניתוח ו"הבנה" של תוכן ויזואלי שמוצג במהלך פגישה, מצגת, אתר או מסמך, כך שגם אם אחד המשתתפים פספס אותו, Copilot יוכל להשלים עבורו את החסר ולתאר לו את התובנות שעלו ממנו.
חיפוש משופר
במקביל הציגה מיקרוסופט כמה חידושי בינה מלאכותית הפונים לכלל משתמשי מערכת ההפעלה ווינדוס: המרכזי שבהם הוא החיפוש המשופר, שישולב ביישום החיפוש הבסיסי במחשב, ב"סייר הקבצים" וגם ב"הגדרות", באמצעותו תוכלו למצוא את הקבצים שאתם מחפשים במחשב גם בלי הצורך לזכור שמות או תוכן מדויק, אלא רק באמצעות תיאור תוכנם.
לדוגמה, אם תחפשו מסמך העוסק במכוניות, אוטובוסים או מטוסים, תוכלו למצוא אותו בחיפוש תחת התיאור "אמצעי תחבורה". באותו האופן תוכלו לחפש גם תמונות רק באמצעות תיאור שלהן. לצד זאת, יש ציין כי החיפוש המשופר יתאפשר במחשבי Copilot+ בלבד, הכוללים רכיב בינה מלאכותית פנימי (NPU), כך שהוא יתאפשר גם כאשר המחשב לא מחובר לרשת האינטרנט.
שיפורים בתוכנות האופיס ומחשב נייח מבוסס ענן
וכמובן שבמיקרוסופט לא שכחו לשדרג גם את שאר מערכות האופיס: PowerPoint תאפשר מעתה שימוש בבינה מלאכותית לא רק לטובת הכנת מצגות אוטומטית, אלא גם תרגום של מצגות ל-40 שפות שונות, תוך שמירה על העיצוב של כל שקופית. Excel יאפשר לכם ליצור אוטומטית גיליון אלקטרוני בהוראת טקסט או קול בלבד, וב-OneNote תוכלו לארגן בתוך מקטע אחד רעיונות שנלקחו משילוב של הערות מוקלדות, כתב יד, והערות קוליות.
לדפדפן של מיקרוסופט, Edge, יתוסף מעתה "חוסם הפחדות" מבוסס בינה מלאכותית, שיגן על משתמשים מפני הונאות סייבר המבוססות על טקטיקות הפחדה אגרסיביות, שמטרתן לגנוב נתונים רגישים. לדוגה - כאשר משתמש ייתקל באזהרה כגון "המחשב שלך נגוע, לחץ כאן" – התוסף יתריע בפניו כי מדובר ככל הנראה בהונאה.
במקביל, החברה הציגה לראשונה מחשב נייח קטן מבוסס ענן, Windows 365 Link, שמתחבר תוך שניות ובצורה מאובטחת לשירות המציע את ווינדוס בענן. המכשיר לא כולל נתונים או אפליקציות משום סוג, וכל המידע נשאר מוגן בתוך הענן של מיקרוסופט. הוא יהיה זמין לרכישה החל מאפריל 2025 ויעלה 350 דולר.