הנהירה לאפליקציית המסרים סיגנל בשבועות האחרונים, בעקבות משבר מדיניות הפרטיות של וואטסאפ, ממשיכה לצבור תאוצה: אף שבסיגנל עוד לא משחררים מספרים רשמיים, האפליקציה חתמה את שנת 2020 עם קצת יותר מ-25 מיליון משתמשים חודשיים, ואפשר להניח שהיא לכל הפחות הכפילה את הנתון הזה בחודש הראשון של שנת 2021. בין אם החלטתם להצטרף להייפ של סיגנל, ובין אם אתם עוד על הגדר - הנה כמה דברים שאפליקציית המסרים יודעת לעשות וכדאי שגם אתם תדעו.
התכונות המרכזיות של סיגנל דומות למדי לאלה של וואטסאפ הפופולרית: שיחות מוצפנות מקצה-לקצה, שיחות קבוצתיות, שיחות וידאו ושיחות קוליות ביחידים או בקבוצות, שימוש בסטיקרים ובגיפים, ובעצם כל התכונות הבסיסיות של אפליקציית מסרים. את ה"קילר פיצ'ר" של וואטסאפ, סיגנל עוד רחוקה מלשכפל - העובדה שכל אנשי הקשר שלכם נמצאים באפליקציה, אבל על החיסרון הזה סיגנל מפצה בהצטיינות בתכונות שמדגישות היבטים של פרטיות.
הודעות בהשמדה עצמית
בדומה למה שמתאפשר בטלגרם - חלופה פופולרית נוספת לוואטסאפ, גם בסיגנל אפשר להגדיר הודעות שנעלמות בתוך פרק זמן קצוב מרגע שהן נקראו. פתחו את תפריט שלוש הנקודות בחלון השיחה שלכם בסיגנל > בחרו ב"הודעות נעלמות" > בחרו בפרק הזמן הרצוי. חמש או עשר שניות, חצי דקה, דקה, חמש דקות, חצי שעה, שעה, יום או שבוע שלם. מרגע שתגדירו, בחלון השיחה תופיע לשני הצדדים התראה שמעתה ההתכתבות ביניכם מוגדרת להודעות נעלמות.
תמונות חד-פעמיות
תוכלו לשלוח בסיגנל תמונות שאפשר לצפות בהן פעם אחת בלבד. מרגע שהצד השני פתח את התמונה פעם אחת, היא תסומן כתמונה שנצפתה ולא, אחד מהצדדים לא תהיה גישה לתמונה הזאת שוב. איך עושים את זה? לוחצים על אייקון התמונה בתוך חלון השיחה ובוחרים תמונה כרגיל. בחלון הבא - שהוא חלון עריכת התמונה, בתחתית המסך יופיע סמל "אינפיניטי". לחיצה אחת עליו ויתקבל סימון X1. זה אומר שהתמונה שתשלחו היא במצב צפייה חד-פעמית, ושאפשר יהיה לראות אותה רק פעם אחת.
טשטוש פנים מובנה
עוד פיצ'ר מעניין במסגרת שליחת התמונות בסיגנל הוא זה של טשטוש פנים מובנה. הפיצ'ר הזה בעצם מאפשר לכם להשתמש ביכולת של סיגנל לזהות פרצופים בתמונה ולטשטש אותם בצורה אוטומטית מבלי שתצטרכו להסתבך עם עריכה ומברשות מיותרות. בוחרים תמונה ומגיעים שוב למסך העריכה. בחלק העליון של המסך ישנו אייקון של פסיפס ריבועים. לחצו עליו, ותוכלו לסמן "טשטוש פנים", ולהעביר את התמונה.
מקלדת אינקוגניטו
אחת הבעיות עם אפליקציות המקלדות השונות בהקשרים של פרטיות, היא שהן לומדות אותנו המשתמשים ומעבדות את המידע שאנחנו מקלידים באמצעותן. בסיגנל אפשר לוודא שזה לא קורה, באמצעות תכונה שנקראת מקלדת אינקוגניטו. זה אומר שהמידע שתקלידו בתוך הסביבה של סיגנל לא מעובד ולא נשמר על ידי האפליקציה. פתחו את תפריט ההגדרות של סיגנל > לחצו על "פרטיות" > והפעילו את המקלדת החשאית.
בלי צילומי מסך. בערך
הפיצ'ר הזה הוא מצד אחד יתרון נהדר בשימוש, מצד שני הוא עדיין לא אופטימלי. אפשר להגדיר שלא לאפשר למשתמשים לצלם מסך בסיגנל, הבעיה היא שזה חד-כיווני כרגע. כלומר, אם תגדירו את זה בעצמכם אמנם תוכלו לוודא שלמי שמתעסק לכם בטלפון אין אפשרות לצלם מסך ממה שקורה בתוך סיגנל, אבל אם הצד השני בשיחה לא יפעיל את התכונה הזאת בעצמו - אחרים כן יוכלו לצלם שיחות אתכם (בסיקרט צ'אט של טלגרם אגב, ממש בלתי אפשרי לבצע צילומי מסך משום צד של השיחה). נכנסים להגדרות > פרטיות > ומפעילים את תכונת בטיחות מסך. מרגע וזה ואילך לא תוכלו לצלם שום דבר ממה שמתרחש בתוך האפליקציה.
מקלידים…
בסיגנל תוכלו לבטל את האפשרות שהפכה כבר למובנת מאליה - לראות מתי הצד השני בשיחה מקליד עבורכם הודעה, ולאפשר לו לראות מתי אתם מקלידים בחזרה. הפיצ'ר הזה עובד לשני הצדדים, זה אומר שאם תפעילו אותו - לא תישלח אינדיקציה להקלדה שלכם, וגם לא תקבלו אותה בחזרה בחלון הצ'אט מהצד השני. נכנסים לתפריט ההגדרות > פרטיות > אינדיקטור הקלדה, ופשוט מבטלים.
נעילת מסך
בסיגנל תוכלו לוודא שרק אתם מורשים להיכנס לאפליקציה. הפיצ'ר הזה נשען על נעילת המסך שמוגדרת אצלכם במערכת ההפעלה של הטלפון - כלומר, אם זו טביעת אצבע, האפליקציה תבקש מכם את הטביעה בכל כניסה. בתפריט הגדרות > פרטיות > בחרו בנעילת מסך והפעילו אותה. מעתה בכל כניסה לאפליקציה תידרשו להצמיד את האצבע לקורא.
התראות אנונימיות
כשקופצת התראה על הודעה חדשה בסיגנל - לא כולם צריכים לדעת ממי קיבלתם הודעה ומה היא מכילה. בתפריט ניהול ההתראות של סיגנל אפשר לבחור בין תצוגה מלאה של ההתראה, לבין תצוגה חלקית הכוללת רק את שם השולח, או תצוגה אנונימית לגמרי שלא מראה שום דבר מלבד את העובדה שהתקבלה הודעה חדשה. נכנסים לתפריט ההגדרות > התראות > הצג > ובחרו את האפשרות המועדפת עליכם.
המצטרפים החדשים
עם הנהירה ההמונית לסיגנל, האפליקציה מתריאה בכל פעם שאיש קשר חדש מצטרף אליה. אפשר כמובן לבטל את זה, למרות שבינינו - זה נחמד לראות עוד ועוד אנשים מגלים את סיגנל ומצרפים אותה לטלפונים שלהם. אם בכל זאת תרצו לבטל, גשו לתפריט ההגדרות > התראות > אירועים > איש קשר הצטרף לטלגרם - ופשוט בטלו את הפיצ'ר.
שיחה עם עצמך
רבים משתמשים באפליקציות מסרים לצורך תזכורות עצמיות, ניהול רשימות והעברת קבצים. גם בסיגנל אפשר לעשות את זה, ואפילו לא צריך לפתוח קבוצות עם עצמכם. במסך השיחות הראשי, לחצו על סמן העט הכחול לחיבור הודעה חדשה. עם פתיחת רשימת אנשי הקשר, הקלידו Note to Self ותגיעו לתיבת השיחות הייעודית שלכם עם עצמכם. כאן תוכלו להזכיר לעצמכם מטלות ולמלא רשימות קניות בצורה חופשית.
הקבוצות החדשות
סיגנל מנסה לקפוץ על העגלה ולנצל את המומנטום, ומשיקה כל הזמן שיפורים ושדרוגים בתכונות שלה. הקבוצות החדשות בסיגנל מסוגלות לארח עד אלף משתתפים, והן כוללות אפשרות לשליחת קישורים להצטרפות לקבוצה, קוד QR להצטרפות, אזכורים של חברי הקבוצה בתוך השיחה, והגדרות אדמין מורחבות - כולל אישור הצטרפות מותנה לקבוצה, עריכת המידע על הקבוצה ואפילו מי יכול להגדיר הודעות נעלמות בתוך הקבוצה. בניגוד לוואטסאפ, בסיגנל מבהירים כי שום מידע על אודות הקבוצה לא נשמר מרחוק, תוכן השיחות כמובן מוצפן, וגם מידע על החברים בקבוצה או שם הקבוצה לא נאגר.