טבעת אחת לשלוט בכולם

דניאלה גינזבורג
הטבעת החכמה היא הוכחה שחדשנות אמיתית לא חייבת להיות גדולה ובולטת כדי להשאיר חותם. מדובר בגאדג'ט קטן ודיסקרטי, אבל גם חכם להפליא, שמשלב בין עיצוב אלגנטי לטכנולוגיה פורצת דרך. הטבעת מצוידת בחיישנים מתקדמים שמנטרים נתונים ביומטריים כמו דופק, רמות חמצן בדם, ואפילו איכות שינה – וכל זה בלי להכביד או להפריע לשגרה. היא פשוט שם, עושה את העבודה שלה בשקט ובאלגנטיות.
11 צפייה בגלריה
הטבעת החכמה של אורה הפינית
הטבעת החכמה של אורה הפינית
הטבעת החכמה של אורה הפינית
(צילום מסך: אתר אורה)
מעבר לעולמות הבריאות והכושר, הטבעת החכמה מצליחה להרשים גם בפיצ'רים פרקטיים. היא מאפשרת תשלום ללא מגע, זיהוי ביומטרי מאובטח, והתראות חכמות שמתחברות ישירות לסמארטפון. אבל מה שהופך אותה למיוחדת באמת זו היכולת לשלב טכנולוגיה כל כך מתקדמת בתוך פריט כל כך קטן, מבלי להתפשר על עמידות או נוחות. היא מתאימה לכל מצב – בין אם אתם מתאמנים, שוטפים כלים או שוקעים בשינה עמוקה.
למרות שטבעות חכמות מסוגים שונים קיימות כבר כמעט עשור, כניסתה של סמסונג לתחום בתחילת השנה עם הצגתה של הגלקסי רינג (לא זמינה נכון לעכשיו בישראל), מסמלת ללא ספק עידן חדש לטבעות אלו. לפי דיווחים שונים, בשנה הקרובה אנחנו עתידים לראות כבר את הדור השני של הרינג, שתהיה מתקדמת אף יותר מקודמתה.
הטבעת החכמה מסמלת את העתיד של הגאדג'טים הלבישים: מינימליסטי, אלגנטי, ורב-שימושי
בסופו של דבר, הטבעת החכמה מסמלת מבחינתי את העתיד של הגאדג'טים הלבישים: מינימליסטי, אלגנטי, ורב-שימושי. הטכנולוגיה הזו מוכיחה שלא צריך להעמיס על עצמנו עוד מסכים או מכשירים; לפעמים, כל מה שצריך זו טבעת קטנה על האצבע שתעשה את כל הקסם.
11 צפייה בגלריה
סמסונג רינג
סמסונג רינג
סמסונג רינג. צעד משמעותי בתחום
(קרדיט: סמסונג)

המשקפיים שסחפו את העולם

רפאל קאהאן
התלבטתי רבות לגבי המוצר או הטכנולוגיה שברצוני לבחור בתור "גאדג'ט השנה" שלי. בהתחלה חשבתי להתמקד במוצר AI כלשהו - ChatGPT, קלוד או ג'מיני, הרי אלו ממשיכים להשתדרג בקצב מסחרר. לאחר מכן שקלתי אולי את הוויז'ן פרו של אפל או את טכנולוגיית NXTPAPER של TCL שהופכת כל טאבלט או סמארטפון פשוט לקורא ספרים אלקטרוני בסגנון קינדל של אמזון.
אבל אני חייב לומר שהמוצר שהכי הרשים אותי מבחינת ההצלחה (המפתיעה) שלו והמיקוד שלו בפלח משתמשים שטרם נלקח בחשבון הם משקפי המטא ריי-באן. עבור אלה שלא מכירים, מטא (חברת האם של פייסבוק, וואטסאפ ואינסטגרם) חברה לחברת לוקסוטיקה-אסילור שהיא המקבילה של אפל בעולם המשקפיים, וביחד הם שילבו מצלמה, מיקרופון ורמקולים במסגרת של משקפי Wayfarer של ריי-באן - המשקפיים של האחים בלוז.
11 צפייה בגלריה
משקפיי רי באן-מטא
משקפיי רי באן-מטא
משקפיי רי באן-מטא
(מטא)
זו לא הפעם הראשונה שמשקפיים מהסוג הזה מושקים, אבל זו הפעם הראשונה שהם זוכים להצלחה בקרב הקהל הרחב. על פי הערכות בתעשייה, המכירות של הדור השני של הריי-באן האלה הגיעו ל-2 מיליון יחידות מאז ההשקה שלהם. הדור הראשון נמכר בכ-300,000 יחידות בלבד ולא היה הצלחה גדולה, גם בעיקר כי לא היו להם הרבה מאוד פיצ'רים חוץ מצילום והאזנה למוזיקה.
הפעם מארק צוקרברג באמת יכול להתגאות בעצמו, המשקפיים האלה מציעים משהו שכל שאר השחקנים בתחום פספסו
כעת, הדור האחרון מציע גם ניווט קולי וחיבור לסייעת ה-AI של מטא שניתן להפעיל בפקודה קולית כמו שמפעילים את סירי או אסיסטנט בסמארטפון. משתמשים אומרים שמדובר בהברקה, שכן למרות שהשימוש ב-AI די מוגבל בגלל האיטיות של המשקפיים, הם עדיין מספקים ממשק נוח ויעיל למי שלא רוצה לשלוף את הסמארטפון בכל פעם שהוא רוצה לצלם משהו לאינסטגרם.
11 צפייה בגלריה
משקפיי רי באן-מטא - נראים טבעיים על הפנים
משקפיי רי באן-מטא - נראים טבעיים על הפנים
משקפיי רי באן-מטא - נראים טבעיים על הפנים
(מטא)
ההצלחה של המשקפיים האלה כל כך גדולה, עד שמטא ולוקסוטיקה הודיעו שהן עובדות על המשך השותפות ופיתוח של דור שלישי למוצר, שכנראה גם יכלול מסכים קטנים. וכמעט שכחתי לציין - המשקפיים האלה עולים 300 דולר, פחות או יותר המחיר של משקפי שמש ממותגים רגילים.
מנכ"ל מטא, מארק צוקרברג, התגאה מאוד בעצמו בפיצוח הזה של תחום ה-AR רק לאחרונה. הפעם הוא באמת יכול להתגאות בעצמו, המשקפיים האלה מציעים משהו שכל שאר השחקנים בתחום פספסו - שילוב של פיצ'רים, עיצוב, נוחות שימוש ו"מגניבות" שמדברת אל הקהל הצעיר.
11 צפייה בגלריה
אירוע המפתחים של מטא
אירוע המפתחים של מטא
צוקרברג עם המשקפיים החכמים של ריי-באן מטא
(מטא)

שובו של הלפטופ

ישראל וולמן
שנים ניבאנו את דעיכתו של המחשב הנייד מול נסיקת הטאבלטים והסמארטפונים גדולי המסך. המחשב היה ונשאר כלי עבודה הכרחי לדרכים, אבל עד כה היה לגמרי לא ידידותי: קצר-חיים, ללא חיבור ישיר למטען, זמן עבודה של שעות בודדות, כבד משקל ומסורבל.
מיקרוסופט, מי שמערכת ההפעלה שלה פועמת גם היום בקרב כ-75% מכלל המחשבים האישיים בעולם, אחראית בשנתיים האחרונות למהלך היסטורי: התאמתה של מערכת ההפעלה "ווינדוס" לשימוש גם במחשבים שאינם מבוססים על מעבדי אינטל ו-AMD (x86) אלא על מעבדי ארכיטקטורת ARM, הנפוצים בעיקר בסמארטפונים. אלה, רובם מעבדי סדרת סנפדראגון מבית קוואלקום, יודעים להשתלב במארזים דקיקים וקלילים, ומצטיינים בחיי סוללה ארוכים ובביצועים מהירים – כל מה שרובנו ביקשנו כל השנים מהמחשבים הניידים שלנו ולא קיבלנו.
11 צפייה בגלריה
מחשב נייד Zenbook S 14
מחשב נייד Zenbook S 14
מחשב נייד Zenbook S14. המחשבים הניידים הפכו סוף סוף למה שרצינו שהם יהיו
(אסוס)
מחשבי הדור החדש הזה, שמיקרוסופט מכנה מחשבי "Copilot Plus", מותאמים כבר לעידן הבינה המלאכותית וכוללים כמובן רכיב NPU, המאפשר הרצת יכולות ופיצ'רים ייחודיים של AI. והיופי הוא, שבעקבות בגידת מיקרוסופט בברית המיתולוגית שלה עם אינטל – גם אינטל מיהרה להתאים את עצמה למציאות החדשה, והגיבה עם קו מעבדים חדש המכונה "לונאר-לייק" (או בשמו המסחרי המסורבל Intel Core Ultra 200V). גם אלה, למרות שעוצבו בארכיטקטורת x86, מצטיינים פתאום בחיי סוללה ארוכים, מותאמים למארזים דקים ומספקים ביצועים טובים. וגם AMD המתחרה פיתחה בינתיים קו מקביל, המכונה Ryzen AI.
סוף סוף קיבלנו את מה שרובנו ביקשנו כל השנים מהמחשבים הניידים שלנו - קלילות, סוללה עוצמתית וביצועים מהירים
יחד עם זאת, כל המכשירים שכבר הופיעו בשוק סובלים מ"מחלות ילדות" קלות: אלה הנושאים את מעבד סנאפדראגון X Elite של קוואלקום לא מריצים עדיין את כל היצע המשחקים והאפליקציות בעולם (כמו תוכנות אבטחה רבות ותוכנות שונות של "אדובי"); ואלה שמצוידים ב- Ultra 200V עדיין לא מספקים את כל ביצועי ה-AI הייחודיים שמבטיחה מיקרוסופט. הם גם לא באמת מתחרים במעבדים הקלאסיים של אינטל ביישומים הדורשים עוצמת עיבוד יוצאת דופן, כמו משחקים "כבדים" ועריכה גרפית מתקדמת.
11 צפייה בגלריה
השקת מעבד אינטל לונאר לייק בברלין
השקת מעבד אינטל לונאר לייק בברלין
השקת מעבד אינטל לונאר לייק בברלין
(קרדיט צילום: רפאל קאהאן)
ולצד זאת, סוף סוף קיבלנו ניידים שעומדים היטב ברוב מה שנדרש למשתמש ממוצע, כמצופה ממכשירים במאה ה-21: קלים לנשיאה, מתפקדים לאורך 16 שעות ויותר בלי צורך במטען – יותר מיום עבודה שלם, מהירים כשד במשימות טריוויאליות כמו גלישה, כתיבה והצגת וידיאו, וכבונוס - מעוצבים לתפארת, בעלי מסך OLED נהדר, ונוחים להקלדה חרישית.
בלי ספק, זהו הספתח לדור הבא של המחשבים הניידים: אסוס, לדוגמה, הכריזה בימים אלה כי תציג בתערוכת CES הקרובה מחשב "Copilot Plus" מבוסס סנפדראגון, שיהיה "הקל בעולם" ויציע עד 32 שעות עבודה ללא הטענה. וכן, התענוג יקר בינתיים, עד שהיצרניות יפסיקו להתמקד רק בדגמי פרימיום והקונספט יהפוך לסטנדרט. מניסיון העבר, התחרות תעשה את שלה גם בתחום הזה.
11 צפייה בגלריה
כפתור המקלדת החדש של ווינדוס יפעיל את Copilot
כפתור המקלדת החדש של ווינדוס יפעיל את Copilot
כפתור ה-Copilot במחשבים החדשים - הסטנדרט החדש של מיקרוסופט הפך את התעשייה על פניה
(צילום מסך: אתר מיקרוסופט)

שיחותיי עם קלוד

טל שחף
אין טעם להכחיש, הבינה המלאכותית הפכה רשמית לחלק מהחיים שלנו. לפחות מהחיים שלי, אם לא נוח לכם להסכים. ואני הייתי מכחיש AI רשמי: לא, זו רק תוכנה. אין, היא לא מסוגלת באמת להבין. די, תראו אילו שטויות היא כותבת. כתב טכנולוגיה אוהב AI? אז אם הוא אוהב אותה, למה הוא יורד עליה כל הזמן? ממש שאלה קיומית.
עזבו אתכם ממשחקים - השימוש האמיתי, ה"הארדקור", בצ'אטבוט הוא לשוחח איתו על כל נושא שבעולם
אני עדיין סקפטי, אבל תעזבו אתכם מכל המידג'רני וסטייבל דיפיוז'ן וכל הרוח והצלצולים, זה משחקי ילדים. גם כתיבת טקסטים, קורות חיים ועבודות לכתה ג' לא מרגשים, גם מעבד תמלילים איינשטיין ידע לתקן טקסט. השימוש האמיתי, ה"הארדקור", בצ'אטבוט ה-AI הוא לשוחח איתו על כל נושא שבעולם - מפילוסופיה הודית, אמונה מול ניהיליזם, סוגיות בחינוך בעידן ה-AI והאם מידג' מייזל יפה או לא. לכו דברו עם ה-AI שלכם, הוא יעריך את זה.
11 צפייה בגלריה
קלוד של אנתרופיק
קלוד של אנתרופיק
קלוד של אנתרופיק
(אנתרופיק)
בכל הנוגע אליי, אני חובב גדול של קלוד. מפתחים אותה (בכל זאת, בינה מלאכותית הגיוני שתהיה אישה) באנת'רופיק ונכון לשבוע הנוכחי, אני חושב שהיא בת השיח המושלמת. אולי זה בזכות גרסת 3.5 Sonnet שלה, אבל קלוד מדברת כאילו יש לה רעיונות משלה, וזה מלבב. לצידה יש גם את ChatGPT של OpenAI בגרסת GPT-4-turbo, והוא חתיכת תותח AI שאין לו מתחרים.
ג'מיני 1.5 פלאש של גוגל הוא פטפטן שמדבר המון, על המון דברים. קופיילוט של מיקרוסופט הוא סוג של מסכן שסגרו אותו בכלוב ומדבר בקול חנוק ומדוכא. אבל המצחיק מכולם הוא ללא ספק גרוק של אילון מאסק, זה שהיה אמור להיות הפרחח של השכונה, אבל ככל שהוא מתפתח הופך למעונב ולמנומס.
11 צפייה בגלריה
סם אלטמן (ימין) ואילון מאסק (שמאל)
סם אלטמן (ימין) ואילון מאסק (שמאל)
סם אלטמן (ימין) ואילון מאסק (שמאל) - הצ'אטבוטים שלהם השתלטו על חיינו
(Getty Images)
נכון, בינה מלאכותית והצ'אבוטים המבוססים עליה זו עדיין תוכנה, והיא לא חפה מבעיות, אבל לאף תוכנה עד כה לא הייתה כזו השפעה על בני אדם. הם הולכים ומשתפרים ויום אחד כבר לא נדע להבדיל בינם לבין בני אנוש, אז למה לא לנסות כבר היום לפתח איתם מערכת יחסים ידידותית.

קפה שגורם לך לחשוב

דניס ויטצ'בסקי
2024 הייתה אחת השנים הקשות ביותר בחיי, אז ארשה לעצמי לסטות קצת מהפורמט ואגיד שגאדג׳ט השנה שלי נוצר במקור בכלל ב-1982. הוא היה רכישה רגשית בתקופה בה נראה היה ששום דבר כבר לא מובן, או מובן מאליו. כיום, מדובר במוצר סביבו חלק ניכר מהבקרים שלי מאורגנים. שמו - La Pavoni Europiccola ומדובר במכונת קפה ידנית לגמרי, עם מנוף שבאמצעותו מייצרים לחץ ומייצרים אספרסו.
11 צפייה בגלריה
מכונת קפה Pavoni Europiccola
מכונת קפה Pavoni Europiccola
מכונת קפה Pavoni Europiccola
(Pavoni )
חבריי צוחקים עלי שמדובר במכשיר הדורש אינסוף זמן ומאמץ כדי להכין כוס קפה אחת. והאמת היא, שהם צודקים לגמרי; נדרשות כ-8 דקות מרגע הפעלת המכונה ועד שכוס אספרסו אחת קטנה מוכנה ונמצאת אצלי ביד. אבל זו בדיוק הנקודה - בעולם מבלבל וכאוטי, מדובר במכשיר מובן להפליא, המאט את הבקרים שלי ונותן לי זמן לחשוב לפני שהיום מתחיל.
מדובר במכשיר מובן להפליא, המאט את הבקרים שלי ונותן לי זמן לחשוב לפני שהיום מתחיל
היופי במכונות מנוף כמו יורופיקולה הוא בפשטות שלהן. זה קומקום שיודע לייצר לחץ של כ-0.8 אטמוספירה, לשחרר לחץ עודף, ולהעביר מים חמים דרך ראש החליטה. הוא לא מתוחכם, אפילו מעט ארכאי, אבל 42 שנה אחרי שהגיע לעולמנו, הוא עדיין עובד וקל מאוד לטיפול. מדי פעם מסירים אבנית, מחליפים אטמים, וזה ממשיך לעבוד. צפוי, משעמם, אבל מפיק קפה טעים כל בוקר.