עוד כתבות שיעניינו אתכם:
אחרי כל זה נשאלת השאלה אם זה גם עושה שכל. בכל זאת לא כולנו נוהגים בטסלה ורק למעטים בינינו יהיה אייפון 13 פרו מקס. מה שמרחיק בינינו לבין מושא החלומות שלנו הוא העניין המבאס הזה של המחיר. חלומות עולים הרבה כסף, זה חלק מהעניין. אף אחד לא חולם על סמארטפון מתקדם וזול, אבל רובנו משתמשים בכזה. וכאן אנחנו מגיעים לאנומליה שנקראת דייסון: גם נוצץ ומשוכלל, גם יקר בטירוף, וגם פופולרי להחריד: לשבעה מכל עשרה ישראלים יש דייסון בבית, שעלה להם אלפי שקלים.
הפתיחה הזו נועדה להכין את הקרקע לסקירה של שואב אבק חדש בסדרת דייסון V, שיש בו כל מה שאתם מצפים שיהיה בו ועוד קצת יותר, ושאתם מאמינים שיש מצב, שיום אחד יהיה לכם כזה. מכיוון שכבר בדגם V11, הדגם הקודם בסדרה, אפשר היה להתרשם מדברי החברה שהוא הגיע לפסגות הביצועים, מעניין לבחון מה בדגם החדש מתעלה מעל קודמו והאם זה מצדיק לרכוש אותו.
זה תמיד מרתק לעקוב אחר התיאורים של דייסון לשואבים שלה. בדגם החדש יש "אינטליגנציה מובנית עם טכנולוגיית לייזר", חיישן Piezo אקוסטי "שמספק הוכחה מדעית לכך שהבית נקי", מנוע Hyperdymium, טכנולוגיית Root Cyclone והתיאורים של כל תכונה כתובים כמו דברי אהבה בסונטה של שייקספיר. בתכלס, דייסון מיצתה מזמן את אופק החדשנות בשאיבת אבק. הדגמים האחרונים מציגים שיפורים של תכונות שכבר ראינו, אבל הם לא מפתיעים.
מה בכל זאת חדש בדגם V15? קודם כל תאורת לייזר שמותקנת במברשת הפלאפי (fluffy), אחת המברשות שמצורפות לשואב. מברשת מאירה היא המצאה מצוינת, אבל לא חדשה – ראינו כאלה בשואבים של שארק, פאקיר, טפאל ועוד. תאורת הלייזר היא חידוש מעניין ובחברה טוענים שהיא מאפשרת לראות חלקיקי אבק שלא נראים לעין בדרך כלל ולכוון את השאיבה לעברם.
חידוש אחר הוא המפרק, אביזר שניתן להוסיפו לצינור השואב והוא מאפשר לכופף את הצינור כך שאפשר לכוון אותו מתחת השולחן מבלי שיש צורך להתכופף. גם זה אינו רעיון חדש וראינו שואבים מפרקיים קודם לכן. החידוש בדייסון הוא באפשרות להוסיף ולהסיר אותו לפי הצורך. בדגם V11 ראינו לראשונה אצל דייסון סוללה ניתנת להחלפה, תכונה מוכרת אצל הרבה יצרנים לפניה. אפשר לומר, שאם עשרות יצרנים מחקים את מבנה השואב האלחוטי שדייסון המציאה, היא יכולה להרשות לעצמה לחקות אותם בכמה תכונות משניות.
ויש גם את חיישן ה-Piezo האקוסטי, שסופר את חלקיקי האבק הנשאבים פנימה ומציג על המסך כל המספר, תוך שהוא ממיין אותם לארבעה גדלים. איכשהו בדייסון סבורים שמעקב אחרי מספר חלקיקי האבק מציג הוכחה מדעית לניקיון הבית, כאילו לא די להתבונן בכמויות הלכלוך שבתוך מיכל האיסוף כדי ליהנות מהניקיון. זה מה שקורה כשחייבים להציג חדשנות מדי שנה – ההמצאות הופכות מינוריות.
דייסון מציגה גם חידוש בתחום המברשות: מברשת Anti-Tangle ממונעת וחובטת בצורת קונוס, שנועדה לאפשר שאיבה של שערות בעלי חיים מבלי שהשערות יצטברו בפתח היניקה. גם מברשת ה-Torque – מברשת לרצפה ולשטיחים - עברה שיפורים שנועדו למנוע הצטברות שערות בזכות שיניים בצורת מסרק.
דייסון מציעה את ה-V15 בשלושה דגמים, כשמרבית ההבדלים הם באביזרים המצורפים. כדאי לשים לב שחלק מהתכונות שהזכרנו קיימות רק בדגמים היקרים יותר. V15 Detect Animal מגיע עם מברשת ה-Torque, מברשת ה-Anti-Tangle, אביזר לשאיבה בפינות, מברשת בוץ, אביזר דו-מצבי לניקוי כללי, קליפס להצמדת מברשת חלופית לצינור השואב, מתקן תלייה על הקיר ומטען. V15 Detect Total clean כולל עוד שני אביזרים: מברשת הפלאפי בעלת תאורת הלייזר ומברשת קטנה נוספת למשטחים עדינים. V15 Detect absolute extra מכיל מסנן HEPA שני, שמסנן חלקיקי אבק קטנים במיוחד ומצורף אליו אביזר נוסף: מפרק ה-Reach-under, שמאפשר לקפל את צינור השאיבה. כמו כן הוא מגיע עם מעמד תלייה נייד בנוסף למתקן התלייה המחובר לקיר.
חוויית השימוש היא כמו תמיד אצל דייסון – מצוינת. מדובר בשואב חזק שמצליח לינוק כל מה שניצב בדרכו. הוא גם יודע להבחין בסוג המשימה שלפניו ולהגביר או להפחית את עוצמת השאיבה. תאורת הלייזר היא תוספת מצוינת שמאפשרת זיהוי לכלוך בקלות, אם כי לא בטוח שתאורה רגילה לא הייתה עושה את אותה עבודה. ספירת חלקיקי האבק היא תוספת נחמדה, שהופכת את השאיבה לסוג של משחק: אנחנו נגד חלקיקי האבק. תוספת האביזרים החדשים הפכה את השואב לכבד יותר מהדגמים הקודמים, מה שיכול לעייף כעבור זמן מה.
ומה עם קצת חידושים אמיתיים מדייסון? בשקט בשקט החברה מוכרת כאן את שואב האבק Omni-glide שהוא שואב קטן וקל עם משך פעולה קצר, שמיועד לניקוי מהיר של רצפות אבן או פרקט. החברה גם מתכוונת להביא לישראל בקרוב את דייסון V12, דגם שמציג את כל התכונות של ה-V15 אך במשקל קטן יותר ועם מיכל איסוף קטן יותר. מי שמחפש חידושים נועזים יותר כמו יכולת שטיפה במים של הרצפה, יוכל להוסיף אביזר של SATUO (חברה שאינה קשורה לדייסון), שמתחבר לשואב של דייסון ומוסיף לו יכולת שטיפת הרצפה.
אבל יכול להיות שאנחנו צפויים לחידוש מרעיש בקרוב, זאת אם אנחנו תולים תקוות בבקשת הפטנט שהגישה דייסון לפני כמה ימים לרשם הפטנטים בבריטניה: רובוט ניקוי, שמסוגל לטפס במדרגות באמצעות שלושה גלגלים גדולים מכל צד, גוף שאיבת רצפה וזרוע רובוטית בעלת ראשי ניקוי מסוגים שונים. רובוט כזה, אם ייצא לפועל, יוכל לתת תשובה ניצחת גם לשואבים הרובוטיים דמויי ה-iRobot וגם לשואבים האלחוטיים דמויי הדייסון. החברה אמרה בתגובה שהיא לא מתחייבת לייצר כל מוצר שהיא מגישה לאישור כפטנט.
המחירים אצל היבואן הרשמי, חברת ב.נ.ז.כ סחר יבוא והפצה:
V15 Detect Animal - המחיר: 2,990 שקל
V15 Detect Total clean - המחיר: 3,390 שקל
V15 Detect absolute extra - המחיר: 3,590 שקל
ככה, מבלי שהרגשנו, דייסון מעלה את מחירי השואבים שלה לעומת הסדרה הקודמת. לשם השוואה, מחירם של שני הדגמים היקרים בסדרה V11 (Absolute Extra Gold ו-Absolute Extra Blue) היה 3,200 שקל בעת ההכרזה, כעת מחירם 2,990 שקל בעוד מחירו של דגם V11 Animal Extra הוא 2,550 שקל. ויכול להיות שמדובר בהעלאת מחיר בישראל בלבד, כי מחיר ההשקה בחו"ל של סדרה V11 היה 800 דולר ומחיר ההשקה של סדרה V15 הוא 700 דולר, מה שמשקף ירידת מחיר. אז איך זה הפך להיות 3,600 שקל בישראל?