"מאוד מעריכים את המוצרים הביטחונים הישראליים בחו"ל. באחת התערוכות שהסתובבתי בסין, התקרב אלי קניין סיני וכשראה את הלוגו של עמיסל על החולצה הוא אמר: 'you are the bible of the batteries' (אתה התנ"ך של הסוללות). אני חושב שזו מחמאה מאוד גדולה - לא רק לחברת עמיסל אלא גם למדינת ישראל", כך אומר איזי מנור שהקים לפני 27 שנים את חברת עמיסל, (עמית תעשיות) המספקת פתרונות אנרגיה ייחודיים לתעשייה הצבאית .
תעשייה שמגלגלת מאות מיליארדי דולרים
היקף ההשקעה העולמית בתחום הביטחון הסתכם בשנת 2015 בכ-367 מיליארד דולרים, אך זו כנראה רק ההתחלה. בתוך 7 שנים צפוי היקף ההשקעה להגיע ללא פחות מ-546 מיליארד דולרים. נתונים אלה התפרסמו לאחרונה במחקר והם מצביעים על הגידול הצפוי בביקושים לטכנולוגיות, בתחום בו האיומים גדלים ומשתנים ללא הרף. הפיגוע אמש באיסטנבול שגבה את חייהם של שלושה ישראלים נתן לנו תזכורת כואבת על כך. אך חשוב לזכור כי לתעשייה הישראלית שנחשבת לאחת מהחזקות בתחום ההזדמנות כפולה, גם סיוע בלחימה הבינלאומית הבלתי מתפשרת בטרור לצד הזדמנויות עסקיות לא מבוטלות.
אחת מהחברות הישראליות הקטנות הפועלות בתחום, היא חברת עמיסל, (עמית תעשיות). החברה מייצרת סוללות, מצברים, מערכות טעינה ומערכות בקרה אלקטרוניות מתקדמות לתעשיית ה-HLS (בטחון המולדת). כיום מוצרי החברה משמשים צבאות בעולם - ובהם גם את צה"ל ומסייעים ללוחמה בטרור, באמצעות טכנולוגיות שבאות לידי שימוש במזל"טים, טילים ועוד. הסוללות שמייצרת החברה נחשבות לטובות בעולם עם קיבולת ושמירת אנרגיה מהגבוהות ביותר.
צפו בכתבה

כלכלה - חברת עמיסל מייצרת סוללות למזלטים
(עורך תוכן: משה גלנץ, עריכה: אסף אושי)

לא מעט מהפתרונות הטכנולוגיים ללוחמה בטרור מפותחים בישראל. אברהם בר-דוד מי שבעבר כיהן כקצין תותחנים ראשי בצה"ל וכיום מסייע לחברות ישראליות בשווקים הבינלאומיים מוסיף: "כל האמצעים שאנחנו מפתחים פה זה בראש ובראשונה לטובת כוחות הביטחון הישראליים. אבל הם הולכים ונמכרים בחו"ל כי בכל העולם יש סיכונים ובעולם כולו צריך להילחם בטרור".
חנה מנור, סמנכ"לית השיווק של החברה מספרת כי בימי מבצע צוק איתן עבדה החברה במשך 24 שעות כדי לספק את צרכי הצבא בלחימה בעזה וכנ"ל במלחמת לבנון השנייה. מה שבסופו של דבר סייע ללחימה וזאת ניתן לראות על פי מכתבי התודה הרבים שהתקבלו מכל גורמי הצבא ותלויים בגאון במשרדי החברה
"אפשר להגיד שישראל נחשבת למעצמה בתחום הזה", מוסיף ג'יל פרז, מנהל ענף ביטחון המולדת, תעופה וחלל במכון היצוא. "אנחנו מציעים פתרונות מאוד ייחודיים ומתקדמים". פרז מציין שהתערוכות בהן משתתפת ישראל עם הביתן הלאומי כדוגמת מיליפול בפריז, לצד תערוכות ביפן ובמקסיקו, זוכות להתעניינות אדירה וזאת בזכות היכולת המוכחת של ישראל בתחום הלחימה בטרור והטכנולוגיות המתקדמות ביותר בעולם. "אני יכול להגיד שאני מקבל פניות מכל העולם, החל במדינות מאפריקה ומדינות מתפתחות ועד לארה"ב ומדינות שהן מעצמה בפני עצמן".