השקל משנה כיוון היום (חמישי) ונחלש מול הדולר והאירו אחרי שבוע של מגמה הפוכה. הדולר נסחר במהלך היום סביב 3.72 שקלים ושערו היציג נקבע על 3.714 שקלים. האירו נסחר במהלך היום סביב 4.06 ושערו היציג נקבע על 4.054 שקלים. אתמול הדולר נסחר סביב 3.67 שקלים - הכי נמוך מאז אוגוסט, והאירו נסחר סביב 4.03 שקלים.
בתוך כך, גם הבורסה בתל אביב ננעלה בירידות חדות: ת"א 35 ירד ב-1.7% ות"א 125 בכ-1.8%.
ברקע: בישראל העריכו הבוקר כי עסקת הילדים, האימהות והנשים המבוגרות שנחטפו מתקרבת למיצוי, ותוארך לכל היותר ביום אחד נוסף ומסתמן שהלחימה תתחדש לכל המאוחר בשבת.
אתמול אמר יוסי פרנק, מנכ"ל אנרגי פייננס כי "במישור המקומי הגענו לשיווי משקל זמני כאשר התפתחות הלחימה לגזרות נוספות תגרום לחידוש הפיחות בשקל ולעומת זאת הערכת השוק לעצירת הרפורמה ואולי אף נפילת הממשלה תביא להתחזקות משמעותית של השקל".
נזכיר כי בנק ישראל הותיר שוב את הריבית על 4.75%, השבוע וכתב בהודעה כי: "על רקע המלחמה, מדיניות הוועדה המוניטרית מתמקדת בייצוב השווקים והפחתת אי הוודאות, לצד יציבות המחירים ותמיכה בפעילות הכלכלית. תוואי הריבית יקבע בהתאם להתפתחות המלחמה ואי הוודאות הנגזרת מכך. ככל שהיציבות בשווקים הפיננסיים תתבסס וסביבת האינפלציה תוסיף להתמתן אל עבר טווח היעד, המדיניות המוניטרית תוכל להתמקד יותר בתמיכה בפעילות הכלכלית".
עוד נכתב כי "האינפלציה התמתנה אך עודנה נמצאת מעל היעד. הציפיות והתחזיות לאינפלציה מצויות בתוך היעד. בנוסף, לאחר פיחות חד בשבועות הראשונים של המלחמה, חל ייסוף חד, ושער השקל חצה כלפי מטה את רמתו ערב המלחמה. הסיכון לפיחות בשקל, על רקע התנודתיות בשער החליפין בתקופה האחרונה, עדיין מהווה סיכון להתכנסות האינפלציה ליעדה".
הבוקר אמר הנגיד אמיר ירון: "הכלכלה הישראלית איתנה ויציבה, והיא מושתתת על יסודות כלכליים חסונים ובריאים. ידענו להתאושש מתקופות קשות בעבר ולחזור לשגשג במהרה. נקטנו שורה של צעדים, מהירים ונחושים, אשר נועדו, בין היתר, לייצב את השווקים ולסייע לעסקים ולמשקי הבית להתמודד עם המשבר. התגובה המהירה של בנק ישראל לאירועים נבעה, בין היתר, מהניסיון אותו צברנו בהתמודדות עם משברים בשנים האחרונות. נמשיך לעקוב מקרוב אחר המצב בשווקים ונקבל החלטות על צעדים נוספים ככל שנידרש לכך".
פורסם לראשונה: 14:33, 30.11.23