התמ"ג הגרמני התכווץ ב-2.2% ברבעון הראשון של השנה לעומת הרבעון האחרון של 2019. כך מראים נתונים רשמיים ראשוניים שפורסמו היום בכלכלה החזקה באירופה. כמו כן, נתוני הרבעון האחרון של 2019 עודכנו כלפי מטה לצמיחה שלילית של מינוס 0.1%, כך שמבחינה טכנית גרמניה נכנסה למיתון.
ההתכווצות הושפעה מהשלבים הראשונים של הסגר שהוטל בגרמניה בחודש מרץ על מנת לעצור את התפשטות נגיף הקורונה. הנתונים עולים בקנה אחד עם ציפיות האנליסטים. אך מייצגים את הירידה החדה ביותר מאז שלושת החודשים הראשונים של 2009, שהגיעו לאחר המשבר הכלכלי העולמי שאירע שנה קודם לכן.
כלכלת גרמניה התכווצה ב-2.3% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, לאחר שרשמה צמיחה שנתית של 0.4% ברבעון הרביעי. המספרים צפויים להפוך קודרים אף יותר לפני שישתפרו. משרד הסטטיסטיקה הגרמני חוזה ירידה של 10% בתמ"ג ברבעון השני, בהינתן הסרה מוצלחת של אמצעי הגבלת התנועה במדינה.
בגרמניה נסגרו החנויות והמפעלים באמצע מרץ והחלו להיפתח שוב בהדרגה בשלהי אפריל, לאחר שבמדינה נרשם שיעור תמותה נמוך יותר מבמדינות אירופיות גדולות אחרות. עם זאת, חלקים גדולים של כלכלת גרמניה עדיין לא חזרו לפעילות.
על פי מכון רוברט קוך לפיקוח על מחלות, שיעור ההדבקה של הנגיף עודנו נמוך מ-1 בגרמניה גם לאחר תחילת הקלת המגבלות. נכון להיום בבוקר, יש בגרמניה 174,975 מקרי הידבקות מאושרים ונרשמו בה 7,928 מקרי מוות, כך על פי אוניברסיטת ג'ונס הופקינס.
למרות הירידה החדה, הכלכלה הגדולה באירופה עודנה במצב טוב יותר מאלה של צרפת ואיטליה, שרשמו ברבעון הראשון התכווצויות של 5.8% ו-4.7% בהתאמה.